Skip Navigation Links
Enerjisa-Toroslar

Örnek Bir Başarı Öyküsü!..

Nazmiye Muratlı ve en büyük destekçisi eşi Muhsin Muratlı, İskenderun Kaymakamı Recep Soytürk’ü makamında ziyaret etti

Örnek Bir Başarı Öyküsü!..

Spor   A+a-

 Paralimpik oyunlarında şampiyonluğu göğüsleyen, çeşitli tarihlerde ve çeşitli ülkelerde gerçekleştirilen olimpiyatlarda üstün başarılar elde ederek altın ve bronz madalya almaya hak kazanan Nazmiye Muratlı ve en büyük destekçisi eşi Muhsin Muratlı,İskenderun Kaymakamı Recep Soytürk’ü makamında ziyaret etti.
 
08 Şubat 2018 Perşembe günü saat: 15.00’da hoşsohbet ortamında gerçekleşen ziyaret esnasında, duygu ve düşüncelerini aktaran milli sporcu Nazmiye Muratlı, bizleri makamında kabul ederek şampiyonluk sevincimizi paylaşan ve her daim destek veren Kaymakam Recep Soytürk’e teşekkür ederek, bu ortamda bulunmaktan  büyük mutluluk duyduğunu belirtti.
 
Aslen Konya’lı olup, Hatay ili Dörtyol ilçesinde yaşayan ve doğuştan bedensel engelli olan başarılı sporcu, 25 yaşında başladığı halterde, 12 yıllık profesyonel spor yaşamını bir sporcunun hayal edebileceği en yüksek başarıları elde ederek geçirmenin haklı gururunu yaşıyor.
 
Haltere başlamasından sadece üç ay sonra Avrupa Şampiyonası'nda bronz madalyayı kazanarak büyük başarıların temelini atan paralimpik halterci, Türk Milli Takımı kamplarında antrenmanlarına odaklanarak Pekin Paralimpik oyunlarında 4’üncülük elde etti.
 
2010 yılında Malezya'nın başkenti Kuala Lumpur'da Dünya Şampiyonluğu elde eden milli halterci, 2012 yılında Londra Paralimpik oyunlarında dünya rekoru kırarak altın madalya kazandı. 
 
2014 yılında Dubai Dünya Şampiyonası'nda da altın madalyayı kazanan azimli sporcu, son olarak Brezilya'nın Rio kentinde hem altın madalya kazanarak, hem de bir dünya rekoru daha kırarak, yeni dünya rekorlarını belirleyen isim olarak spor tarihine geçti.
 
Milli sporcu Nazmiye Muratlı, yeni hedefinin 2020 Tokyo Olimpiyatları'nda da altın madalyayı kazanmak olduğunu belirterek, “Sağlığım el verdiği sürece bu hedeften vazgeçmeyeceğim. Ben engellerimi halterle kaldırıyorum. Engellilere güveniyorum. Devletimizin, Gençlik ve Spor Bakanlığı'mızın desteğini güçlü bir şekilde hissediyorum” dedi.
 
Milli sporcu Nazmiye Muratlı’nın elde ettiği üstün başarılar ile gerek ülkemiz gerekse bölgemiz açısından gurur kaynağı olduğunu belirten Kaymakam Soytürk, azim ve gayretinden dolayı tebrik ederek, bundan sonraki hedeflerine ulaşma maratonunda kolaylıklar ve başarılar diledi.
 
 
 
Adınız
:
Mail
:
Mesajınız
:
Bu içeriğe ilk siz yorum yapın!
son gelişmeler
öne çıkanlar