Skip Navigation Links

Başkan Culha Adana Başkent Radyo'nun Konuğu Oldu

Nazım Culha,Adana Başkent Radyo’nun”Su Politikaları ve Suyun Kullanım Alanları”konulu radyo programına konuk oldu.

Başkan Culha Adana Başkent Radyo'nun Konuğu Oldu

Arsuz   A+a-

 Arsuz Belediye Başkanı Nazım Culha, TMMOB Elektrik Mühendisleri Odası Adana Şubesi Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Mak ve Ziraat Mühendisleri Odası Adana Şubesi Yönetim Kurulu Başkanı Semih Karademir ile Adana Başkent Radyo’nun” Su Politikaları ve Suyun Kullanım Alanları” konulu radyo programına konuk oldu.
Bir dizi ziyaret için Adana’da bulunan Başkan Culha, Elektrik Mühendisleri Odası’nı ziyaret etti. Ziyareti esnasında, TMMOB Elektrik Mühendisleri Odası Adana Şubesi Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Mak’ın davetiyle Adana Başkent Radyo’nun konuğu olan Başkan Culha, suyun hayatımızda ne kadar değerli olduğunu, sadece insanlar için değil bütün canlıların yaşamlarını devam ettirmeleri için gereken, zorunlu ihtiyaçlardan olduğunu söyledi. Başkan Culha,” Radyo başkentte yayın hayatında başarılar diliyorum. Bizi burada kabullerinden dolayı da teşekkür ediyorum. Yerel yönetim boyutu ve enerji boyutunu kısa kısa ifade etmek gerekirse, çevreyle uyum içerisinde olmak gerekir. Doğa, çevre hepimizin. Temiz bir çevrede yaşamak, doğayı korumak hepimizin görevidir. Su oksijenden sonra insanoğlu için en gerekli gereksinimlerden biridir. Bunun yerini tutacak hiçbir şey yoktur. Enerjiyle alakalı bizim bölgemizde özellikle İskenderun körfezi içerisinde, planlanan ve ruhsat alan 17 tane termik santral lisansı alınmıştır. Bunların 3 ü hayata geçti, yaklaşık 14 tanede yapım aşamasında lisans almış, yapılaması düşünülmektedir. Hatta Arsuz gibi turizm bölgesi ilan edilen ve bütün alanın kıyı şeridi olan bir ilçede bile 2015 te termik santral kurulması düşünülüyordu. Şimdi o düşünceden vazgeçildi mi bilmiyorum ama biz onu duyduğumuzda ciddi bir tepki koyduk. Bu tepkide demokratik hakkımızı kullanırken Adana, Mersin illerimiz bize destek verdiler. Bütün STK’lar bize o desteği verdiler. Termik santrallerin çevreye yaratacağı sıkıntılar kadar suya da yaratacağı sıkıntılar vardı. Arsuz ilçesi turizm ve tarım kentidir. Ayrıca 2017 yılı başında büyük tarım ovası ilan edilen ender ilçelerden birisidir.” dedi.
Culha, Deşarjı yapılacak olan suyun bilimsel olarak 0,5 ve 1 derece arasında suyu ısıttığını, termik santrallerin deniz suyuna yaratacağı ısıdan kaynaklı denizin içerisinde yaşayan canlıların sonu anlamına geldiğini belirtti. Deşarjın kimyasal taşımasa bile, sadece ısıdan kaynaklı deniz suyuna yapacağı tahribatın ciddi boyutlarda olduğunu, bundan dolayı denizlerimizin de koruma altında olması gerektiğini vurguladı. Termik santrallerin aslında uygun yerlerde yapılmasının daha doğru olduğunu söyledi.
 
 
 
Adınız
:
Mail
:
Mesajınız
:
Bu içeriğe ilk siz yorum yapın!
ramazan bayrami 
son gelişmeler
öne çıkanlar
deneme bonusu güncel giriş supertotobet