Skip Navigation Links

‘STEM Sevgiden Doğar!’

“STEM’in Bölgesel İnovasyona Etkileri”

‘STEM Sevgiden Doğar!’

Gündem   A+a-

İskenderun Teknik Üniversitesi Teknoloji Transfer Ofisi’nin (İSTE-TTO) “TechTalks – Teknoloji Sohbetleri”nde, 2018 Yılı’nın ilk konuğu; “STEM’in Bölgesel İnovasyona Etkileri” konu başlığı ile Payas Belediye Başkanı Bekir ALTAN oldu.
Konuşmasına İSTE ailesine teşekkürlerini ileterek başlayan Bekir ALTAN; ‘Dünya Nereye Gidiyor?’, ‘STEM Nedir?’, ‘Eğitimde neredeyiz?’ konuları hakkında açıklamalarda bulundu. ALTAN; “Sayın Cumhurbaşkanımız ve Başbakanımızın çizdiği hedefler doğrultusunda teknolojiyi üreten bir ülke olmak adına, Payas Belediyesi olarak elimizden gelen desteği hem Payas’a hem çevre ilçelere ve üniversitelere sağlamaya devam edeceğiz. Bu amaçla İskenderun Teknik Üniversitesi (İSTE) öğrencilerine PAYASTEM’i anlatmak ve gençlerimize inovasyonun ne olduğunu bir nebzede olsa hatırlatmak için gelmiş bulunuyoruz” dedi.
‘Dünya Nereye Gidiyor?’
Gelecekte yapay zekânın insanların yerini alıp alamayacağı konusuna da değinen ALTAN: “Günümüz, teknoloji ve bilişim çağı olarak adlandırılmaktadır. Teknoloji ve bilişim çağına ayak uydurmak için teknolojiyi üreten ülkeler arasına girmemiz gerekmektedir. Bizim, düşünen ve yenilikçi fikirler üreten insanlara ihtiyacımız vardır. Türkiye’nin küresel dünyada teknolojiyi üreten ülkeler arasında yer alabilmesi için, önce bu dünyayı iyi yorumlayabilmesi gerekmekte. Bunun için de yenilikçi bir eğitim sistemi şarttır” dedi.
‘STEM Nedir?’
PAYASTEM hakkında bilgiler veren Bekir ALTAN: “Bugün, geleceğin fen bilimlerinin ve teknoloji gelişmelerinin temelini oluşturan STEM (Science, Technology, Engineering, Mathematics) eğitimi; iş gücü bilgi ekonomisinin olmazsa olmazı durumuna geldi. Payas’ta biz STEM’i anaokulundan lise eğitimi veren okullara kadar bir eğitim sistemi olarak uygulamaya başladık. Öğrencilerin bilim ve teknolojiye karşı ön yargılarını kırarak onlara matematik, fen bilimleri gibi daha önce korktukları dersleri sevdirdik. Artık daha fazla öğrencinin severek isteyerek çalıştığı konular haline getirdik. İlk etapta PAYASTEM projesini ortaya koyduk. Daha sonra, ‘TARIK” Projesi (Eğitimde Atılım Projesi)’ adı altında tüm çocuklarımıza eğitimde fırsat eşitliği yaratmak için gerekli tüm malzemeyi biz sağladık. Bundan sonra da bu uygulamamızın tüm ülkeye yayılması için elimizden geleni yapacağız” dedi.
Payas Belediye Başkanı Bekir ALTAN: “Öğrencilerin gelişimi ve teknolojiyle güçlü bağlar kurması adına İskenderun Teknik Üniversitesi (İSTE) büyük bir şanstır. Biz de İSTE’ye Payas Belediyesi olarak İHA’lar ve elektrikli otomobil üretimi için gerekli finansmanı sağlamak adına üzerimize düşeni yapacağız. Ayrıca ‘öğrencilerin bizlere daha kolay ulaşabilmesi adına İSTE’ye PAYASTEM’ irtibat bürosu oluşturabiliriz” diyerek sözlerini sonlandırdı.
Konferans onunda; İskenderun Teknik Üniversitesi (İSTE) Rektörü Prof. Dr. Türkay DERELİ, desteklerinden ve konuşmalarından dolayı Payas Belediye Başkanı Bekir ALTAN’a teşekkürlerini sunarak; “Bilimi ve teknolojiyi bu kadar içselleştiren ve destekleyen belediye başkanlarımızın olduğunu görmek bizlere umut ve gurur veriyor. Sevgiden yola çıkarak STEM’i kurdunuz. İşin içine aslında sevgi kattınız, ‘STEM, Sevgiden Doğar’” dedi ve teşekkür sertifikası takdim etti.
 
 
 
Adınız
:
Mail
:
Mesajınız
:
Bu içeriğe ilk siz yorum yapın!
ramazan bayrami 
son gelişmeler
öne çıkanlar
deneme bonusu güncel giriş supertotobet