Skip Navigation Links

Vali Ata 'Şehir Parkı' Projesini İnceledi

Başkan Seyfi Dingil: “Şehir Parkı, bölgenin en güzel botanik bahçesi olacak”

Vali Ata 'Şehir Parkı' Projesini İnceledi

Gündem   A+a-

 Hatay Valisi Erdal Ata, İskenderun Belediyesi tarafından şehir parkı yapılacak olan eski karayolları arazisinde incelemelerde bulunarak, Belediye Başkanı Seyfi Dingil’den bilgi aldı.
İskenderun Belediye Başkanı Seyfi Dingil, Belediye Başkan Yardımcısı Halim Öztaş, Belediye Park ve Bahçeler Müdürü Aylin Selçuk ile birlikte Hatay Valisi Erdal Ata’ya proje ve çalışmalar hakkında bilgiler verdi. Akdeniz Bölgesi'nin en güzel parklarından birisini yapma gayreti içinde olduklarını belirten Başkan Seyfi Dingil çalışmaların kısa sürede tamamlanarak ‘Şehir Parkı’nın yıl sonuna kadar hizmete açılacağını söyledi.
Vali Ata, projenin biran önce başlaması talimatını verirken, Belediye Başkanı Seyfi Dingil’de ihalesinin tamamlanıp en kısa sürede başlayacaklarını ve eylül ayında bitirmeyi planladıklarını belirtti.
Göreve geldikleri günden bu yana yeşil alanlar ve parkların sayısında önemli artış olduğunu ifade eden Başkan Seyfi Dingil, “Burayı 2 yıldan buyana betonermeden kurtarmak ve İskenderun halkına mal etmek için uğraşıyoruz. 6 mahallenin ortasında 53 bin metre kare alanı, yeşil alan, botanik bahçesi yapmak için büyük bir mücadele verdik. Bütün pürüzleri ve yazışmaları bitirdik. Valimiz ile birlikte biraz önce gezdik. Ve inşallah bir ay içerisinde ihalesini bitirip kazma küreği vuracağız. Burada hiçbir beton erme olmayacak, olduğu gibi yeşil alan, göletiyle, yazlık sinemasıyla, anfi tiyatrosuyla, çocuk parklarıyla, engelli-engelsiz oyun parklarıyla, oturma banklarıyla, kermes alanlarıyla İskenderun halkının ihtiyacı olan bütün aktiviteleri burada yapacağız. Çok mücadele ettik burası için özellikle hükümetimizden ve Cumhurbaşkanımızdan Allah razı olsun. 53 bin metrekare yeri bila bedel ücretsiz olarak İskenderun halkına hediye etti. Bu bizim için çok önemliydi. Çok güzel bir proje çizdik. Akdeniz’in en güzel botanik bahçesi yeşil alanı olacak. 150 günlük bir ihale sürecimiz var. İnşallah 5 ay içerisinde de bitireceğiz. İskenderun halkımıza hayırlı olsun” dedi.
 
 
Adınız
:
Mail
:
Mesajınız
:
Bu içeriğe ilk siz yorum yapın!
son gelişmeler
öne çıkanlar
deneme bonusu güncel giriş supertotobet