Skip Navigation Links
Enerjisa-Toroslar

Başkan Savaş'tan Mehmetçik'e Moral Ziyareti

HBB Başkanı Doç. Dr .Lütfü Savaş, Suriye sınırında görev alan Mehmetçik’e ve Hassa ilçesindeki yörük çadırlarına ziyaret gerçekleştirdi.

Başkan Savaş'tan Mehmetçik'e Moral ZiyaretiWeb
TV

Gündem   A+a-

 Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Doç. Dr .Lütfü Savaş, 14 Şubat Çarşamba günü Suriye sınırında vatan savunması için görev alan Mehmetçik’e ve Hassa ilçesindeki yörük çadırlarına ziyaret gerçekleştirdi.
Sınır hattına yakın bir bölgede kurulu yörük çadırlarına gerçekleştirilen ziyarete, Hassa Kaymakamı Yusuf Turan, Hatay Yörük Avşar Türkmenleri Yardımlaşma ve Dernek Başkanı Ünal Kazak, halk ozanı Gül Ahmet Yiğit eşlik etti.
 
        Halk ozanı Gül Ahmet Yiğit bestelediği kahramanlık türkülerini sınır bölgesinde vatan savunması yapan Mehmetçikler için bağlaması eşliğinde söyledi. Sınırda görev yapan askerlere moral vermek ve halkın, resmi kurum ve kuruluşların harekâta desteğini bildirmek için yapılan ziyarette Mehmetçikler de yörük türkülerini dinledi. 
 
Sınır noktasındaki karakolda açıklamalardan bulunan Başkan Savaş, ”Hassa Akbez Sınır Karakolundayız. Sınırımızda güvenliğimizi sağlayan, Mehmetçiklerimize memleketimiz ve ülkemiz adına canı gönülden çok teşekkür ediyorum. Rabbimiz onların yanında olsun, onları güçlü ve sağlıklı kılsın. Biz güçlü ordudan güçlü Türkiye’nin doğacağını bilenlerdeniz” diyerek askerlere Türk bayrağı verdi. 
 
Başkan Savaş, vatani görevini yapan askerlerle ve yörük çadırlarında barınan halkla sohbet ederek anı fotoğrafı çekildi. 
 
 
 
 
 
 
 
 
Başkan Savaş'tan Mehmetçik'e Moral Ziyareti videosunu izlemek için tıklayın.
Adınız
:
Mail
:
Mesajınız
:
Bu içeriğe ilk siz yorum yapın!
son gelişmeler
öne çıkanlar