Skip Navigation Links

Sarı Zeybekler'den 8 Mart Açıklaması

Sarı Zeybekler Derneği Genel Sekreteri Neylan Çaparoğlu : ' Unutulmamalıdır ki; eğer bir milletin kadınları güçlüyse o millette güçlüdür.'

Sarı Zeybekler'den 8 Mart Açıklaması

Gündem   A+a-

Sarı Zeybekler Derneği Genel Sekreteri Neylan Çaparoğlu :
" Unutulmamalıdır ki; eğer bir milletin kadınları güçlüyse o millette güçlüdür."
 
Sarı Zeybekler Derneği Genel Sekreteri Neylan Çaparoğlu, 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü ile ilgili bir açıklama yaptı.
8 Mart Dünya Kadınlar Günü’nün doğuşu ile ilgili tarihsel bilginin paylaşıldığı açıklamada 8 Mart’ın dünya kadınlarının eşitlik, özgürlük ve daha huzurlu yaşama isteklerini dile getirdikleri çok özel bir gün olduğu vurgulandı.
Sarı Zeybekler Derneği adına açıklamayı yapan Çaparoğlu; “Yılın sadece bir günü kadınları hatırlamak onların aile ve toplum üzerindeki değerlerini ön plana çıkartmakla, kadınların hak ettikleri kazanımlarla ödenmiş olmaz.
Kadınlara eğitim, sağlık, siyaset ve toplumun her alanında özgür ve aktif olarak görev almalarına fırsat verilmelidir.
Atatürk Cumhuriyet’in ilanından 9 Ay önce Şubat 1923’te şöyle demişti :
‘Bizim sosyal toplumumuzun başarısızlığının sebebi kadınlarımıza karşı gösterdiğimiz ilgisizlikten ileri gelmektedir. Yaşamak demek, faaliyet demektir. Bundan dolayı bir sosyal toplumun bir organı faaliyette bulunurken diğer bir organı işlemezse, sosyal toplum felçlidir.’
Atatürk, çağdaş bir düşüncenin ürünü olan bu sözleriyle kadının toplumdaki yerini tanımlamıştır. Bizler de Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün kadın neferleri olarak bu vatan toprakları için elimizden geleni en üst seviyede yapmaya söz verdik ve yapıyoruz.
Daha uygar, sağlıklı bir toplum ve dünya barışı için kadınlara her zaman çok büyük ihtiyaç vardır. Kadınlara verilmiş olan bu güne saygı duymalı ve onlara sadece bir günde değil, her zaman gereken değeri verilmelidir. Unutulmamalıdır ki; eğer bir milletin kadınları güçlüyse o millette güçlüdür.
Tüm kadınlarımız en üst seviyelere layıktır. Sosyal ve ekonomik hayatın her alanında fedakârlık gösteren ve rol üstlenen kadınlarımıza hak ettikleri değeri vermeliyiz” ifadelerine yer verildi.
 
 
Adınız
:
Mail
:
Mesajınız
:
Bu içeriğe ilk siz yorum yapın!
son gelişmeler
öne çıkanlar
deneme bonusu güncel giriş supertotobet