Skip Navigation Links

Bir Hilal Uğruna Yâ Rab Ne Güneşler Batıyor!

İskenderun Ak Parti ilçe teşkilatı Çanakkale Şehitleri Haftası nedeniyle basın bildirisi yaptı

Bir Hilal Uğruna Yâ Rab Ne Güneşler Batıyor!

Gündem   A+a-

" Vurulup tertemiz alnından, uzanmış yatıyor,
Bir hilal uğruna, yâ Rab, ne güneşler batıyor!"
Çanakkale zaferi, tarih boyunca bağımsızlık, hürriyet ve vatan sevgisi uğruna savaşmaktan çekinmeyen Türk Milletinin sarsılmaz birlik ve beraberliğinin en güçlü nişanesi; tarihten silinmek istenen bir milletin, bütün imkânsızlıklara rağmen vatanını korumak için verdiği milli mücadelenin destanıdır.
18 Mart 1915 tarihinde 'Çanakkale geçilmez' diye yazılan bu destanla vatan toprağı içinde kardeşliğin ve ulus olma bilincinin de tohumları atılmıştır. Dünya tarihini ve masa başında yapılan hesapları değiştiren bu zafer aynı zamanda milli mücadelenin de ilk kıvılcımı olmuştur.
Çanakkale Zaferi, istiklal ve istikbalimiz konusundaki kararlılığımızın, iman gücünün, çok büyük fedakârlıklarla ispat edildiği, milletimizin yazdığı en büyük kahramanlık destanlarından biridir.
Tüm yokluklara ve zorluklara rağmen kazanılan bu zafer, kurtuluş savaşı ve bağımsız Türkiye yolundaki en büyük adımlardandır.
Çanakkale Türk milletinin; vatanı, hürriyeti, dini söz konusu olduğunda neleri göze alabileceğinin kanıtıdır.
Tıpkı 1915'te olduğu gibi 102 yıl sonra 15 Temmuz darbe teşebbüsünde Türk milleti yaşlısı genciyle, kadını erkeğiyle bir ve beraber şekilde; vatan sevdasının bağımsızlığa düşkünlüğünün ne kadar diri, ne kadar canlı olduğunu tüm dünyaya bir kez daha göstermiştir.
Bu duygu ve düşüncelerle Çanakkale Zaferinin 103. yıldönümünü kutluyor; 18 Mart Şehitler Günü'nde bu toprakları bize mukaddes bir vatan emanet eden tüm şehitlerimizi, başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere tüm kahramanlarımızı rahmetle ve şükranla anıyorum.
Ruhları şad, mekânları cennet olsun...
Bestami BİLGİLİ
AK Parti İskenderun İlçe Başkanı
 
 
Adınız
:
Mail
:
Mesajınız
:
Bu içeriğe ilk siz yorum yapın!
 
son gelişmeler
öne çıkanlar
deneme bonusu güncel giriş supertotobet