Skip Navigation Links

Paşa Karaca'da Ders Başladı

Hayırsever işadamı Paşa Karaca'nın yaptırdığı Paşa Karaca Anadolu Öğretmen Lisesi'nde ilk ders heyecanı yaşandı.

Dünya   A+a-


Hayırsever işadamı Paşa Karaca’nın yaptırdığı Paşa Karaca Anadolu Öğretmen Lisesi’nde ilk ders heyecanı yaşandı. Okulda yapılan törende, okulun bölgede örnek bir eğitim yuvası olacağı vurgusu yapıldı.
Eğitimde ve sağlık alanlarında yaptığı yardımlarla bölgede taktir toplayan işadamı Paşa Karaca, iki yıl önce Modern Evler DSİ arazisi içerisinde temelini attığı ve kendi adını verdiği Anadolu Öğretmen lisesi, 2010–2011 Eğitim ve Öğretim Yılına başladı.
Açılışta okul bahçesinde tören düzenlendi. Törene, İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü’nden hiçbir temsilcinin bulunmaması eleştirilere yol açtı.
HERKES HAYIRSEVER OLAMAZ
Tören, saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başladı. Burada bir konuşma yapan Okul müdürü Soner Eyyüboğulları, Anadolu Öğretmen Lisesi’nin sadece İskenderun’da değil, bölgede, elde edeceği başarılarla örnek bir okul olacağını söyledi.
Okul Müdürü Soner Eyyüboğulları, işadamı Paşa Karaca’nın çok önemli ve büyük bir eser bıraktığına dikkat çekerek “Mimarisiyle eğitimiyle, kısacası her konuda örnek bir okul olacak. bize bu okulu kazandıran Paşa Karaca’ya ne kadar teşekkür etsek azdır. Herkes işadamı veya zengin olabilir. Ama hayırsever olamaz. Hayırseverlik duygusu kalpten gelen bir duygudur. Bu duyguyu taşıyan Sayın Karaca, geleceğin yöneticilerini ve eğitmenlerini yetiştiren bu tür eğitim yuvalarına verdiği katkı asla unutulmayacaktır” dedi.


Öğrencilere de hitap eden Eyyüboğulları, öğrencilerden bu tür hayırseverlerin katkılarına verilecek teşekkürün ancak başarıyla olabileceğine dikkat çekerek, hayırseverlerin daha fazla katkılarını alabilmek için çok çalışmaları ve başarılı olmaları gerektiğine vurgu yaptı.
KARACA “BU BENİM İÇİN ASLİ BİR GÖREV”
Hayırsever işadamı Karaca da, kazandığını eğitime yeniden vermenin kendisine büyük bir haz verdiğine işaret ederek “Bu benim için asli bir görevdir. Kazandığımı yeniden bu tür kurumlara vermeyi kendime görev sayıyorum. Benim öğrencilerden sadece talebim, çok çalışmaları ve ülkelerine en iyi hizmeti vermeleridir. Bizler başarıyı gördükte çok daha fazla haz alıyoruz. Peygamberimizin bir Hadis-i Şerifi var; ‘İlim Çin’de olsa gidin alınız’ diye. Eğitim kurumlarımız ve kadrolarımız çok bilgi birikimli olduğu için Çin’e gerek kalmadı” dedi.
Karaca, bu ülkede herkes üzerine düşen görevi yapması durumunda sorunların çözüleceğine vurgu yaparak şöyle konuştu:
“Herkes üzerine düşen görevi yapmalı. Maddi durumu üst düzeyde olan kişiler de bu tür kurumlara olan katkılarını arttırmalıdır ki geleceğimiz olan çocuklarımız daha rahat bir ortamda eğitim görsün.”
Karaca’nın konuşmasının ardından öğrenciler, teşekkürlerini sundukları çiçekle ifade etmeye çalışırken, başarı için söz verdiler. Öğrenciler “Size minnet borçluyuz. Bu borcumuzu, başarılı olarak ödeyeceğiz” derken, Karaca da “Size ancak başarı yakışır” cevabını verdi.
Törenin ardından hayırsever karaca ve okul müdürü Eyyüboğulları sınıfları tek tek dolaştı. Karaca, girdiği bir sınıfta öğrencilerle aynı sırada oturarak bir süre sohbet etti.
MEB’TEN TEMSİLCİ YOKTU
Yeni eğitim ve öğretim hayatına ilk kez giren Paşa Karaca Anadolu Öğretmen lisesi’nin açılış törenine İlçe Milli Eğitim müdürlüğü’nden hiçbir temsilcinin bulunmaması şaşkınlığa yol açtı. Törene katılan öğrenci velileri, böyle bir okulun açılışına müdürlükten temsilcinin bulunmamasını yadırgadıklarını kaydederek şunları dediler.
“Bölgenin ilk ve tek Anadolu Öğretmen Lisesi’nin açılışı yapılıyor ve Milli Eğitim müdürlüğü’nden hiçbir temsilci bulunmuyor. Bizler, devletin yaptığı töreni burada gerçekleştirmesini beklerdik. Ne tören ne de temsilcinin olmaması bizleri üzdü.”
 

Adınız
:
Mail
:
Mesajınız
:
Bu içeriğe ilk siz yorum yapın!
ramazan bayrami 
son gelişmeler
öne çıkanlar
deneme bonusu güncel giriş supertotobet