Skip Navigation Links

Sorunları Birlikte Çözeceğiz!

HBB Kültür Daire Başkanlığı bünyesinde yer alan Mezarlıklar şube müdürlüğünün İskenderun’daki yetkilileri toplantı düzenledi.

Sorunları Birlikte Çözeceğiz!

Gündem   A+a-

 Hatay Büyük Şehir Belediyesi Kültür Daire Başkanlığı bünyesinde yer alan Mezarlıklar şube müdürlüğünün İskenderun’daki yetkilileri; sorunlara kalıcı çözüm bulmak amacıyla düzenledikleri toplantıda cemaatlerin kanaat önderleri ve yardımlaşma dernekleri yöneticileri ile bir araya geldiler.
     İskenderun Steel Cafe ‘de düzenlenen kahvaltılı toplantıya, Hatay Büyük Şehir Belediyesi Bölge koordinatörü A.Serhat Beydilli,3.Bölge Zabıta Müdürü Mehmet Kaplan,3.Bölge Mazarlıklar koordinatörü Cemal Yalçın, Alevi cemaati kanaat önderleri Şeyh Mennah Gündüz, Şeyh İsmail Şanlı, Şeyh Hüseyin Reyhanî, Şeyh İbrahim Gündüz, Şeyh Muhammet Aslan, Ortadoks Vakfı yetkilisi Feridun Aytar, Dumlupınar, Esentepe, Numune mahalleleri dayanışma dernek başkanı Mahmut Güleç, Yenişehir Mahallesi yardımlaşma derneği başkanı Salih Yarıcı, Hatun mahallesi yardımlaşma dernek başkanı Emin Üstün, Şarkkonak mahallesi yardımlaşma dernek başkanı Ahmet Uslu ve Nardüzü mahallesi yardımlaşma dernek başkanı  Ethem Şanlı katıldı.
     Dua edilerek başlayan kahvaltı sonrasında kısa bir konuşma yapan bölge koordinatörü A.Serhat Beydilli, Hatay Büyük Şehir Belediyesi olarak toplumun her kesimine eşit şekilde hizmet vermek amacıyla çalıştıklarını belirterek “Zaman zaman bazı sıkıntılar yaşasak ta sorunları hep birlikte diyalog halinde çözeceğiz. Mezarlık konusu vatandaşlarımızın hassas olduğu konulardan biridir. Tüm ekiplerimizle halkımıza hizmet vermeye devam edeceğiz” dedi.
     Hatay’ın mozaik yapısına vurgu yapan 3.Bölge Zabıta müdürü Mehmet Kaplan,” Farklı kültür ve dinlerin bütünleştiği bir bölgede yaşıyoruz. Halkımızın yüzyıllardır birlikte hoşgörü ortamındaki hayat biçimini dünyaya anlatmamız lazım. Birlik ve beraberliğimizi, kardeşçe yaşamımızı dünyanın görmesini istiyoruz. Toplumsal değerlerimizin ön planda olması önceliğimizdir. Birlik ve beraberliğimizi kimse bozamayacaktır” şeklinde konuştu.
     Mezarlıklar şube müdürlüğü 3.bölge koordinatörü Cemal Yalçın bugüne kadar ve bundan sonraki yapılacak çalışmaları bir hizmet yarışı olarak tanımlayarak,” Büyük Şehir Belediye Başkanımız sayın Doç.Dr. Lütfü Savaş’ın hizmet aşkına katkıda bulunmak ve onun yol arkadaşı olma çabası içerisindeyiz. Arsuz ilçemizin kıyısından Erzin ilçemizin sınırına kadar olan bölgedeki tüm mezarlıklarımıza gereken önemi gösteriyoruz” dedi.
     Hizmetlerin yerine getirilmesi ve eksiklerin giderilmesi noktasında koordineli ve istişare içinde olunması gerektiğinin altını çizen Cemal Yalçın bu konuda yardımlaşma dernekleri yöneticileri ile kanaat önderlerinden büyük anlayış ve yardım gördüklerini söyledi. Cemal Yalçın şunları söyledi. “ Sorumluluk bölgemizdeki mezarlıkların çevre düzenlemesi, temizliği, aydınlatma ve güvenlik gibi sorunlarının giderilmesi konusunda büyük mesafe katettik. Önümüzdeki Nisan ayına kadar bu konuları çözüme kavuşturacağız. Bununla birlikte cenaze sahiplerine mevtaları için yer tahsisi, cenaze aracı temini, nakil ve ulaşım, kefen ve mezar taşı, ile taziye çadırı gibi gerekli hizmetleri ücretsiz olarak yerine getiriyoruz. Titiz ve özverili çalışmalarımız karşılıklı anlayış ve diyalogla daha sistemli bir hale gelecektir. Kısa süre öncesinde İskenderun Asri ve Çankaya mezarlıklarımızda yaptığımız düzenlemelerle bazı sıkışıklıkları ortadan kaldırdık. Asri mezarlığımızda özellikle dini bayramlarımızda ortaya çıkan araç kargaşasını önlemek amacıyla giriş çıkış kapısını genişlettik. Hemen yan tarafında olan alanı temizleyerek otopark haline getirdik. Çamur deryasını önlemek için giriş çıkışları asfaltladık. Ağaçların budamasını yaparak çevre temizliğini tamamladık. Tüm bu hizmetleri yerine getirirken özveriyle çalışan personelimize ve bizlere yardımcı olan kanaat önderlerimiz ile dernek yöneticilerimize teşekkür ediyorum”
                        SU ŞEBEKELERİNİ DEĞİŞTİRECEĞİZ
     Özel günlerde yaşanan su sorunu konusunda gelen şikâyetleri dikkate aldıklarını ve çözüm noktasında gerekli girişimleri başlattıklarını kaydeden koordinatör Cemal Yalçın “ Vatandaşımızın bu konudaki şikâyetleri haklı ve yerindedir. Ancak yaptığımız tespitlerde çok eski bir şebekeden su temini yapıldığını belirledik. Bu sorunu kökten çözüme kavuşturmak için su şebekemizi yenileyeceğiz. İlgili birimlerle temas halindeyiz. En kısa sürede çözüme kavuşturacağız. Bize ulaşan ve kamuoyunda çeşitli spekülasyona neden olan bir diğer şikâyet konusu Briket meselesidir. Vatandaşlarımızı bu konuda aydınlatmak amacıyla şunları söylemek istiyorum. Büyük Şehir belediyesi olarak briket almak için ihale açma zorunluluğumuz vardır. Milyonlarca adet briket alım ihalesi için araştırma yaptığımızda bu konuda esnafımızın mağdur olacağını belirledik. İhaleye giremeyecek veya rekabet edemeyecek esnafımızın ekmeğiyle oynamamak için bu tasarruftan vazgeçtik. Bu konuda halkımızın sağduyusuna güveniyoruz. “ şeklinde konuştu.
     Toplantıya katılan cemaatlerin kanaat önderleri ve  yardımlaşma dernekleri yöneticileri bir “Kaynaşma Toplantısı” olarak adlandırdıkları buluşmadan memnun olduklarını ,sorunların çözümü noktasında ortaya konulan gayretin devam etmesi dileğinde bulundular.
 
     
 
Adınız
:
Mail
:
Mesajınız
:
Bu içeriğe ilk siz yorum yapın!
 
son gelişmeler
öne çıkanlar
deneme bonusu güncel giriş supertotobet