Skip Navigation Links
Enerjisa-Toroslar

Çatışmaların Gölgesinde Çoban Olmak

Hatay’ın Reyhanlı ilçesinde çobanlar, tank ve top atışlarının arasında sürülerini otlatıyor

Çatışmaların Gölgesinde Çoban Olmak Web
TV

Reyhanlı   A+a-

 Hatay'ın Reyhanlı ilçesinde yüzlerce çoban, tank ve top atışlarının arasında hayvanlarını otlatıyor. Çobanlar, gerek görüldüğü anda, Afrin’e gitmek için hazır olduklarını belirtti. 
Türk Silahlı Kuvvetleri ile Özgür Suriye Ordusu askerlerinin, terör örgütü PYD\PKK\YPG’ye yönelik düzenlediği sınır ötesi operasyon, 17. gününde hız kesmeden sürüyor. Terör örgütünün mevzilendiği yerler, yoğun tank ve top atışlarına tutuluyor. Operasyonun bir kısmı da Hatay’ın Reyhanlı ilçesinin sınıra yakın kesimlerinden yürütülüyor. Reyhanlı ilçesinin kırsal kesimlerinde çobanlar, hem koyunlarını otlatıyor, hem de operasyonu yakından izliyor.

“İstedikleri kadar bomba atsınlar, biz topraklarımızı bırakıp gitmeyeceğiz”
14 yıldır çobanlık yapan 28 yaşındaki Halil İri, “Zeytin Dalı operasyonunu destekliyoruz. İstedikleri kadar bomba atsınlar, biz topraklarımızı bırakıp gitmeyeceğiz. Gerekirse biz de Zeytin Dalı operasyonuna katılırız. Bizler ölürüz, topraklarımızı terk etmeyiz. Ben askerliğimi komando olarak yaptım. Gerekirse tekrar giderim. Şu anda Afrin’e yakın bir bölgedeyiz. Bomba seslerini duyuyoruz. Orayı da o teröristlere cehennem edip, alnımızın akıyla çıkacağız” dedi.

"Askerlerimizin nasıl savaştığını, nasıl o teröristlere dünyayı zindan ettiklerini görüyoruz"
16 yaşında çobanlık yapan Beşar Akar ise, “Biz her gün buraya geliyoruz. Operasyonu görüyoruz. Askerlerimizin nasıl savaştığını, nasıl o teröristlere dünyayı zindan ettiklerini görüyoruz. Her gece dua ediyorum. İnşallah askerlerimiz kısa sürede ilerlerler. Ben de gitmek istiyorum. İnşallah nasip olursa biz de gideriz. Her şeyi görüyoruz. Roketleri akşam daha iyi görüyoruz. Biz korkuyoruz, çünkü arkamızda devlet var” diye konuştu.
Mehmetçiklere seslenen Beşar, “Size her gece dua ediyoruz. İnşallah kazanırsınız, inşallah size bir şey olmayacak. İnşallah sağ salim ailelerinize dönersiniz” ifadelerini kullandı.
Oğulpınar köyünde çobanlık yapan Hüseyin Şanverdi ise, “Koyunları otlatırken atış seslerini duyuyoruz. Hiçbir korkumuz yok. Ne gelirse gelsin, Allah’tan başka kimseden korkumuz yok. ‘Afrin’e gidin’ derlerse, gitmeye hazırız. Köyümüz ay-yıldızlı bayraklar ile donatıldı” şeklinde konuştu.
 
 
 
 
 
 
 
 
Çatışmaların Gölgesinde Çoban Olmak  videosunu izlemek için tıklayın.
Adınız
:
Mail
:
Mesajınız
:
Bu içeriğe ilk siz yorum yapın!
son gelişmeler
öne çıkanlar
deneme bonusu güncel giriş