Skip Navigation Links
Enerjisa-Toroslar

Başkan Savaş’ın 21 Mart Down Sendromu Farkındalık Günü Mesajı

“Down Sendromu Hastalık Değil Genetik Bir Farklılıktır”

Başkan Savaş’ın 21 Mart Down Sendromu Farkındalık Günü Mesajı

Gündem   A+a-

Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Doç. Dr. Lütfü Savaş, 21 Mart Down Sendromu Farkındalık Günü dolayısıyla mesaj yayımladı.
“Down Sendromu Hastalık Değil Genetik Bir Farklılıktır”
Başkan Savaş mesajında ,” Down Sendromu bir hastalık değil, genetik bir farklılıktır. Down sendromlu çocuklarımızın sevgileri sonsuz, saf ve gerçektir. Sizi karşılıksız severler ve size gerçekten sevmenin ne kadar anlamlı ve güzel bir şey olduğunu hatırlatırlar. Down sendromlu çocuklarımız toplum tarafından dışlanmazlar ve diğer çocuklar gibi eşit haklara sahip olurlarsa hayatları daha anlamlı ve eğlenceli hale gelir. Onlar meslek edinebilir ve kendi hayatlarını idame ettirebilirler. Yeter ki bizler onlara karşı biraz daha fazla duyarlı davranalım ve farklılıklarının farkında olalım” dedi.
“Önyargı ve Ayrımcılığa Maruz Kalmamaları İçin Toplumumuzun Hassasiyet Göstermesi Gerekir”
Down sendromlu bireylerin hayat dolu ve eğlenceli bireyler olduklarını belirten Başkan Savaş,” Down sendromlu bireylerimizin ön yargı ve ayrımcılığa maruz kalmamaları için toplumumuzun hassasiyet göstermesi gerekir. Bizler de belediye olarak da sosyal sorumluluk projelerinde bu bilinçle hareket etmekteyiz. Yürüttüğümüz çalışmalarla Down sendromlu bireylere özen gösteriyoruz ve bu vatandaşlarımızın toplumda yer edinmelerini sağlıyoruz. Onların kaliteli eğitim almaları ve ailelerinin onlara göstermiş olduğu özveri ile pek çok şeyin üstesinden geleceklerini de bilmekteyiz. Down sendromlu çocuklarımızın sosyalleşmesini sağlamak, hayata bakış açılarını ve yaşam tarzlarını olumlu yönde geliştirmeleri hepimizin sorumluluğundadır. Tüm Down sendromlu kardeşlerimizin ve ailelerinin ‘21 Mart Down Sendromu Farkındalık Günü’nü kutlarım” ifadelerini kullandı.
 
 
Adınız
:
Mail
:
Mesajınız
:
Bu içeriğe ilk siz yorum yapın!
son gelişmeler
öne çıkanlar
deneme bonusu güncel giriş