Skip Navigation Links

'Vurulduk ey halkım, unutma bizi...'

Genç Sarı Zeybekler 'UĞUR MUMCU VE DEMOKRASİ ŞEHİTLERİ'ni andı...

'Vurulduk ey halkım, unutma bizi...'

Gündem   A+a-

 Ankara’da 24 Ocak 1993’te, evinin önünde otomobiline yerleştirilen bombanın infilak etmesiyle hayatını kaybeden gazeteci ve yazar Uğur Mumcu ve demokrasi yolunda hayatını kaybedenler için Genç Sarı Zeybekler tarafından anma töreni düzenlendi. 
 
Törende bir açıklama yapan Genç Sarı Zeybekler Başkanı Sena KURT, "Hiç hak etmedikleri acı sonlarla aramızdan ayrılan demokrasi adına, barış adına, aydınlanma adına hayatlarını hiçe sayan, kaybettiğimiz tüm aydınlarımızı rahmet, minnet ve özlemle anıyor, anıları önünde saygıyla eğiliyoruz" diyerek şunları söyledi :
"Bugün 24 Ocak 1993 yılında bir faili meçhul cinayet sonucu öldürülen, Uğur Mumcu'nun ölüm yıldönümü.
Mumcu, yaşamını Cumhuriyet değerlerine ve aydınlık Türkiye'ye adamış bir gazeteciydi. 
Düşünceleri, yazdıkları ve yaptıklarıyla topluma örnek olmuş önemli bir değerdi. Ona kast eden eller, esasen Türkiye'nin aydınlık geleceğine, çağdaşlaşmasına ve demokrasisine kastetmişlerdir.
Ömrünü gerçekleri ortaya koymaya vakfeden Mumcu, ortaya koyduğu eserlerle sadece yaşadığı döneme değil geleceğe de bir projeksiyon tutmuş, yazdığı yazılar adeta günümüze ışık tutacak nitelikte ve doğrulukta olmuştur. 
Uğur Mumcu gibi geleceği gören insanlar ülkemizde her daim karanlık şer odaklarının hedefi olagelmiştir.
Gazetecilere, sanatçılara, aydınlara ve bilim insanlarına yönelik saldırıların devam etmesi, esasen ülkemizde temel bir anlayışın hala değişmediğini, bu toplumda aydın olmanın ateşten bir gömlek giymek olduğu gerçeğini ortaya koymaktadır.
25 yıl önce katledilen Uğur Mumcu'nun cinayeti hala aydınlatılmamıştır. Mumcu gibi; Gaffar Okkan, Hrant Dink, Onat Kutlar, Muammer Aksoy, Çetin Emeç, Bahriye Üçok cinayetlerin arkasındaki sır perdesi aydınlatılmadan, ülkemizde gerçek bir adalet, demokrasi ve özgürlükten bahsetmek mümkün olmayacaktır. 
Cumhuriyetin aydınlığıyla yetişmiş, vatan için canını feda etmekten çekinmeyen, özgürlük için, demokrasi için yaşayan, birlik ve beraberliği şiar edinmiş bir halkı hiçbir karanlık yenemez. Aydınlıkların karanlığı, umudun umutsuzluğu yendiği, tüm faili meçhul cinayetlerin aydınlatıldığı, basının gerçekten özgür olduğu bir Türkiye umuduyla, gerçeği söylemekten hiç vazgeçmeyen, usta gazeteci Uğur Mumcu'yu katledilişinin 25. yılında saygıyla ve hasretle anıyorum. Unutmadık ! Unutmayacağız !"
 
 
Adınız
:
Mail
:
Mesajınız
:
Bu içeriğe ilk siz yorum yapın!
 
son gelişmeler
öne çıkanlar
deneme bonusu güncel giriş supertotobet