Skip Navigation Links

Emekliler, Merhum Erbakan’ı Yine Rahmet ve Minnetle Andılar

Mustafa Uyan “Erbakan hocanın emekliye verdiği zam, iktidara örnek olmalıdır”

Emekliler, Merhum Erbakan’ı Yine Rahmet ve Minnetle Andılar

Gündem   A+a-

 Siyaset ve devlet adamı Prof. Dr. Necmettin Erbakan’ın 7. Ölüm yıldönümü dolayısıyla, merhum Erbakan’ın ruhuna, Saadet Partisi (SP) İskenderun İlçe Teşkilatınca İskenderun Kaptan Paşa Cami’nde mevlit okutulurken, Türkiye Emekliler Derneği (TÜED) İskenderun Şubesi yönetimi de, mevlit sonrası cami avlusunda merhum Erbakan hoca ruhuna lokma dağıttı. Mevlide ve düzenlenen etkinliğe TBMM İdare Amiri Hatay Milletvekili Orhan Karasayar, İskenderun Belediye Başkanı Seyfi Dingil, TÜED İskenderun Şube Başkanı Mustafa Uyan, TÜED İskenderun şube yönetim kurulu üyeleri, Saadet Partisi İskenderun İlçe Başkanı Halil İbrahim Çelik, SP ilçe yönetim kurulu üyeleri, partililer, Mar-Der İskenderun Şube Başkanı Salih Bayar, ve çok sayıda emekli ve bazı vatandaşlar katıldılar.
Lokma dağıtımı sırasında konuşan Türkiye Emekliler Derneği (TÜED)  İskenderun Şube Başkanı Mustafa Uyan “Siyaset ve devlet adamı merhum Erbakan, Cumhuriyet tarihinin en büyük zammını işçi, emekli ve memura yapmıştır. Erbakan hocanın emekliye, işçiye, dul ve yetime, dar gelirliye, memura sahip çıkan anlayışını unutmamız mümkün değildir.  Necmettin Erbakan hocamızın emekli ve işçiye verdiği en yüksek zam, bugünkü iktidara ve bundan sonra gelecek olası iktidarlara örnek olmalıdır. Biz Prof. Dr. Necmettin Erbakan hocamızı her yıl, ölüm yıldönümümde ruhuna okutulan mevlit sonrası lokma dağıtarak onu, şükran ve rahmetle anıyoruz. Mekânı cennet olsun. Siyaset ve devlet adamları, bakanlar, Başbakanlar ve Cumhurbaşkanları, Erbakan hocamız gibi emekli, işçi ve dar gelirlilerin can dostu olmalıdır. Sayın Necmettin Erbakan’ın  vaktiyle yaptığı emekli, işçi, dul ve yetim maaşları da önümüzdeki aylarda güncellenmeli ve emeklinin yüzü güldürülmelidir. Emekli 2018 yılının ikinci yarısını ve 2019’u rahat geçirmelidir. Bundan sonraki yıllarda yapılacak enflasyon zam sistemi de değiştirilerek, işçi ve emekliye çay kaşığıyla zam vermekten vazgeçilmelidir. Eskiden kepçeyle yapılan genel piyasa zamlarına karşılık olarak çorba kaşığıyla maaş zammı verilirdi. Şimdi kepçeyle yapılan zamma, çay kaşığıyla maaş zammı verilir oldu. Bu böyle gitmez ve gitmemeli. Yetersiz maaşlar başta olmak üzere tüm sorunlarımız için daha önce ifade ettiğim üzere yeni bir bakanlık kurulmalı ve adı ‘Emekli Bakanlığı’ olmalıdır. Ülkemizde 12 milyona yakın emekli varken, emekliye, sadece emeklilerin sorunlarıyla ilgilenecek olan ‘Emekli Bakanlığı’ çok görülmemelidir. Son olarak bir kere daha emekli ve işçi dostu Erbakan hocamızı minnet, saygı ve rahmetle andığımızı ifade etmek istiyorum” diye konuştu.
SP İlçe Başkanı Halil İbrahim Çelik
“Anlamlı lokma dağıtımı için emeklilerimize teşekkür ediyoruz”
SP İlçe Başkanı Hallil İbrahim Çelik ise lokma dağıtımı sonrası “Bizler SP İskenderun İlçe Teşkilatı olarak hocamız, liderimiz ilim, fikir, devlet ve dava adamı Prof Dr. Necmettin Erbakan’ı anarken yanımızda, bölge milletvekillerimizi, belediye başkanlarımızı, emeklilerimizi, sivil toplum örgütlerimizi ve vatandaşlarımızı görmek bizleri onurlandırıp, mutlu ediyor. Son yıllarda emeklilerimiz özellikle TÜED İskenderun Şubesi,  merhum Erbakan’ı şükranla anmayı ve lokma dağıtmayı sürekli hale getirdiler. İçlerinden gelen şükran duygularını burada samimiyetle ifade etmeleri bizler için önemli duygulardır. Allah hepsinden razı olsun. Türkiye Emekliler Derneği İskenderun Şube Başkanı Mustafa Uyan ile sayın yönetim kurulu üyelerine ve tüm emeklilerimize, bu anlamlı lokma dağıtımı için teşekkür ediyoruz. Erbakan hocamızda, devlet ve dava adamı Erbakan hocamızda bir kere daha Allah’tan rahmet diliyoruz. Mekânı cennet olur inşallah” şeklinde konuştu.
 
 
 
 
Adınız
:
Mail
:
Mesajınız
:
Bu içeriğe ilk siz yorum yapın!
son gelişmeler
öne çıkanlar
deneme bonusu güncel giriş supertotobet