Skip Navigation Links

Fransız Tepesi'nin Yeni Adı Bayraktepe..

Söz konusu Vatan olunca akan suları durduran Kırıkhan Belediye Başkanı Ayhan Yavuz, Vatana hizmet konusunda da sınır tanımıyor.

Fransız Tepesi'nin Yeni Adı Bayraktepe..

Kırıkhan   A+a-

 Bu bağlamda Kırıkhan’a bağlı Kızılkaya mahallesinde bulunan ve halk tarafından Fransız tepe olarak bilinen yere 12 metre uzunluğunda bayrak direği dikerek 5x7 ebatındaki Türk Bayrağımızı İstiklal marşımızın eşliğinde göndere çektirip bu tepenin isminin bundan sonra BAYRAK TEPE olduğunu ilan etti.
Bayrak dikme törenine Başkan Yavuz’un yanı sıra Kırıkhan Kaymakamı Mustafa Erkayıran, İlçe Jandarma Bölük Komutanı Binbaşı Temel Aday, Mahalle muhtarı A. Rıfat Kurt ve mahalle sakinleri katıldı.
Törende konuşma yapan Başkan Yavuz; “Sayın kaymakamım saygıdeğer muhtarım, benim için çok önemli ve değerli olan Muratpaşa Kızılkaya Mahallesi'nin değerli Sakinleri, abilerimiz, kardeşlerimiz, Hanım bacılarımız; Bu güzel anlamlı günde Zeytin Dalı operasyonu yapılırken şu anda duyulan ve Afrin’deki teröristlere atılan bu top sesleri altında buradan Dünyaya çok önemli bir mesaj veriyoruz.
Şu anda üzerinde bulunduğumuz Topraklarda, tarihte belki adı hiç geçmeyen ancak Hatay’ı 20 yıl gibi bir süre içerisinde işgal edip inim inim inleten o Fransız askerlerinin özellikle konuşlandıkları bu alanda Şanlı Türk Bayrağımızı göklere çekip buradan dünyaya farklı bir mesaj veriyoruz. Muhtarım biraz önce çok güzel bir şey söyledi dedi ki burası Fransız tepesi ama bundan sonra Allah'ın izniyle buranın adı Bayraktepe olacak.  Burada gösterdiğiniz hassasiyetten dolayı da sizlere müteşekkiriz.  Dünyanın hiçbir yerinde yoktur ki top seslerinin altında insanlar böyle Tek Yumruk, Tek Nefes olsun.  Allah birliğimizi ve beraberliğimizi bozmasın, askerimizin Kılıç'ı Keskin, Zaferi kutlu olsun” dedi.
Kırıkhan Kaymakamı Mustafa Erkayıran ise yaptığı konuşmada; “ Öncelikle bu güzel ve anlamlı günde hepiniz hoş geldiniz. Millet, ulus kavramının birçok tanımı var. Ama bana göre en önemli tanımı nedir diye soracak olursanız Kaderde ve acıda birleşmek, mutluluğu ortak yaşamak, ortak bir gelecek görmek, din-dil gibi konularda ortak hareket ederek, halkımızla ordunun arasında sıkı bir bağ kurmak ve ülkemizin geçirdiği zor günlerde kenetlenerek yardımlaşma demektir.  İşte milletimizi bir araya getiren ortak bağlarımızdan bir tanesi Ay Yıldızlı Türk Bayrağımız ve ona duyduğumuz sevgidir.  Kırmızı ay yıldızlı bayrağımız, bugün hepimizin altında durduğu, uğruna sahip çıktığı, onu taşımaktan onur ve sevinç duyduğu önemli bir varlığımızdır.
Muhtar arkadaşım ve siz mahalle halkı olarak eski adı Fransız Tepesi olan bu tepeye bir Türk Bayrağı dikelim ve Tepe'nin adını da Bayraktepe olarak değiştirelim demişsiniz. Bizler de buraya bu amaç için geldik.  İşte Bayrak sevgisi;  Ulus olma, Devlet olma, birlik ve beraberlik içinde kenetlenerek bir arada yaşama bilincinin bir göstergesidir. Karşı tepelerde ordumuz çarpışırken buraya bayrak dikerek dalgalanmasını sağlamak, kahraman Mehmetçiklerimize bir anlamda manevi bir destektir. Bu gün buraya çocuğuyla, kızıyla, genciyle, yaşlısıyla, kadınıyla, ailesiyle bütün mahalle halkımız gelmiş. Bu da milli duygularımıza ne kadar önem verdiğimizi, ülkemizin bölünmez bir bütün olduğunu ve vatanımızı korumayı yürekten istediğinizi göstermektedir. İnanın şu anda devletimizin Kaymakamı olarak böyle duygu yüklü bir ortamda sizlerle birlikte bulunmaktan duyduğum memnuniyeti ne kadar anlatsam azdır. Muhtarıma ve sizlere bu operasyon ortamında bu bayrağı dalgalandırdığınız için tebrik ve teşekkür ediyorum.
Muhtarımızın ve sizlerin Belediye Başkanımıza yaptığınız istek üzerine başkanımız sağ olsun en kısa süre içerisinde bayrak direğini dikmiş ve bayrağımızı dalgalanır hale getirmiş, yine sizlerin de isteği üzerine Belediye Başkanımız buraya Bayraktepe adını vermiştir.
Bundan sonra bu tepe ve şanlı Türk Bayrağımız bize her zaman dış ülkelere ve teröristlere karşı verdiğimiz mücadeleyi ve Zeytin Dalı Harekâtını hatırlatacaktır. Buraya dikilen Türk Bayrağımız halkımızın birlik ve beraberliğini,  ülkemizdeki dirliğimizi gösterecektir. Bu duygu ve düşüncelerle sözlerime son verirken hepinize tekrardan çok teşekkür ediyorum. Türk Bayrağımızı buraya dikmek için düşünenlerden de yapanlardan da Allah razı olsun. Sağ olun, var olun” dedi.  
Kızılkaya Mahalle Muhtarı A. Rıfat Kurt ise yaptığı konuşmada; “Sayın kaymakamım, Belediye Başkanım, İlçe Jandarma Komutanım, değerli basın mensuplarımız ve değerli mahalle halkımız. İnşallah burada Milli Duygular içerisinde, şanlı Türk Bayrağımızı dikerek dalgalandıracağız. Türk bayrağımızın dikilmesinde bizlere destek olan Belediye Başkanımız sayın Ayhan Yavuz’a ve İlçe Kaymakamımız Mustafa Erkayıran’a katkılarından dolayı mahallem adına sonsuz teşekkürlerimi sunuyorum. Buraya kadar gelip bizleri onurlandırdılar. Hepinize sevgi ve saygılarımı sunuyorum. Allah emeği geçenlerden razı olsun “ dedi.
Okunan istiklal Marşıyla birlikte Bayrağımızın göklere çekilmesi ve yapılan Kuran-ı Kerim Tilavetinin ardından Bayrak dikme töreni sona erdi.
 
 
 
 

Adınız
:
Mail
:
Mesajınız
:
Bu içeriğe ilk siz yorum yapın!
 
son gelişmeler
öne çıkanlar
deneme bonusu güncel giriş supertotobet