Skip Navigation Links

St. Simeon Manastırı HBB’nin Duyarlılığıyla Temizlendi

HBB Çevre Koruma ve Kontrol Dairesi Başkanlığı Hatay genelinde bulunan tarihi yapı ve mekânların temizliğine devam ediyor.

St. Simeon Manastırı HBB’nin Duyarlılığıyla Temizlendi

Gündem   A+a-

 2017 yılında kirliliğin yoğun olduğu ve temizliği talep edilen alanlara müdahale amacıyla oluşturulan Mobil Temizlik Ekibi’nin son çalışma alanı Defne İlçesi Aknehir Mahallesi sınırları içerisinde bulunan St. Simeon Manastırı oldu. 
Hatay tarihinde önemli bir yere sahip manastırda, Mobil Temizlik Ekibi tarafından kapsamlı temizlik çalışması gerçekleştirildi. Ziyaretçiler tarafından manastır içerisine ve çevresine atılan çöp ile ambalaj atıkları toplanarak vatandaşların ziyaretlerini temiz bir ortamda gerçekleştirmesi sağlanmış oldu.
 

TARİHİ ALANLARIN KORUNMASINDA TOPLUMSAL DUYARLILIK GEREKİYOR

 
Konu ile ilgili Çevre Koruma ve Kontrol Dairesi Başkanlığı tarafından yapılan açıklamada doğal dengenin ve tarihi zenginliklerin korunması için azami çaba sarf edildiğine dikkat çekilirken koruma çalışmalarının toplumsal olarak sahiplenilmesi ile sonuca varabileceği ifade edildi. 
 

HATAY’A YAKIŞAN ÇEVREYE VE TARİHE SAHİP ÇIKMAKTIR

 
Manastırı ziyaret eden vatandaşların çöplerini, kalıntılar arasına ve çevresine değil manastırın girişine bırakılan çöp kutularına atmaları gerektiğini belitten yetkililer, Hatay’a yakışanın çevreye ve tarihe sahip çıkmak olduğu ifade etti. 
 
 
Adınız
:
Mail
:
Mesajınız
:
Bu içeriğe ilk siz yorum yapın!
ramazan bayrami 
son gelişmeler
öne çıkanlar
deneme bonusu güncel giriş supertotobet