Skip Navigation Links
Enerjisa-Toroslar

Hatay'dan Mehmetçik'e kuru fasulye pilav

Anneler yemek hazırladıkları alanda ‘şehitler ölmez, vatan bölünmez’ sloganları da attı

Hatay'dan Mehmetçik'e kuru fasulye pilavWeb
TV

Reyhanlı   A+a-

 Hatay’ın Reyhanlı ilçesinin Pınarbaşı Mahallesi'nde anneler, Zeytin Dalı Harekatı’nda görevli Mehmetçik için birbirinden lezzetli yemekler yaptı. 
Pınarbaşı Mahallesi’nde anneler, aralarında dolma, sarma, dövme, pilav, kuru fasulye, cacık, ıspanaklı ve biberli ekmek hazırlayarak sabah saatlerinde büyük kazanlarda pişirdi. 
Yemek hazırladıkları alanda ‘şehitler ölmez, vatan bölünmez’ sloganları da atan anneler, yemekleri muhtar ve mahalleli gençlerle birlikte askeri araca yükleyerek operasyonda görevli Mehmetçik’e gönderdi. 
Meryem Yetmez, "Yaptığımız yemekler Mehmetçik’e afiyet şeker olsun, onlara güç kuvvet versin, Benim 7 oğlum var 7’si de bu vatana millete feda olsun. Allah Türk bayrağımızı, milletimizi, devletimizi, Mehmetçik’imizi korusun, Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’dan da Allah razı olsun" dedi. 
Döne Yetmez ise, mahalle kadınları olarak yemekleri el birliği ile hazırladıklarını söyleyerek "Mehmetçik’e afiyet olsun. Sarma, dolma, pilav, kuru fasulye ve çeşitli yemekler yaptık. Mehmetçik Zeytin Dalı Harekatı ile çocuklarımızın torunlarımızın geleceği için savaşıyor. İnşallah zafer bizimdir, Rabbim askerlerimizi esirgesin" diye konuştu. 
Ev hanımlarına teşekkür eden Pınarbaşı Mahallesi Muhtarı Mehmet Dilli de "Hanımların el emekleri ile yapmış oldukları yemekleri Mehmetçik'imize göndereceğiz. Zafer Türk milletindir. Bayrak inmez ve vatan bölünmez. Biz her zaman devletimizin ve vatanımızın arkasındayız. İnşallah bu operasyon zaferle sonuçlanacaktır. Şehitlere Allah’tan rahmet yaralılara acil şifalar diliyorum" dedi. 
Duaların edilmesinin ardından yemekler alkış ve tekbirler eşliğinde askeri araca yüklendi. 
 
 
 
 
 
 
Hatay'dan Mehmetçik'e kuru fasulye pilav videosunu izlemek için tıklayın.
Adınız
:
Mail
:
Mesajınız
:
Bu içeriğe ilk siz yorum yapın!
son gelişmeler
öne çıkanlar