Skip Navigation Links
Enerjisa-Toroslar

Dolandırılan Çiftçiye Üretici Temsilcilerinden Destek

Osmaniye’de bir fıstık fabrikası yöneticilerinin çiftçilere verdiği çeklerin karşılıksız çıkması üzerine üretici temsilcileri çiftçiye destek verdi

 Dolandırılan Çiftçiye Üretici Temsilcilerinden Destek

Osmaniye   A+a-

 Osmaniye’de bir fıstık fabrikası yöneticilerinin çiftçilere verdiği çeklerin karşılıksız çıkması, üretici temsilcilerinin tepkisine neden oldu.
Osmaniye merkeze bağlı Cevdetiye beldesinde faaliyet gösteren fabrikanın önünde ellerinde dövizler ile bir araya gelen çiftçilere, Ceyhan 6 Ocak Esnaf ve Sanatkarlar Kredi-Kefalet Kooperatifi Başkanı Selçuk Kanlı ve Ceyhan Ziraat Odası Başkanı Muhammet Bulut açıklama yaparak destek verdiler.
Karşılıksız çıkan çeklerden sadece çiftçilerin değil, dolaylı olarak Ceyhan halkının mağdur olduğunu söyleyen Ceyhan Ziraat Odası Başkanı Muhammet Bulut, “Zaman zaman çıkan böyle firmaların ne yazık ki önüne geçemiyoruz. Bu sadece sizlere dokunmuyor. Sizler tarla icarladınız, malzeme aldınız gübre aldınız, çocuk evlendirdiniz hepsine bu çekleri verdiniz. Ceyhan’da 160 bin insan yaşıyorsa bunun 50 bin tanesine dokunuyor. Bu sebepten dolayı hepinize geçmiş olsun. Biz sivil toplum örgütleri olarak sizlerin arkasındayız. Yasal olarak ne yapılması gerekiyorsa hepsini yapacağız. Sizlerden ricam taşkınlık yapmadan haklı durumunu haksızlığa düşürmeyin devlet bu olayın takipçisi olur. Biz gerekli yerlere müracaat ederek haklarınızı arayacağız” dedi.
Ceyhan 6 Ocak Esnaf ve Sanatkarlar Kredi Kefalet Kooperatifi Başkanı Selçuk Kanlı ise yaşanan sıkıntının çözümü noktasında Ankara’da siyasi parti ziyaretleri gerçekleştireceklerini söyledi. Kanlı, "Aynı mağduriyeti sizlerle birlikte ben de yaşıyorum. Sizin mağduriyetiniz bizim mağduriyetimizdir. Ceyhanlının mağduriyetidir. İlgili firma bizleri göz göre göre bir uçuruma sürüklemektedir. Ama biz bugün haklı mücadelemizi anayasal çerçeve içerisinde demokratik bir hak olarak meydana koymak durumundayız. Mücadelemize yargı noktasında devam edeceğiz" diye konuştu.
Ceyhan Ticaret Odası Başkanı Şeref Can’ın yaptığı konuşmanın ardından çiftçiler olaysız şekilde dağıldı. Açıklamaya, Cumhuriyet Halk Partisi Osmaniye İl Başkanlığı da destek verdi.
 
 
 
Adınız
:
Mail
:
Mesajınız
:
Bu içeriğe ilk siz yorum yapın!
son gelişmeler
öne çıkanlar
deneme bonusu güncel giriş