Skip Navigation Links
Enerjisa-Toroslar

Dörtyol'da Çilek Her Mevsim Üretiliyor

Ziraat Yüksek Mühendisi Mevlüt Coşkun ve İşletmeci Özgür Çınar kurdukları serada çilek üretimi gerçekleştirdi.

Dörtyol'da Çilek Her Mevsim Üretiliyor

Dörtyol   A+a-

 Dörtyol’da ana tarım ürünü turunçgil çeşitleri olsa da çeşit ve alternatif üretim olarak çilek üretimi de ilçe ekonomisine katkı sunabilecek türden görünüyor. 
İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Soner Kıymacı ve Kaymakamlık Proje Koordinatörü Sait Uyar ile birlikte ilk çilek hasadını geçtiğimiz hafta içerisinde gerçekleştiren  Ziraat Yüksek Mühendisi Mevlüt Coşkun çiftçilere çağrıda bulunarak “Kısıtlı üretim alanlarından yüksek verim ve gelir elde etmek istiyorsanız mutlaka seracılığa yönelin. Biz bu konuda her türlü desteği vermeye hazırız” dedi. 
Hasat öncesi bir açıklamada bulunan Ziraat Yüksek Mühendisi Mevlüt Coşkun yaptığı açıklamada; “Dörtyol’da bildiğiniz gibi narenciye çeşitlerini hakim bir tarım ürünü olarak yetiştirmekteyiz. Ama biz yıllardır Dörtyol’da her türlü ürünün yetiştirilebileceğini, bunların içinde de çileğin en uygun olduğunu söylüyorduk. Daha önce yapılan birkaç denemede olumsuz sonuçların alınması insanları biraz soğutmuştu. Bunun üzerine biz bu yıl bu işe girişmeye karar verdik ve Dörtyol 1 Nolu Deniz yolu üzerinde 3 dönüm arazide kendi seramızı kurduk ve çilek üretimine başladık. Elbette bu yatırımda kazanç sağlamayı düşünüyoruz ama bir diğer hedefimiz de Dörtyol’da çilek üretiminin yapılabileceğini ispatlamaktı. Bu gün özellikle İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürümüz Sayın Soner Kıymacıyı seramıza davet ederek ilk hasadı birlikte yapılım istedik. Eski Müdürümüz İhsan İnal beyin bizlere çok fazla teşviki ve desteği olmuştu. Sayın Müdürümüz Soner Kıymacı beyinde büyük katkılarını gördük. Kısıtlı üretim alanlarından yüksek verim ve gelir elde etmek isteyen hemşerilerimize seracılık konusunda destek sunmaya hazırız.” dedi.
Hormon ilacı kullanılmadan doğal bir üretim yapıldığını da belirten Mevlüt Coşkun; “Bölgemizde tüm çilek türlerini yetiştirmek mümkün. Ama biz rubigen ve kamaroza çeşitlerini tercih ettik. Bunlar meyve boyu iri, aroması yüksek, Kaliteli, verimli ve ekonomik değeri yüksek çeşitler. İnsan yediği zamanda çilek yediğini anlıyor. İlaçlama konusuna gelince normal bitki besleme programı uyguluyoruz. Onun haricinde ekstra bir ilacımız yok. Hormon kesinlikle kullanmıyoruz. Seramızda arılar çalışıyor. Güçlü bir bitki oluşturuyoruz ve zaman zaman mantar ilacı kullanıyoruz.” Dedi. 
İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Soner Kıymacı’da üretimin miktarı ve kalitesinden oldukça memnun olduğunu ifade ederek; “Yaptığı çalışmalardan ötürü Mevlüt Coşkun beyi tebrik ve takdir ediyorum. İlçemizde yetişen narenciyeye ek bir ürün olarak çilek üretiminin de ilçemizde gerçekleştirilmiş olması sevindirici. Biraz önce çileklerin tadına baktık. Haziran ayındaki çilek ile aynı tat ve kokuda. Bu da bize Dörtyol’un iklim özellikleri bakımından çilek üretimine uygun olduğunu göstermekte. İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü olarak bu konuda tüm üreticilerimize destek olmaya hazırız.” Dedi.
Yapılan hasat sonrası çilekler yerel bir manav işletmesi olan Adem Aydınışık tarafından satın alınarak aracısız bir şekilde tüketiciye ulaştırıldı. 
 
 
 
 
 
 
Adınız
:
Mail
:
Mesajınız
:
Bu içeriğe ilk siz yorum yapın!
son gelişmeler
öne çıkanlar
deneme bonusu güncel giriş