Skip Navigation Links

İdrar Kaçırma ve Genital Problemlere 'Lazer Tedavisi'

İki seansla sonuç alıyoruz

İdrar Kaçırma ve Genital Problemlere 'Lazer Tedavisi'

Sağlık   A+a-

 Kadınların yaşadığı en büyük sorunlardan birisinin idrar kaçırma sorunu olduğunu belirten İskenderun Gelişim Hastanesi Kadın Hastalıkları ve Doğum Uzmanı Op. Dr. Esen Çağşar, hastane bünyesinde yeni uygulanmaya başlanan ileri teknoloji lazer tedavisi yöntemiyle, ameliyat gerektirmeden idrar kaçırma problemini sonlandırdıklarını belirtti. 
“İki seansla sonuç alıyoruz”
İki seans lazer uygulamasının ardından, idrar kaçırma probleminin son bulduğunu ifade eden Op. Dr. Çağşar, idrar kaçırma sorununun nedenlerini açıklayarak, “İdrar kaçırma problemi; stres, travma, geçirilmiş cerrahiler gibi bir çok nedene bağlı ortaya çıkabilir. Hızlı doğumlarda, uzamış doğumlarda, iri bebek doğumu sonrasında veya çok sayıda doğum gibi durumlarda görülebilir. Menopozda östrojen hormonunun azalması ile genital bölge iç doku direncinin düşmesi bir başka sebep olabilir. Tedavide, tekli ve kombine yöntemler kullanılabilir. Vajina içerisine uygulanan lazer, mesane ve idrar kanalı etrafındaki bağ dokusunun güçlenmesini sağlayarak idrar kaçırma sorununu çözüyor. Muayenede saptanan problemin derecesine, kişinin yaş ve diğer hastalıklarına göre tedavi planlanır. İşlemden hemen sonra kişi normal yaşamına devam edebilir” açıklamasında bulundu.
 

Genital problemlere de lazer tedavisi uygulaması

Lazer tedavilerinde anestezi uygulanmadığını ve bu tedavinin hastane yatışı gerektirmediğini belirten Op. Dr. Esen Çağşar, lazerle yapılan diğer genital estetik uygulamalar hakkında da bilgiler vererek, “İdrar kaçırma, vajinal daraltma, vajinal gençleştirme, vajinal kuruluk, tekrarlayan vajinal enfeksiyonlar, labioplasti (iç dudak küçültme), gebelik çatlakları, genital siğil uygulamalarını da lazer tedavisiyle sona erdirebilmekteyiz. Kadınlarımız, yetiştikleri toplumun kültürel yapısından dolayı, genital bölgeleriyle ilgili şikâyetlerini ve yapılmasını istedikleri operasyonları konuşmaktan çekinmektedir. Hatta doktorların kendisini yanlış anlayacağını düşündükleri için estetik problemlerini dile getirmezler. Biz kadın doktorlarına göre; bir hastanın yumurtalıklarıyla ilgili sıkıntıları ne kadar önemliyse, genital estetik kaygıları ve istekleri de o kadar önemlidir. Üstelik genital estetik problemleri, kadınları psikolojik olarak etkilemekte, cinsellikten soğutmakta ve uzaklaştırmaktadır. Genital bölge estetik ameliyatları, her ne kadar görsellik için yapılıyor gibi görünse de, olayın iç yüzü incelendiğinde bu ameliyatların daha çok psikolojik sorunların çözümü için yapıldığı anlaşılmaktadır” dedi. 
 
Adınız
:
Mail
:
Mesajınız
:
Bu içeriğe ilk siz yorum yapın!
 
son gelişmeler
öne çıkanlar
deneme bonusu güncel giriş supertotobet