Skip Navigation Links

Comenius Projesi Tanıtıldı

İskenderun Ticaret ve sanayi odası mavi salonda Hatay il Milli eğitim müdürlüğünce düzenlenen Gençlerin Bugün ve Gelecekteki hayatlarında Spor aktivit

Dünya   A+a-


Comenius Projesi Tanıtıldı

İskenderun Ticaret ve sanayi odası mavi salonda Hatay il Milli eğitim müdürlüğünce düzenlenen Gençlerin Bugün ve Gelecekteki hayatlarında Spor aktivitelerinin rolü adlı seminer katılımcıların ilgisini çekti.
Hatay İl milli eğitim müdürlüğünce hazırlanan ve hibe almaya hak kazanılan Gençlerin şimdiki ve gelecekteki hayatlarında spor aktivitelerinin rolü isimli Comenius Bölgesel okul ortaklığı projesinin ilk seminer toplantısı İskenderun Ticaret ve Sanayi Odası’nda gerçekleştirildi.

Proje ortak kurumlar arasında olan İskenderun Cumhuriyet Anadolu Lisesi, Denizciler lisesi ve Karayılan belediye spor proje ekipleri toplantıda hazır bulundular. Seminere konuşmacı olarak Gelişim Hastanesi doktorlarından Doç Dr.Erdal Gilgil ve beslenme ve diyetisyen uzmanı Ebru Yıldız katıldı. Gerçekleştirilen bu seminere hem basketbol da hem de futbol yaşantısını sürdüren kişilerin de katılması öğrencilerin heyecanını daha da arttırdı. İskenderun Demirçelik spor kulübünden Ömer kısa ve yardımcı hocası Osman Zekikorkmaz, ise İskenderun Engelliler basketbol takımı eski kaptanlarından Bülent Yağarda katıldı.
Burada katılımcılara açıklama yapan Doç Dr. Erdal Gilgil sporun faydalarını insan vücudunun nefes almasını kasların nasıl harekete geçtiğini kısa mesafelerin kası gücüyle koşulduğunu oksijensiz yapıldığını uzun mesafede hem kas hem oksijenin devreye girdiğini belirtirken çok daha farklı konulara da değindi. proğramın ilerleyen süresinde ise diğer katılımcılar da kendi konularında öğrencilere bilgiler verdiler. Cumhuriyet Anadolu Lisesi Müdür Nurettin Asil ise Okulumuzun bu ikincisini gerçekleştirmiş olduğu Comenius projesidir. Öğrencilerimizin proje sayesinde özellikle yabancı dile olan ilgilerinde bariz artış gözlenmiştir. Emeği geçenlere teşekkür ediyorum dedi.


İtso 8gun
Adınız
:
Mail
:
Mesajınız
:
Bu içeriğe ilk siz yorum yapın!
son gelişmeler
öne çıkanlar
deneme bonusu güncel giriş supertotobet