Skip Navigation Links
Enerjisa-Toroslar

İSTE’nin Elektrikli Otomobili TÜBİTAK Yarışlarına Seçildi

İSTE Elektromobil Takımı’nın yaptığı başvuru TÜBİTAK tarafından kabul edildi

İSTE’nin Elektrikli Otomobili TÜBİTAK Yarışlarına Seçildi

Teknoloji   A+a-

 İSTE Elektromobil Takımı’nın yaptığı başvuru TÜBİTAK tarafından kabul edildi ve Elektro-Mob-İSTE isimli elektrikli otomobil, 6-12 Ağustos 2018 tarihlerinde Kocaeli Körfez Yarış Pisti'nde gerçekleştirilecek “Efficiency Challenge Electric Vehicle” yarışmasına katılmaya hak kazandı. 
 
İSTE Elektromobil Takımı ve çalışmaları hakkında bilgi veren, takımın danışmanı ve aynı zamanda İSTE Enerji Enstitüsü Müdürü ve Enerji Sistemleri Mühendisliği Bölümü Başkanı olan Yrd. Doç. Dr. Emin Taner ELMAS; “Elektrikli Otomobil takımımız ilgili disiplinlerden gelen gönüllü öğrencilerimizden oluşmaktadır, akademisyenlerimizin desteği de mevcuttur Gönüllü öğrencilerimizin büyük çoğunluğu  İSTE-IEEE öğrenci topluluğu üyeleridir.  İçlerinde Bilgisayar, Elektrik- Elektronik, Makina, Metalürji-Malzeme,  Enerji Sistemleri, İnşaat, Petrol ve Doğalgaz Mühendisliği ve Havacılık Yönetimi bölümlerinin araştırma görevlileri ile öğrencileri bulunmaktadır. Araştırma Görevlilerimiz; Muhammed Raşit KARTAL, Büşra ÖZDEMİR, Selva BAL, Kemal AYGÜL ve öğrencilerimiz; Takım Kaptanı; Metin CANKURT, Sürüş Pilotu; Görkem GÜNEY, Batarya-Elektrik Grubunda; Tuğçe GÜNDOĞAN, Ece Sultan KABA, Mehmet Caner ŞERİFOĞLU, Motor Grubunda; Veysel TURAN, Mustafa Tunahan BAŞAR, Ali YAŞAR, Abdullah ŞAHİN, Şasi–Gövde–Kaporta Grubunda; Semir BİLGİN, Yasin ÇANKIR, Atilla Murat ŞAPLI, Mekanik Aksam Grubunda; Kürşat ÇOLAKÇA, Çağatay SÜMBÜLTEPE, Yusuf YAVUZ, Mahmut Sercan TURAN, Ersoy SATMAZ ve Ubeydullah ASLAN görev almaktadır. Elektro-Mob-İSTE” isimli Elektrikli Otomobilin tasarım, üretim ve test aşamalarını gerçekleştirecek olan İSTE Elektromobil Takımı bu yıl Ağustos ayında düzenlenecek olan TÜBİTAK Elektrikli Otomobil yarışlarına katılmaya hak kazandı” diyerek,  detayları paylaştı.  
 
Geliştirilen Elektrikli Otomobil Projesi ile üretilecek “Elektro-Mob-İSTE” isimli elektrikli aracın; İSTE, İskenderun, Hatay ve tüm Türkiye geneli için son derece önemli olduğunu belirten İSTE Mühendislik ve Doğa Bilimleri Fakültesi Dekanı Prof. Dr. M. Eyyüphan YAKINCI; “Bu öğrencilerimiz Elektrikli Otomobil projemizin yanı sıra başka birçok bilimsel ve teknik içerikli projeler gerçekleştirmeyi de hedeflemekte ve ayrıca sosyal sorumluluk projelerinde de görevler almaktadır. Öğrencilerimiz ile gerçekten gurur duyuyor ve başarılı olmaları için ne gerekirse yapmaya hazır olduğumuzu belirtiyoruz” dedi.
 
Adınız
:
Mail
:
Mesajınız
:
Bu içeriğe ilk siz yorum yapın!
son gelişmeler
öne çıkanlar
deneme bonusu güncel giriş