Skip Navigation Links

Hep Beraber Bu İhtiyaçları Karşılamaya Çalışıyoruz..

Arsuz Belediye Başkanı Nazım Culha muhtarlar toplantısına katıldı.

Hep Beraber Bu İhtiyaçları Karşılamaya Çalışıyoruz..

Arsuz   A+a-

 Arsuz Belediye Başkanı Nazım Culha’nın Katılımıyla, Arsuz Belediyesi 2018 yılının 1. Muhtarlar Toplantısı Karaağaç Begonville Restoran’da yapıldı.
Arsuz ilçesinde terör örgütü üyelerine yönelik düzenlenen operasyonda şehit olan Jandarma Özel Harekât (JÖH) Uzm. Çvş. Samet Tokur’un şehadet haberinin tüm ülkeye üzdüğünü belirten Başkan Culha, şehidimizin ailesine ve ülkeye baş sağlığı diledi.
Muhtarların yerel yönetimde çözüm ortağı olduğunu, her zaman ilçeye faydalı işler yaptıklarını ve bundan sonraki süreçte de yapmaya devam edeceklerini belirtti. İlçe belediyesinin hem yetki hem ekonomik anlamda tam yetkili olmadığını belirten Culha,” Çözümü ve yetkisi olmayan bazı işler var. İlçemizde en fazla sıkıntının özellikle içme ve sulama suyuyla alakalı olduğunu biliyorum. Ama yetkiniz dışındaki olaylara el atma, bütçe ayarlama gibi bir durumumuz olamıyor. Sadece bize, sıkıntı ulaştığında ilgili yere ulaştırma, çözüm üretme ve acilleştirilmesi yönünde baskılarımız oluyor. Vatandaşlarımız kendine en yakın ilçe belediyesini görüyor. Bazen makul bazen de sıkıntılı bir dille ifade ediyor. Bizde elimizden geldiğince çözmeye çalışıyoruz. Özellikle alt yapı sorununda yetki bizde ya da bizde değildir, hiçbir zaman buna bakmadık. Alt yapı konusunda özellikle Büyükşehir, HATSU görevidir ama inanın gece gündüz demeden kendi asli işimiz gibi biz bunun takibini yapıyoruz ve son aşamasına gelindi. Ben buradan söylemek istiyorum. Finans sorunu aşıldı iller bankasının gerekli tespitleri, çalışmaları bitme aşamasında ve onaydan sonra Büyükşehir Belediyemiz HATSU genel müdürlüğümüz ihaleyi yapacak ve ondan sonra Arsuz ilçemiz için büyük önem taşıyan, önemli bir projede hayata geçmiş olur. Bunun dışında dere ıslahları, enerji kesintileri, sulama aboneliği gibi sıkıntılar yaşandı. Bunlarla ilgili yetkililerle görüştük ve neticeye vardığımız birçok yeri ıslah ettirdik, enerji sıkıntısını çözdük ve çözmeye devam edeceğiz.

“Hep Beraber Bu İhtiyaçları Karşılamaya Çalışıyoruz”

Doğal gaz projesinin devlet projesi olduğunu vurgulayan, Arsuz ilçesinin aslında doğal gaz kapsamında olmadığını ama doğal gaz kapsamına almak için çok uğraştıklarını belirten Başkan Nazım Culha, “ Şu anda 2018 yılı içerisinde Karaağaç mahallesinde, ışıl sitesi sınırı çevre yolu ve oradaki bütün alanı kapsayan yatırımların yapıldığını memnuniyetle öğrenmiş bulunmaktayız. Bizim yetkimiz dışındaki işleri rica ederek, gerekçelerini sunarsan, derdini iyi anlatırsan, sizi iyi dinliyor ve gereken yapılabiliyor. Biz kentin ihtiyaçlarını çok iyi biliyoruz. Hep beraber bu ihtiyaçları karşılamaya çalışıyoruz. Belediyemizin imkânlarını olabildiğince kimsenin mağdur olmaması için kullanmaya çalışıyoruz. Devraldığımız 15 milyon borcun son taksitlerini de Mart ayı itibariyle ödedik. Geçmişten gelen devlete olan borçlarımızı taksitlendirdik ve bu ay itibariyle ödemiş bulunmaktayız. Allah bize biyolojik ve siyasi ömür verirse bundan sonrada ilçemiz için en iyi olan hizmetleri yapacağız. Sivrisinekle alakalı tartışılan bir konu vardı, haşereyle mücadele konusunda ilçe belediyeleri yapsın deniyordu. En son İç İşleri Bakanlığımız bu görev Büyükşehir Belediyesinin sorumluluğudur diyerek noktayı koydu. Biz makinalarımızı teknik ekipmanlarımızı büyükşehire devrettik. Bundan sonra bu görevi büyükşehir belediyemiz yürütecektir. 2018 in bütçesinde sinekle mücadele yetkimiz yoktur," şeklinde konuştu.
 
 
Adınız
:
Mail
:
Mesajınız
:
Bu içeriğe ilk siz yorum yapın!
ramazan bayrami 
son gelişmeler
öne çıkanlar
deneme bonusu güncel giriş supertotobet