Skip Navigation Links

Mesleki Eğitim Merkezi 3 Yaşında!

Dörtyol’da 2015 yılında kurulan ve kurulduğu günden itibaren ilklere imza atan Dörtyol Mesleki Eğitim Merkezi üçüncü başarı yılını kutluyor.

Mesleki Eğitim Merkezi 3 Yaşında!

Dörtyol   A+a-

 Bölgede nitelikli işgücünün artmasında önemli bir faktör olan ve istihdam yaratan Mesleki Eğitim Merkezi Müdürü Erhan Akı yaptığı açıklamada; “2015 yılında beş gün içerisinde kuruluş kararı alındı ve Mesleki Eğitim Merkezi hayata geçirildi. Kurulduğumuzdan bu yana Dörtyol’da 4121 tane kalfalık belgesi, 3553 Ustalık Belgesi, 325 Usta Öğreticilik Belgesi olmak üzere toplam 7999 vatandaşımıza belge vermiş olduk. Daha sonra işsiz vatandaşlarımız için meslek edindirme kursları düzenledik ve bu kurslarda 7425 vatandaşımızı meslek sahibi yaptık. Tabi bununla da kalmadık sadece istihdamla ilgili boyuta bakmadık; bölgedeki yaşam kalitesine de katkı sunmak istedik. Buna bağlı olarak Milli Eğitim Bakanlığında görevli 1125 öğretmenimize, 221 servis şoförüne, 184 kantin çalışanına iş güvenliği ve sağlığı eğitimi verdik. Geçtiğimiz yıl mesleki eğitimde yapılan değişiklikle çıraklık eğitimi orta öğretim zorunlu eğitim kapsamına alındı. Ülkemizde çıraklık eğitimi ortalaması yüzde birler civarında iken Dörtyol’da biz bu rakamı yüzde 15 seviyesine çıkardık ve 327 tane çırak öğrenciyi okulumuza kaydettik. Şimdi hepsi başarıyla eğitimini sürdürüyor. Bunlar 5 gün işyerine gidiyor, bir gün okula geliyor. Sigortasını biz yatırıyoruz. Şu an itibariyle ayda 435 TL maaş alıyorlar. Dört yıl sonra alacakları ustalık belgesiyle toplumun ihtiyacı olan müteşebbis, girişimci ve katma değerler olarak topluma kazandıracağız. Bunun yanında üç yıl içerisinde HAKİŞ Konfederasyonu ve Çalışma Bakanlığı ile birlikte 11 İlde 1200 çalışana İş Güvenliği Eğitimi verdik. Uluslararası Çalışma Örgütü (ILO) ile geçtiğimiz yıl ortak bir proje yapma imkanı yakaladık. Bu projemizle 120 vatandaşımıza mesleki eğitim kursları verdik. Bu üç yıl içerisinde İsdemir A.Ş. ve Tosyalı Holding başta olmak üzere bölgemizde bulunan sektörlerin çalışanlarına eğitim ve belgelendirme hizmetlerinde önemli bir çözüm ortağı olduk. Sektörlerde toplam 4125 kişiyi belgelendirdik
Mesleki eğitimin çok önemli olduğuna olan inancımızla bundan sonraki süreçte de çalışmalarımızı arttırarak devam edeceğiz. Mesleki eğitimin iş başında gerçekleşmesi halinde daha nitelikli sonuç alınacağına inanıyoruz. Başarının akademik başarıya endeksli olduğunun düşünülmesi büyük sakıncalar doğurdu. Akademik başarı sağlayamayan çocuklarımıza fırsat verildiğinde mesleki eğitimde çok başarılı olduklarına şahit olmak bizleri ayrıca sevindirmekte. Çocuklarımızın ve kursiyerlerimizin üreten bir güç olduğunu görmek bizlerin en büyük mutluluğu.” Dedi.   
Hatay Büyükşehir Belediyesi Dörtyol Erzin ve Payas Bölge Koordinatörü Tansel Demirel’de yaptığı tebrik ziyaretinde Mesleki Eğitim Merkezinin bölgenin ihtiyaç duyduğu nitelikli iş gücü arzında önemli bir faktör olduğunu belirterek, başta kurum müdürü Erhan Akı olmak üzere emeği geçen tüm çalışanları tebrik etti ve Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Doç. Dr. Lütfü Savaş’ın selamlarını ileterek destek sözü verdi. 
 

Sedat İSKENDEROĞLU – Dörtyol

 
Adınız
:
Mail
:
Mesajınız
:
Bu içeriğe ilk siz yorum yapın!
son gelişmeler
öne çıkanlar
deneme bonusu güncel giriş supertotobet