Skip Navigation Links
Enerjisa-Toroslar

Atakaş Limanı Türkiye’ye Çok Yakıştı …

Doğu Akdeniz’in 21 metreden 28 metreye en derin limanı olma özelliğine sahip Atakaş Limanı, ilk gemisini kabul etti

Atakaş Limanı Türkiye’ye Çok Yakıştı … Web
TV

Ekonomi   A+a-

 Doğu Akdeniz’in 21 metreden 28 metreye en derin limanı olma özelliğine sahip Atakaş Limanı, ilk gemisini kabul etti ve 200  bin tonluk iki geminin aynı anda yanaşmasına müsait iskelesiyle de 10  milyon ton elleçleme kapasitesine sahip olacak. 
Atakaş Limanı Türkiye’ye Çok Yakıştı … 
Atakaş Limanı’na ilk gemi yanaştı. Gazetecilere Atakaş Limanı’nın kapasitesi ve özellikleriyle ilgili bilgiler veren Atakaş Şirketler Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Recep Atakaş, Türkiye’ye ve bölgeye yakışır bir limanı bitirmiş olmaktan dolayı duyduğu gurur ve mutluluğu ifade ederken, emeği geçen başta Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan olmak üzere, Başbakan Binali Yıldırım, bakanlık ve valilik yetkilileri ile emeği ve katkısı geçen herkese teşekkür etti.
 
Atakaş’tan Gurur Üstüne Gurur .. 
Recep Atakaş, yatırımlarının süreceği müjdesini verirken, limandan artan 180  dönümlük araziye uygun bir yatırım planlarının olduğunu ifade etti ve limanı gazetecilere anlatırken de her zamanki gibi mütevazı ve gurur dolu ifadelerle Türkiye’ye katmadeğer üreten bir işadamı olmaya, ülke kalkınmasına katkı vermeye devam edeceğini sözlerine ekledi. 
Aynı Anda 6 Gemiye Hizmet Verebilecek !
Maliyeti 80  milyon doları bulan Atakaş Limanı, 720  metre uzunluğundaki iskelesinin iki yanına aynı anda 200 bin tonluk iki gemiyi yanaştırma ve elleçleme kapasitesinin dışında, aynı anda çeşitli uzunluk ve ağırlıkta 6 gemiye hizmet verebilme kapasitesine sahip ve de derinlik olarak da 21 metreden 28 metreye kadar derinlik özelliğiyle de Doğu Akdeniz’in en derin limanı özelliğini taşıyor.
Atakaş Limanı Özellikli Bir Liman ,, 
Atakaş Limanı Genel Müdürü İhsan Ar verdiği bilgide, liman inşaatında 15 bin 500 ton kazık sacı, 93 bin metreküp beton, 9 bin 800 ton demir, kullanıldığını belirtirken, limanın sahip olduğu toplam kullanım alanının 230 dönüm olduğunu söyledi. 
 
Türkiye’ye Layık Bir Birey Olmaya Gayret Ediyorum.. 
Atakaş Şirketler Grubu Yönetim Kurulu Üyesi Mustafa Atakaş da bir soru üzerine duygularını ifade ederken oldukça gururluydu ve Atakaş ailesinin bir ferdi olarak ailesine ve Türkiye’ye layık bir birey olmak gayretine vurgu yaptı. 
 
Atakaş Limanı Dünya Standartlarında.. 
Liman Müdürü Vedat Ohri ise yaptığı açıklamada, Dünya standartlarına uygun bir sistemi hayata geçirirken, tüm iş güvenliği ve çevre hassasiyetlerini de en üst düzeyde gözettiklerini söyledi ve sözlerine şöyle devam etti: 
“Çevre ve iş güvenliği ile ilgili son yönetmeliklere göre tüm tedbirler dünya standartlarına göre alındı sistem ona göre donatıldı. Liman sahasındaki bir damla suyun dahi deniz suyuna karışmaması için gerekli tüm tedbirler alınırken, herhangi bir kirliliğe neden olacak herhangi bir sıkıntıya izin verilmedi. “
Atakaş Şirketler Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Recep Atakaş ve beraberindeki idari ekip, gazetecilerle birlikte kesilen kurbanlar eşliğinde Türkiye’nin refahı ve Zeytin Dalı operasyonundan muzaffer çıkması için dua etti. 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Atakaş Limanı Türkiye’ye Çok Yakıştı …  videosunu izlemek için tıklayın.
Adınız
:
Mail
:
Mesajınız
:
Bu içeriğe ilk siz yorum yapın!
son gelişmeler
öne çıkanlar
deneme bonusu güncel giriş