Skip Navigation Links

Anne Olmak İçin Geç Kalmayın!..

Op. Dr. Ozan Turgut, çocuk sahibi olamayan çiftlerin tedavi için geç kalmamaları gerektiğini vurguladı.

Anne Olmak İçin Geç Kalmayın!..

Sağlık   A+a-

 Hamilelik yaşının ertelendikçe, kısırlık sorununun arttığına dikkat çeken Özel İskenderun Gelişim Hastanesi Kadın Hastalıkları ve Doğum, Tüp Bebek, İnfertilite (Kısırlık) Uzmanı Op. Dr. Ozan Turgut, çocuk sahibi olamayan çiftlerin tedavi için geç kalmamaları gerektiğini vurguladı.
 
 

“Kadınlarda 35 yaş sonrası doğurganlık azalmakta”

 
Kısırlığın görülme sebepleri hakkında bilgiler veren Op. Dr. Ozan TURGUT,  “İnfertilite, bir yıllık korunmasız ilişkiye rağmen, çocuk sahibi olamama durumudur. İnfertilite, her yedi çiftten birinde görülebilen yaygın bir toplum sağlığı sorunudur. Kısırlık; yüzde 40-50’sinde kadın kaynaklı, yüzde 25-40’ında erkek kaynaklı ve yüzde 10-15’inde her iki faktör kaynaklı görülmektedir. Yüzde 15-20 civarında ise hiçbir sebep bulunamamaktadır. Çevre kirliliği, toksik maddelerle temasın artması, doğal olmayan beslenme ve anne olma yaşının yükselmesi gibi nedenlerle kısırlık, toplumda yaygın olarak görülmeye başlanmıştır. Özellikle 35 yaş sonrası kadınlarda doğurganlık ciddi şekilde azalmaktadır. Yumurtalık rezervinin azalması da ciddi bir sorun olduğundan, vakit kaybetmeden tedaviye başlanması önem arz etmektedir. Tıbbın her alanında olduğu gibi kısırlık tedavilerinde de önemli gelişmeler kaydedilmiştir” açıklamasında bulundu.
 

“Tedavi için vakit kaybetmeyin”

Kısırlık tedavisinde, sebebe yönelik tedavi uyguladıklarını ve yüzde 60’a yakın ifade eden Op. Dr. Ozan Turgut, “İnfertilite tanısı konulan hastalara; yumurtlama tedavisi, IUI (Aşılama) ve IVF (tüp bebek) gibi etkili tedavi yöntemleri uygulanmaktadır. Aşılama yönteminde, yüzde 15-20 civarında başarı elde edebilmekteyiz. Kısırlık tedavisinde anne adayının yaşı, yumurtalık rezervi durumu önemli olup; 35 yaş üzeri ve yumurtalıklarda yumurta sayısı azalan hastalarda, vakit kaybetmeden tedaviye geçilmelidir. Biz de İskenderun Gelişim Hastanesi’nde mevcut bilgi birikimimiz ve deneyimimizle, en etkili tedavi şekillerini uygulayarak, hastalarımızın il dışına gitmelerine gerek kalmadan, gerekli tedavilerini yapmayı hedefliyoruz” dedi.
Adınız
:
Mail
:
Mesajınız
:
Bu içeriğe ilk siz yorum yapın!
ramazan bayrami 
son gelişmeler
öne çıkanlar
deneme bonusu güncel giriş supertotobet