Skip Navigation Links
Enerjisa-Toroslar

MKܒde Kariyer Planlama Toplantısı

MKÜ Kariyer Planlama Uygulama ve Araştırma Merkezi Müdürlüğü tarafından Atatürk Konferans Salonunda “Kariyer Danışmanları Toplantısı” düzenlendi.

MKܒde Kariyer Planlama Toplantısı

Eğitim   A+a-

 Mustafa Kemal Üniversitesi Kariyer Planlama Uygulama ve Araştırma Merkezi Müdürlüğü tarafından Atatürk Konferans Salonunda “Kariyer Danışmanları Toplantısı” düzenlendi. 
Toplantının açılış konuşmasını yapan Mustafa Kemal Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Veysel EREN üniversitelerin yetiştirdikleri öğrencilerin sosyal hayatta ve iş hayatında geldikleri konuma göre güçlü ya da zayıf olduğunu söyledi. 
Kariyer merkezini hangi amaçla kurduklarına ifade eden Prof. Dr. Veysel Eren: ”Kariyer merkezleri bizim öğrencilerimize eğitim sırasında, mezuniyet sonrasında ne gibi kariyer olanakları olduğunu anlatabileceğimiz, onların kariyer basamaklarına tutunurken bir anlamda onlara yol göstereceğimiz, onların ellerinden tutacağımız bir merkez olmalarıdır. Kariyer merkezinin başarısı her bir Mustafa Kemal Üniversitesi mensubunun çabasıyla orantılı bir şeydir.  Kariyer merkezi müdürünün, kariyer merkezinden sorumlu rektör yardımcısının ya da kariyer temsilcisinin üniversitede tek başına kariyer merkezi işlevlerini yerine getirmesi mümkün değildir. Üniversiteler arasındaki rekabeti göz önünde bulundurursak kariyer merkezinin ne kadar önemli olduğunu sizler daha iyi anlarsınız.” dedi.
MKÜ Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Veysel Erenden sonra kürsüye gelen Kariyer Planlama Uygulama ve Araştırma Merkezi Müdürü Yrd. Doç. Kayahan Tüm, kariyer merkezinin temel amacının öğrencilerin yetenekleri almış oldukları bilgi, deneyim ve eğitimleriyle iş hayatındaki fırsatlar arasında bağ oluşturabilmek olduğunu belirtti. 
Kariyer Planlama Uygulama ve Araştırma Merkezi Müdür Yardımcısı Sabri Zeytineli kariyer merkezinin amacı, kariyer merkezinin neden kurulduğu, nerelerde bulunduğu, üniversitemizde bunun daha önce hangi birimle hangi faaliyetlerle bu işler yapılmaya çalışılırken, kariyer merkeziyle kurumsal daha bütünleşik bir şekilde nasıl yapılacağına dair sunum yaparken, Kariyer Planlama Uygulama ve Araştırma Merkezi Yönetim Kurulu Üyesi Yrd. Doç. Dr. Soner Akın ise kariyer merkezlerinin ne işe yaradığı, neden önemli olduğu ve kariyer merkezi yönetmeliği ile ilgili sunumunu yaptı. 
 
 
Adınız
:
Mail
:
Mesajınız
:
Bu içeriğe ilk siz yorum yapın!
son gelişmeler
öne çıkanlar