Skip Navigation Links
Enerjisa-Toroslar

“Sessiz Kalmayacağız, Susmayacağız!”

CHP Arsuz Kadın Kolları 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü’nde kadına yönelik şiddete karşı “Sessiz Kalmayacağız, Susmayacağız!” sloganlarıyla yürüdü.

“Sessiz Kalmayacağız, Susmayacağız!”Web
TV

Arsuz   A+a-

.Hatay’ın Arsuz İlçesinde CHP Arsuz Kadın Kolları üyeleri Türkiye’de son zamanlarda artış gösteren kadına yönelik şiddet, cinayet ve çocuk istismarına karşı ses çıkarmak amacıyla Arsuzlu Kadınlarla birlikte kol kola yürüdüler.
CHP Arsuz Kadın Kolları tarafından düzenlenen yürüyüşe Arsuz Belediye Başkanı Nazım Culha ve eşi Selda Culha, CHP Arsuz İlçe Başkanı Faik Çekin ve İlçe Yönetimi, CHP Arsuz Kadın Kolları Başkanı Sibel Uslu ve üyeleri ile Arsuzlu kadınlar katıldı. 
 Dövizlerle Slogan Atarak Yürüdüler 
Arsuz Merkez Mahallesinde bulunan Uluçınar Köprüsünde başlayan yürüyüşte kadınlar ellerinde “Kadına Yönelik Şiddete Hayır”, “Çocuk İstismarına Hayır” yazılı dövizlerle sık sık slogan atarak erkek şiddetine karşı farkındalık yaratmaya çalıştılar. Arsuz Kent Meydanı istikametinde ilerleyen kortej, 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü nedeniyle civardaki kadınlara kırmızı karanfil dağıtarak anlamlı günlerinde kadınları birlik olmaya çağırdılar. 
“Yaşasın Kadın Mücadelemiz!”
Kent Meydanında son bulan yürüyüşün akabinde basın açıklamasında bulunan Kadın Kolları Başkanı Sibel Uslu, 8 Mart’ın 129 kadının diri diri yakıldığı günün yıldönümü olduğunun hatırlatarak, “Dokuma işçisi kadınların ağır çalışma koşulları, uzun iş günleri ve düşük ücretlerin olması koşullarının her geçen gün daha da dayanılmaz hale gelmesiyle; 8 Mart 1857 tarihinde, daha iyi çalışma koşulları istemiyle greve başlayan kadınlar, Polisin işçilere saldırması işçilerin fabrika yangınla işçilerin fabrika önünde kurulan kadın işçi yanarak can verdi” ifadelerini kullandı. 
Kadına olan baskının, şiddetin, tacizin, tecavüzün ve katliamların günümüzde halen devam ettiğini yaptığı açıklamada dile getiren Kadın Kolları Başkanı Uslu sözlerine şu şekilde devam etti, “Son 10 yılda 2 bin 434 kadın şiddet görerek hayatını kaybetti. Ve bunlar her geçen gün daha da artmakta. Kadına yönelik şiddete hayır!  Çocuklar son 3 yılda 18 bin çocuk cinsel istismara uğramış 46’sı hayatını kaybetmiştir. Çocuk bedene dokunma! Kadınların, çocukların giyiminden yürüyüşünden, gülüşünden tahrik olan, bir kereden bir şey olmaz diyen, küçücük bedenlerin istismara uğramasından, evlendirilmesinden rahatsızlık duymayan sapkın zihniyeti şiddetle kınıyoruz. Gereken önlemler alınıncaya kadar biz kadınlar susmuyoruz, korkmuyoruz, itaat etmiyoruz. Eşit, özgür, onurlu bir yaşam için yaşasın kadın mücadelemiz!” 
Üreten Emekçi Kadınlarla Buluştular  
CHP Arsuz İlçe Başkanı Faik Çekin adına konuşma yapan Kadın Kolları Başkan Yardımcısı Ganiye Yiğit, kadınların toplum içerisinde bulundukları konumlarını ve değerlerini hatırlatarak kadının eşit olmadığı bir toplumun gelişemeyeceğini belirtti ve kadınların tüm renklerin ifadesi olduğunun altını çizdi. 
 Başkan Culha adına basın açıklamasında bulunan Selda Culha ise, 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü’nün tüm mücadeleci, işçi ve emekçi kadınların günü olduğunu dile getirerek bütün kadınların sosyal, laik ve demokratik bir ortamda hak ettikleri değeri, duygu ve düşüncülerini korkmadan ve susturulmadan yapabilmeleri gerektiğini vurguladı.  Yapılan basın açıklamalarının ardından kadınlar, Arsuz Belediye Başkanı Nazım Culha’nın Nardüzü Mahallesinde bulunan bir fabrikada çalışan üreten kadınlara yönelik düzenlediği ziyarete eşlik ederek emekçi kadınlara kırmızı karanfil dağıttılar.
“Sessiz Kalmayacağız, Susmayacağız!” videosunu izlemek için tıklayın.
Adınız
:
Mail
:
Mesajınız
:
Bu içeriğe ilk siz yorum yapın!
son gelişmeler
öne çıkanlar