Skip Navigation Links
Enerjisa-Toroslar

Arsuz Afrin İçin Pedal Çevirdi

Türkiye Şampiyonası 1. Etap sezon açılış puanlı yol yarışları için saat 9:00’da Arsuz Kent Meydanı’nda Start verildi.

Arsuz Afrin İçin Pedal ÇevirdiWeb
TV

Arsuz   A+a-

 Arsuz Afrin için pedal çeviriyor Türkiye Şampiyonası 1, Etap yol yarışlarının  Yıldız B kategorisi yarışları startında küçük kazalar meydana geldi. Bir çok sporcu bisikletinden düştü ve kısa sürede toparlandı. 
Adrenalini yüksek yarışlar için Arsuz İlçe Emniyet Müdürlüğü’nün aldığı olağan üstü trafik ve asayiş tedbirleri dikkat çekti. Bisiklet yarışlarında sporcuların güvenli sürüşü için tüm kavşaklara ekipler yerleştirildi.
Bisiklet yarışlarının her startında ise bisikletçilerle birlikte onlarca araçtan oluşan sağlık, ilk yardım ve teknik ekipler de konvoya  çıktı. 
Ödül töreninin ardından hayatı boyunca sadece bisiklete binen İşadamı İrfan Kirmit’in babası Süleyman Kirmit’e de plaket verildi. Plaket verilmesinin ardından Süleyman Kirmit’in emektar bisikletiyle birlikte hatıra fotoğrafı çektirildi. 
Afrin için pedalların çevrildiği Türkiye şampiyonasında müjdeyi veren Bisiklet Federasyonu Başkanı Erol Küçükbakırcı, bisiklet yarışlarının uluslar arası etabını Arsuz’a getirmenin mümkün olduğunu söyledi. 
Arsuz Belediye Başkanı Nazım Culha, turizm ve tarım şehri olan Arsuz’un festivaller şehri olmaya aday olduğunu belirterek, Türkiye ve uluslar arası çapta reklam ve tanıtım çalışmaları için de Kaymakam Musa Sarı ile birlikte çalışmalarının devam ettiğini ifade etti. 
 
Arsuz Kaymakamı Musa Sarı da, festivaller şehri Arsuz’un çok önemli bir organizasyona ev sahipliği yaptığını belirtirken, Türk Silahlı Kuvvetleri’nin yürüttüğü Zeytin Dalı operasyonunda yüreğini ortaya koyan Mehmetçikler’e moral mesajı vermek istediklerini söyledi. 
Hatay Milletvekili Orhan Karasayar da yaptığı konuşmada, Arsuz’un yeni bir ilçe olarak bir çok eksiğini gidermek gayretinde olduklarını ifade ederek, her türlü hizmet ve etkinliğe destek vermeye devam edeceklerinin sözünü verdi. 
49 kulubün katıldığı 3 kategoriden oluşan yarışmada Yıldız B 116, Genç 90, Yıldız A 113 sporcu ile toplamda 319 bisikletli yarışıyor. İlk etabı tamamlanan Yıldız B kategorisinde dereceye giren yarışmacılar:
1. Konya Gençlik Spor’dan Mustafa Ayyorkun 
2. Konya Taşkent Spor’dan Yiğit Suphi Askar
 3. Konya Gençlik Spor’dan Emre Yuca oldu.
Protokol üyeleri bisikletlerine binerek Arsuz Kent Meydanı’nda Afrin için pedal çevirdiler. 
Hatay Milletvekili TBMM İdare Amiri Orhan Karasayar, Arsuz Kaymakamı Musa Sarı, Arsuz Belediye Başkanı Nazım Culha, Türkiye Bisiklet Federasyonu Başkanı Erol Küçükbakırcı, Gençlik Hizmetleri ve Spor il Müdürü M. Cemil Şensöz, Gençlik Merkezi Müdürü Ahmet Keskin’in  katılımlarıyla ödül töreni gerçekleşti.
 Ödül töreninde:
Türkiye Bisiklet Federasyon Başkanı Erol Küçükbakırcı Hatay Milletvekili Türkiye Büyük Millet Meclisi  İdari Amiri Orhan Karasayar’a, Arsuz Belediye Başkanı Nazım Culha Türkiye Bisiklet Federasyonu Başkanı Erol Küçükbakırcı’ya ve yarışma direktörü Suat Torgay’a, Arsuz Kaymakamı Musa Sarı Gençlik Hizmetleri ve Spor il Müdürü M.Cemil Şensöz’e Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü M. Cemil Şensöz Gençlik Merkezi Müdürü Ahmet Keskin’e plaket takdimlerinde bulunuldu.
75 yıldır bisiklet kullanan 93 yaşındaki Süleyman Kirmit’e de katılımlarından dolayı Türkiye Bisiklet Federasyonu Başkanı Erol Küçükbakırcı teşekkür plaketi takdim edildi.
Ödül Töreninin ardından protokol üyeleri bisikletlerine binerek Arsuz Kent Meydanı’nda Afrin için pedal çevirdiler. 
Türkiye Bisiklet Federasyonu Başkanı Erol Küçükbakırcı, “Arsuz iklimi ve coğrafi yapısı ile kış aylarında bisiklet turnuvaları için alternatif bir rota olduğunu bu nedenle en kısa zamanda Arsuz’da uluslararası bir turnuva düzenleyeceğini” söyledi. Yarışmaya Genç kategorisinde start verilerek devam edildi.
Halkın yoğun ilgi ve katılımlarıyla gerçekleşen yarışma bugün Arsuz’da, yarın İskenderun’da devam edecektir. 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Arsuz Afrin İçin Pedal Çevirdi videosunu izlemek için tıklayın.
Adınız
:
Mail
:
Mesajınız
:
Bu içeriğe ilk siz yorum yapın!
son gelişmeler
öne çıkanlar