Skip Navigation Links

Emekçinin Üreticinin Çiftçinin Yanındayız

5000 dönüm uzunbağ, fidanlı, tomruksuyu, yaylıca üretim

Emekçinin Üreticinin Çiftçinin Yanındayız

Gündem   A+a-

Samandağ Belediye Başkanı Mithat Nehir, Fidancılığın merkezi Fidanlı mahallesinde üreticilerle ve tarım işçileriyle bir araya geldi. CHP Kurultay Delegesi Ziraat Mühendisi Sunel Aksu Yılmaz tarafından bilgilendirilen Başkan Nehir, Üreticilerin üretim yaptıkları alanlarda çalışmaları yerinde inceledi. Fidan Üreticileri Alt Birliği Yönetim Kurulu Üyesi Atıf Çapar, Zekereiya Sağ, Muhsin Salhaoğlu, Necim Mışraklı Nihat Mışraklı, Saffet Sağ ziyaret edilerek üretim süreci, sorunlar hakkında bilgi aldı.
Başkan Nehir, Hatay ekonomisinin ülkemizin dış ve iç siyasetinde yaşanan gelişmelerden olumsuz yönde etkilendiğini belirterek bu alanda binlerce kişinin istihdam edilmesinin sevindirici olduğunu belirtti. Yurtdışında özellikle Ortadoğu ülkelerinde çalışan Samandağlıların ülkemizde oluşacak istihdam olanaklarının artmasıyla geri dönüşlerinin sağalabileceğini her zaman üreticinin, işçinin yanında olacağını belirtti. Birkaç Fabrika kadar işçi istihdam eden bu işletmelerin desteklenmesi ve yutdışı pazarını genişletilmesi yönünde girişimleri destekleyeceğini belirtti.
5000 dönüm uzunbağ, fidanlı, tomruksuyu, yaylıca üretim. Ana merkez fidanlı Samandağ'ın Fidanlı Mahallesi'de 1960'lı yıllardan bu yana fidancılığın yapıldığını, ürünlerin ününün de her geçen gün arttığını belirten Nehir, "Ana Merkezi Fidanlı olan bu sektör Uzunbağ, Tomruksuyu ve Yaylıca’da da icra edilmektedir.
Fidanlı Mahallesi'nde yetiştirilen zeytin, nar ve narenciye fidanları yurt içi ve dışından talep görüyor. Mahallemiz, fidancılıkta çok önemli ve ciddi bir merkez haline geldi. Burada yaşayanların yanı sıra etraftaki mahallelerden de Fidanlı'ya çalışmak için günlük 1000-2000 kişi geliyor. Fidanlı Mahallesi'nde yılda ortalama 17-20 milyon fidan yetiştiriliyor. Fidanlı, kendi köylüsünün geçindiği değil, çevresindeki köylerin de çok önemli istihdam merkezine dönüştü. Buradan Türkiye'nin hemen her iline fidan gönderilmesinin yanı sıra ihracat da yapılıyor. Mahallede üretilen fidanların sertifikaları bulunmaktadır. Mahallede fidanların çekirdekten tarlaya ekim haline gelene kadar üretimi gerçekleştiriliyor. Burası fidancılıkta önemli bir yer. Yurt içinin yanı sıra Özbekistan, Gürcistan, Suriye, Irak, Azerbaycan ve Makedonya gibi ülkelere de narenciye ve zeytin fidanı gönderdik. Başka ülkelerden de talep geliyor. İklimi ve verimli topraklarıyla burada yetişen fidanlar çok talep görüyor. Mahallede yaşayan kişilerin tamamına yakını bu işi yapıyor. " ifadelerini kullandı
Başkan Nehir Sosyal Medya Hesaplarından yaptığı paylaşımda:”Bugün fidanlı mahallesinde emekçi kadınların nasırlı elleriyle işledikleri bereketli toprakları ziyaret ettim. CHP Kurultay delegesi ziraat mühendisi Sunel Aksu Yılmaz 'a ve değerli hemşehrilerime ilgilerinden ve ev sahipliklerinden dolayı teşekkür ederim. Fidancılık ve ilçemizin bu konudaki potansiyeli hakkında çok değerli bilgiler edindim. Gelecekte de ziyaretlerimi sürdüreceğim. İlçemizin bereketli kutsal toprakları geçmişte olduğu gibi bugün de insanımızdan bereket ve bolluğunu esirgemiyor. Yerel yönetim olarak bu konuda üstümüze düşeni yapacağız. Emekçilerimizin, çiftçilerimizin yanındayız.”ifadelerine yer verdi.
 
 
Adınız
:
Mail
:
Mesajınız
:
Bu içeriğe ilk siz yorum yapın!
son gelişmeler
öne çıkanlar
deneme bonusu güncel giriş supertotobet