Skip Navigation Links
Enerjisa-Toroslar

Hatay’da 'Şefkat Nöbetleri' Başladı

Türk Kızılayı, Suriye'deki insani yardım faaliyetlerine destek sağlanması amacıyla 'Şefkat Nöbeti' kampanyası başlattı

Hatay’da 'Şefkat Nöbetleri' Başladı

Gündem   A+a-

 Türk Kızılayı, Suriye'deki insani yardım faaliyetlerine destek sağlanması amacıyla "Şefkat Nöbeti" kampanyası başlattı. 
Kızılay Genel Başkanı Kerem Kınık, Kızılay Hatay Lojistik Merkezi'nde düzenlenen etkinlikte yaptığı açıklamada, Suriye'deki iç savaşın 7. yılı olduğunu belirterek, "İkinci Cihan Harbinden bu yana yaşadığımız en büyük insani krizde ülkemiz insanlık vazifemizi daha önce olduğu gibi bugün de yerine getiriyoruz. Askerlerimiz Zeytin Dalı Operasyonu'nda toprakları teröristlerden arındırarak Suriyeli vatandaşların ülkelerine dönmesini sağlayacaktır” dedi. 
Bugüne kadar 120 noktanın Afrin'de terör unsurlarından temizlendiğini, bunlardan 100'ünün de yerleşim yeri olduğunu ifade eden Kınık, “Bu yerleşim merkezlerinin tamamına biz düzenli insani yardım ulaştırmak için arkadaşlarımızla beraber çaba gösteriyoruz. Dünyaya aslında şunu da ifade ediyoruz; bizler burada insanlık için varız, bizler bu toprakların asli sahiplerine dönmesi için, bu topraklarda tekrar hayatın ve onurlu bir insan yaşamının tekrar neşet etmesi için varız” diye konuştu. 
Şefkat Nöbetleri kampanyasının 30 gün boyunca Hatay'daki merkezden devam edeceğini belirten Kınık, herkesin bu kampanyaya sosyal medyadan da destek verilebileceğini söyledi. 
Bütün çabalarının insanlık onurunu ayakta tutmak olduğunu ifade eden Kınık, “Biz her düşeni kaldırmak, her yarayı sarmak, her açı doyurmak, her yerinden edilmişe bir sığınak olmak için yola çıktık. Biz mazlumun yanında olmaya gayret ediyoruz” dedi. 
 
 
Adınız
:
Mail
:
Mesajınız
:
Bu içeriğe ilk siz yorum yapın!
son gelişmeler
öne çıkanlar