Skip Navigation Links
Enerjisa-Toroslar

Hatay’da Hedef HADO Seferlerini 23 Nisan’da Başlatmak

HBB,İTSO, Hatay Kent Konseyi işbirliğiyle Hatay Deniz Otobüsü (HADO) konulu bilgilendirme toplantısı İskenderun’da yapıldı.

Hatay’da Hedef HADO Seferlerini 23 Nisan’da Başlatmak

Gündem   A+a-

 Hatay Büyükşehir Belediyesi, İskenderun Ticaret ve Sanayi Odası (İTSO), Hatay Kent Konseyi işbirliğiyle Hatay Deniz Otobüsü (HADO) konulu bilgilendirme toplantısı İskenderun’da yapıldı.
  İTSO Halil Şahin Meclis Salonu’nda gerçekleştirilen toplantıda konuşan İTSO Başkanı Levent Hakkı Yılmaz, ‘Zeytin Dalı Harekatı’na değinerek, “Şehitlerimize Allah’tan rahmet yakınlarına ve milletimize başsağlığı diliyorum. Zeytin Dalı Harekatı’nın zaferle neticelenmesini diliyor, Kahraman askerlerimizin sağ salim ülkemize dönmelerini canı gönülden temenni ediyorum. Hatay Büyükşehir Belediyemiz tarafından yaklaşık 2 yıldır HADO projesiyle ilgili araştırma ve çalışmaların yapıldığını basından takip etmekteyiz. Proje kapsamında sefer fizibilite raporları ve gemi iskelesi çalışmalarının yapılmakta olduğunu duymaktayız. Hatay’ın bütününü etkileyecek olumlu bir proje olduğunu düşünüyor ve projeyi destekliyoruz. 23 Nisan’da ilk seferin yapılmasını da heyecanla bekliyoruz. Şimdiden hayırlı olsun” dedi.
  Hatay Kent Konseyi Başkanı Dr. Nevide Kimyon ise bu projeyi heyecanla karşıladıklarını ifade ederek, “Yaklaşık 6-7 yıldır komşumuz ülkelerde olan kentimize oluşturduğu olumsuz etkileri iyileştireceği kanısı ile sıcak bakıyoruz. Bölgemizde Suriye savaşından önce de Irak’taki savaşların ihracatımızı, ticaretimizi, günlük yaşamımızı olumsuz etkilemesinin yanında maalesef sıcak savaş, Suriye ile devam etmesi özellikle kentimizi çok olumsuz etkiledi. Hatay Büyükşehir Belediyesi’nin özellikle ilimizi, ülkemizde ve uluslar arası alanda yıldızlaştırmaya, savaşın bu olumsuz etkilerini iyileştirmeye yönelik çalışmaları için teşekkür ediyoruz. Çünkü EKPO 2021’in ardından UNESCO Gastronomi Kenti müjdesini verdiler. Ardından bu deniz otobüsleri müjdesiyle bunların taçlanacağını, ilimize önemli katkıları sunacağı inancındayız. Medeniyetin ilk limanı olarak kullanılmış bir coğrafyadayız. Bu projeyi geciktirilmiş olarak da düşünüyoruz.  Çünkü bu bölge insanının kendi ülkesinin ulaşımı dışında ayrıca taşımacılığı ticareti başka hususlarda da yolu birleştireceği kanaatindeyiz. Umarım 23 Nisan’da bu seferler başlar ve hayal ettiğimiz gelişmeler devam eder” diye konuştu.
  İskenderun’un çok önemli bir liman kenti olduğunu belirten Hatay Büyükşehir Belediyesi Danışmanı Muhsin Cömert, “Ben projeyi Hatay’ın 5G’si olarak kullanıyorum. Bu proje 20 sene önce kesin olmalıydı. Bu gemilerin buraya gelmesi, Kıbrıs’ta yaşayan 36 bin Hataylı için fırsat olacaktır. Beyrut, Lübnan, Lazkiye, Hatay’dan daha gelişmiş olan lokasyonlarla Hatay’ın gelişimini sağlamış olacağız. Deniz yolunu kullanamıyorduk bu proje ile kullanacağız. Dünya kenti olmak bu tür projeler ile olur. EXPO, UNESCO gibi projeler devam edecek, sadece bunlarla kalmayacak ki, dünya kenti olacaksınız. Türkiye sonra Dünya ile yeni etkileşimler yeni iletişimler kurulacaktır. Bu proje Türkiye Cumhuriyeti’nin ulaşımıyla alakalı projedir. Devletin ilgili kurumları ile iletişim kurarak, fizibilite çalışması yaparak bu noktalara geldik. İlk uluslararası yolcu ve kargo taşımacılığı projesidir. Bu proje gemi sadece gemi değildir. Sadece insan taşıyıp, rutin işler yapmayacağız. Deniz otobüsleri büyük bir enerji oluşturacaktır. Bu proje küçük başlayacak ama küçük kalmayacak bir projedir. Biz öncelikle birinci adımımız 9 Şubat’taki meclis oylaması olacak. Meclis oylamasından sonra onaylanırsa 23 Nisan’da ilk seferleri başlamayı hedefliyoruz. Mart ayında Türk Bayrağımız gemilerimizde çekeceğiz. Beyrut’ta, Kıbrıs’ta Türk Bayraklı gemilerimiz dolaşacaktır. Bu proje Hatay’ı gerçek anlamda dünya kenti yapacaktır. Hatay’ın bütün paydaşlarıyla bunu yaşamak istiyoruz” dedi.
  Konuşmaların ardından Hatay Deniz Otobüsü (HADO) konulu bilgilendirme toplantısı soru cevap şeklinde devam etti.
 
 
 
Adınız
:
Mail
:
Mesajınız
:
Bu içeriğe ilk siz yorum yapın!
son gelişmeler
öne çıkanlar
deneme bonusu güncel giriş