Skip Navigation Links

Haşere Sorununu Çözüme Kavuşturacağız

Hatay Büyükşehir Belediyesi Zabıta Dairesi Başkanlığı personele yönelik “İkinci Biosidal Ürün Uygulayıcı Eğitimi” düzenledi.

Haşere Sorununu Çözüme KavuşturacağızWeb
TV

Gündem   A+a-

 Adana Ziraat Odası ile ortaklaşa düzenlenen ‘İkinci Biosidal Ürün Uygulayıcı Eğitimi’ HBB Spor Kompleksi’nde HBB Genel Sekreteri Prof. Dr. Mehmet Maden önderliğinde HBB Zabıta Dairesi Başkanı Ahmet Kilisli, HBB Veterinerlik, Gıda ve Kontrol Şube Müdürü Şevki Serin, Adana Ziraat Odası sorumlusu Kemal Yancı, ziraat mühendisleri ve çok sayıda personelin katılımıyla gerçekleşti.

HAŞERE SORUNUNU ÇÖZÜME KAVUŞTURACAĞIZ

Seminerde vatandaşların rahatsızlık duyduğu haşereler konusunda, ilaçlama çalışmalarına başlandığını ve bu çalışmaların titizlikle yürütüldüğünü belirten HBB Genel Sekreteri Prof. Dr. Mehmet Maden: “Ne yazık ki bu bölgede çok fazla haşere üreme merkezi var. Haşereler halk sağlığını ciddi anlamda tehdit ediyor. Bu soruna çözüm üretecek bir ekip kurularak haşere mücadelesine başlandı. Çevreye sağlını etkilemeden sadece haşereleri azaltmaya yönelik temin ettiğimiz ilaçlarla, çalışmalar yapılıyor. Kent adına önemli bir sorun olan bu konuyu en kısa zamanda çözüme kavuşturacağız.” açıklamalarında bulundu.

İLK ETAPTA HAŞERE ÜREME YERLERİNİN TESPİTİNİ YAPTIK

HBB Veterinerlik, Gıda ve Kontrol Şube Müdürü Şevki Serin ise konuyla alakalı yapmış oldukları çalışmaları katılımcılarla paylaşarak; “Haşere ilaçlama hizmeti belediye sorumluluğuna bırakıldığı günden bugüne, bu işi bilimsel yöntemlerle, bilimsel doğrularla, insana, doğaya saygılı ve yasalara uygun yapmak çabası içerisindeyiz. 2017 yılının Kasım ayında 80 kişi ile başlattığımız bu çalışmada ilk etapta 15 ilçede haşere üreme yerlerinin tespitini yaptık. Bu tespitler sonucu zararlı haşereyi üretecek 63 bine yakın açık üreme alanı ve 57 adet derenin mevcut olduğunu gördük. Tespit ettiğimiz bu noktaların eksiksiz ilaçlanmasına yönelik 5 Şubat 2018 tarihinde başlattığımız ilk tur çalışmalarımızın sonuna geldik. İlk tur çalışmalarının sonunda gördük ki üreme yerlerinin 90 bine yakın. Kayıt altına aldığımız üreme noktalarının tamamında üremeyi kontrol altına almak bizim en temel hedefimizdir.” ifadelerinde bulundu.
 
 
 
 
Haşere Sorununu Çözüme Kavuşturacağız videosunu izlemek için tıklayın.
Adınız
:
Mail
:
Mesajınız
:
Bu içeriğe ilk siz yorum yapın!
ramazan bayrami 
son gelişmeler
öne çıkanlar
deneme bonusu güncel giriş supertotobet