Skip Navigation Links

HATAY KADEM'DE İLK BULUŞMADA PROJELER ANLATILDI

Kadın ve Demokrasi Derneği (KADEM) Kadınlara uygulan şiddet hakkında bir seminer düzenledi.

HATAY KADEM'DE İLK BULUŞMADA PROJELER ANLATILDI

Gündem   A+a-

Kadem Hatay şube başkanı Selma Tunç " kadınıyla erkeğiyle daha çok üretmeye, ülkemizin gücüne güç katmaya çalışacağız"
 
Hatay Kadem derneği üyeleri İskenderun'da Petek Mutfak restoranda kahvaltıda buluştu. Kadem Hatay il temsilcisi Selma Tunç kadınların geri plana itildiği bir toplumun kalkınmasının mümkün olamayacağının altını çizdiği konuşmasında KADEM olarak yaptıkları çalışmaları anlattı.
 
Kadın ve Demokrasi Derneği (KADEM) Hatay şubesi üyeleri İskenderun'da kahvaltıda buluştu. İskenderun,Arsuz, Hassa kaymakamlarının eşleri,Payas İskenderun. Dörtyol,Antakya belediye başkanlarının eşleri İSTE Rektörü Prof Dr Türkay Dereli'nin eşi Sivil toplum örgütlerinin temsilcileri ve dernek üyelerinin katıldığı toplantıya ilgi yoğundu.
 
Hatay KADEM şube başkanı Selma Tunç yaptığı konuşmada konuşmasının başında zeytindalı harekatında şehit olan asker ve sivillere Allah'tan rahmet diledi.
Tunç gelişen teknoloji ile birlikte artık bilgiye ulaşmanın kolay olduğuna vurgu yaparak bilgiyi yeni bakış açıları ile kullanabilmenin hayata artı değer kazandırdığnı söyledi. Tunç konuşmasına şöyle devam etti. " Biliyoruz ki donanımlı lider girişimci kadınlar,içinde bulundukları toplumu ve hatta tüm dünyayı dönüştürüp güçlendireceklerdir. Kendini tanımlamayan, tanımlanmaya mahkumdur.
Bu nedenle kadın kendi gücünü ve iradesini ortaya koyması gerekir. Bizler sürdürülebilir hedeflerle kadının toplumdaki rolünü güçlendirmek için çalışıyoruz ve bu yolda çalışmaya devam edeceğiz. Bizim daha yapacak çok işimiz var , medyada, akademide, bürokraside, siyasette, sanatta, iş dünyasında kadın etkinliğini artırmak niyetindeyiz. Nasıl ki bir kuşun tek kanatla uçması mümkün değilse, kadının geri plana itildiği bir toplumunda kalkınması mümkün değildir.
 
Sivil toplum kuruluşları ve iş dünyasının destekleriyle ,özellikle son yıllarda, kadının etkin rolünün önemi büyük oranda artmıştır.
Yasal olarak da kadınlarımızın mağduriyetlerini giderici çok önemli adımlar atılmış ve kadın problemlerine çözümler getirilmeye çalışılmıştır ama gelinen noktayı biz KADEM olarak yeterli görmüyoruz. Mücadelemize devam ederek , kadınlarımızın hayatını kolaylaştıracak her türlü adımların atılmasını destekleyeceğiz.
KADEM olarak Hatay’da kısa bir süre önce temsilciliğimizi açtık . Her bölgenin yapısı farklıdır bilinciyle bilimsel araştırmalar ve anketlerle ihtiyaçları belirleyip bir çalışma planı oluşturduk.
Yaptığımız eğitsel çalışmalardan bahsedecek olursak ;
Öncelikle İskenderun ,Kırıkhan ve Antakya’daki birçok okulda , uzman psikoloğumuz tarafından gerçekleştirilen ‘ genç kızlarımıza yönelik psikolojik genç kızlık eğitim’ seminerleri verdik. Kadınlarımıza, kadın ve aile seminerleri vermeye başladık. Her kadın bir öğretmendir düşüncesiyle Kadem olarak bu çalışmalara ağırlık verdik. Hukuk komisyonumuzun hazırladığı , kadınlarımızın yasal hakları eğitimlerini sunduk. Tüm ilçelerde yapmayı planladığımız eğitimler devam etmektedir. ARGE komisyonumuz tarafından çalışılmakta olan projelerde , kadınlarımızın girişimci yönlerini ortaya çıkartabilmek ve mesleki yetkinliklerini kazanmalarını sağlayabilmek amacıyla , hayallerindeki işyerlerini kurabilmeleri için , KOSGEB işbirliği ile” Girişimcilik Eğitim”leri başlatacağız.Kıymetli hanımlar, Çok kısa bir süre önce Cumhurbaşkanımızın “Okuma yazma seferberliği” başlattığını biliyorsunuz.Biz Kadem Hatay olarak ‘okuma-yazma bilmeyen kalmasın’ sloganıyla kollarımızı sıvadık.
Valiliğimizin başlattığı seferberlik çalışmasında bizde varız dedik ve bu alandaki çalışmalarda gayretimizi ortaya koyacağız.
Çok değerli hanımefendiler,
Her birimiz bu konuda duyarlı olmalıyız ,toplumu inşaa etmede sizlerden gönül elçisi olmanızı istiyor ve desteklerinizi bekliyoruz. Biliyoruz ki kadınların el vermediği ,sahip çıkmadığı bir mücadelenin başarıya ulaşması mümkün değildir. Kadının olmadığı bir toplumda düşünülemez. İşte biz bu birinci buluşmamızda sizlere diyoruz ki ‘eksik olmayalım’ her yerde olalım.
Her gecenin bir sabahı vardır .Türkiye , dünyadaki mazlum Müslümanların umududur. Biz güçlü olduğumuz sürece onların yaralarını sarabilir ve dertlerine deva olabiliriz. Bu yüzden kadınıyla erkeğiyle daha çok üretmeye, ülkemizin gücüne güç katmaya çalışacağız"
 
Adınız
:
Mail
:
Mesajınız
:
Bu içeriğe ilk siz yorum yapın!
 
son gelişmeler
öne çıkanlar
deneme bonusu güncel giriş supertotobet