Skip Navigation Links

'Bu okul sizlerindir değerini bilin'

Sefa Atakaş Denizcilik Anadolu Meslek lisesi 2. mantı günü mutluluk getirdi

Dünya   A+a-

Sefa Atakaş Denizcilik Anadolu Meslek lisesi 2. mantı günü mutluluk getirdi

Hayırsever iş adamı Recep Atakaş tarafından merhum kardeşi Sefa Atakaş adına yaptırılarak Milli Eğitim Bakanlığına devredilen Sefa Atakaş Anadolu Denizcilik Meslek lisesinde düzenlenen mantı gününde konuşan Recep Atakaş en büyük hayalinin burada okuyan öğrencilerin başarılı denizciler olarak Türk denizciliğine katkı sunmaları olduğunu söyledi.


Sefa Atakaş Anadolu Meslek lisesinde bu yıl ikincisi düzenlenen Mantı gününde öğrenci velileri ve öğretmenler bir araya geldiler. Atakaş Şirketler Gurubu Yönetim Kurulu Başkanı Recep Atakaş’ında katıldığı mantı günü renkli görüntülere sahne oldu. Okul aile birliği Başkanı Sami Öztaş’ve üyelerinin katkılarıyla organize edilen Mantı günü Japonya’da yaşanan deprem ve tusunami felaketinde hayatını kaybedenler anısına bir dakikalık saygı duruşu ve istiklal marşımızın okunmasıyla başladı. Ardından söz alan Sefa Atakaş Anadolu Meslek Lisesi Müdürü Ahmet Kısa okulu yaptıran Hayırsever iş adamı Recep Atakaş7a bir kez daha teşekkür etti. Kısa şöyle konuştu “ Çocuklarımız için yaşıyoruz, onların iyi yerlerde olmaları için varımızı yoğumuzu servetimizi ortaya koyuyoruz. Burası bir meslek lisesi Anadolu meslek lisesi, koca bir derya’da yüzecek gemiyi yapıyoruz hemde o geminin yüzmesi için emek sarf ediyoruz. Çocuklarımızı bu uğurda yetiştiriyoruz. Öğretmenlerimiz bu uğurda mücadele veriyor. Kurucumuz sayın Recep Atakaş’a böyle bir okulu yaptırarak eğitime kazandırdığı ve yüzlerce çocuğun geleceğine ışık tuttuğu için kendisine bir kez daha teşekkür ederek şükranlarımı sunuyoruz” dedi.

Bu okul sizlerindir değerini bilin

Merhum kardeşi Sefa Atakaş adına yaptırdığı okulun MEB’e devredildiğinin altını çizen Atakaş Şirketler Gurubu Yönetim Kurulu Başkanı Recep Atakaş bu okul artık sizlerindir kıymetini bilin dedi. Atakaş yaptığı konuşmasında “ Düzenlenen mantı gününün birlik ve beraberliğin pekişmesi açısından çok önemli geçtiğimiz yılda olduğu gibi bu yılda bu mutlu güne katıldığım için çok mutluyum. Sorunların çözüm noktasında bir araya gelmenin çok önemli bir etken. Evlatlarınız bizim için çok değerlidir, onların sağlıklı, vatanına milletine faydalı bireyler olarak yetişmesi için bizler ve sizler üzerimize düşen görevleri yapmamız gerekmektedir. Bunun için her zaman bir araya gelin öğretmenlerle görüşün, okulunuzun öğrencileriniz bir sorunu varsa birlikte hareket edin. Bu konuda bende her zaman sizlerin yanınızda olacağım. buradan mezun olan çocuklarımız hayata atıldıklarında başarılı olsunlar ülkeye faydalı bir vatandaş bir insan olarak yetişsinler en büyük amacımız bu. Lise çağı çok önemlidir bu dönemde öğrenci iyi bir terbiye eğitim ve girişimcilik ruhu alamasa hayattaki başarı oranı düşer. Sizlerden rica ediyorum okulunuza sahip çıkın bu okul sizlerin okulu. Biz bu okulu yaptım ve Milli Eğitim Bakanlığına teslim ettik. Bu okul, burada eğitim gören öğrencilerin, öğretmenlerin ve velilerindir. Okulunuza ne kadar sahip çıkarsanız öğrencilerinizde hayatta o kadar başarılı olurlar” şeklinde konuştu.


En büyük hayalim burada okuyan öğrencilerin başarılı denizciler olmasıdır.


Recep Atakaş konuşmasında Annelere seslenerek çocuklarınıza girişimcilik ruhunu kazandırın mesajını verdi. 3 Tarafı denizlerle çevrili Türkiye’nin denizcilikten yeteri kadar pay almadığının altını çizen Atakaş sözlerine şöyle devam etti. “ Bu okulu Denizcilik Meslek lisesi yapmamızın iki sebebi var. Bunlardan biri ülkemizin denizcilikten yeterli ekonomik payı bu güne kadar alamamış olmasıdır. Bunun sebebi denizciliğe yeterli önemi vermeyişimizdendir. Bu nedenle bu okulu açtık. Bu konuda bize destek olan İskenderun Deniz Ticaret Odasına teşekkür ediyorum. Bir Yunanistan kadar olamıyoruz ne yazık ki, Yunanistan bizden 5 kat daha küçük bir ülke ama bizden 10 kat daha fazla denizcilikte bizden ileride. Kurduğumuz okullarla yetiştirdiğimiz çocuklarımızla gelecek yıllarda denizcilikte hak ettiğimiz yerlere geleceğimize inanıyorum. Açıklayacağım ikinci sebep ise ülkemizin genç nüfusu çok fazla ama gençlerimizin önemli bir kısmı hem eğitimsiz hem de meslek sahibi olmaması, bizleri çok iyi biliyoruz bunları, hayatımızda ve mesleki yaşantımızda çok iyi görüyoruz. Bu nedenle okulumuzu Anadolu meslek lisesi yaptık ki gençlerimiz meslek edinsinler. Üniversite okumasalar dahi liseyi bitirdiklerinde meslek sahibi olarak hayata devam edebilsinler. Bu yüzden okulumuzu Denizcilik Anadolu Meslek Lisesi yaptık. Benim en büyük hayalim buradan mezun olan gençlerimizi gemi mühendisi, tershane mühendisi, iyi bir armatör başarılı bir kaptan olarak görebilmektir. Bunun için öğretmenlerimize, velilerimize büyük görevler düşüyor. Öğrencilerimizi girişimci ruhla yetiştirmemiz gerekiyor bunu öğretmenlerimizden ve ailelerinden rica ediyorum. Öğrencilerimize girişimcilik ruhunu aşılayalım” dedi. Konuşmaların ardından Okul Aile Birliği Başkanı Saim Öztaş bir öğrenci ile birlikte Hayırsever İş Adamı Recep Atakaş7a çiçek takdim etti. Okul öğrencilerinin müzik dinletisi eşliğinde özenle hazırlanan mantı misafirlere ikram edildi.
 

Adınız
:
Mail
:
Mesajınız
:
Bu içeriğe ilk siz yorum yapın!
ramazan bayrami 
son gelişmeler
öne çıkanlar
deneme bonusu güncel giriş supertotobet