Skip Navigation Links

Bel Fıtığı ile Bel Ağrısını Karıştırmayın!..

Op Dr.Mehmet Koparan, bel fıtığının;bacağa vuran ağrılar,hareket kısıtlılığı,idrar tutamama ve yürüyememe gibi belirtilerle kendini gösterdiğini ifade

Bel Fıtığı ile Bel Ağrısını Karıştırmayın!..

Sağlık   A+a-

 Bel fıtığı ile bel ağrısının çok fazla birbirine karıştırıldığını ifade eden İskenderun Gelişim Hastanesi Beyin Sinir ve Omurilik Cerrahisi Uzmanı Op. Dr. Mehmet Koparan, bel fıtığının; bacağa vuran ağrılar, hareket kısıtlılığı, idrar tutamama ve yürüyememe gibi belirtilerle kendini gösterdiğini ifade etti.     
Bel fıtığının bir anlık dikkatsizlik sonucu ortaya çıkabileceğini vurgulayan Op. Dr. Mehmet Koparan, “Bel fıtığı, toplumda yaygın görülen bir hastalıktır. Bel fıtığı; uzun süre ayakta kalma, yorgunluk, klimaya maruz kalma, yanlış hareket gibi durumlarda ortaya çıkmaktadır. Bu nedenle; otururken, kalkarken, araç kullanırken dikkatli davranmak gerekmektedir. Bel fıtığı aniden ortaya çıkarak, hayatınızı olumsuz etkileyebilir” açıklamasında bulundu. 
 

“Tıp uygulaması dışında şifa aramayın”

 
Bel fıtığının, çoğunlukla bel ağrısıyla birlikte baş gösterdiğini ifade eden Op. Dr. Mehmet Koparan, “Bel ağrısı ile bel fıtığı çok sık karıştırılır ve insanların genel yanılgısı da bundan kaynaklanır. Bel ağrısı nedeniyle tıp uygulaması dışında şifa bulduğunu söyleyen ve başkalarını da bu yola iten insanlara itibar etmemek gerekmektedir. Bu yanlışa başvuranlarda ise kalıcı olarak ayakta güçsüzlük, idrar ve gaita kaçırma, bacaklarda felç durumu gibi sorunlar başlar. Bel fıtığının kesin tedavi yöntemi, mikrocerrahi ameliyattır. Bel fıtığı ameliyatları, yaklaşık 1-1,2 cm kesi içinden mikroskop altında, çok güvenilir şekilde yapılmaktadır” dedi. 
Adınız
:
Mail
:
Mesajınız
:
Bu içeriğe ilk siz yorum yapın!
ramazan bayrami 
son gelişmeler
öne çıkanlar
deneme bonusu güncel giriş supertotobet