Skip Navigation Links
Enerjisa-Toroslar

İlk Anjiyo Başarıyla Gerçekleştirildi

Hatay Devlet Hastanesi'nde; Koroner Anjiyografi Ünitesinin hizmete açılmasıyla birlikte, İlk Anjiyo heyecanı yaşandı.

İlk Anjiyo Başarıyla Gerçekleştirildi

Sağlık   A+a-

 Hatay Devlet Hastanesinde geçtiğimiz günlerde Anjiyo Ünitesi için çalışmalara başlanmış ve kısa sürede tamamlanmıştı. Anjiyo Ünitesinin tamamlanmasının ardından Koroner Anjiyografi Ünitesi de tamamlanarak hizmete açıldı.
 
AÇILIŞTA 7 HASTAYA ANJİYO YAPILDI…
Önceki gün yapılan açılışın ardından, Anjiyografi Ünitesinde Kardiyoloji Uzmanı Dr. Barış Kavvasoğlu öncülüğünde yedi (7) hastaya, koroner anjiyo başarılı bir şekilde gerçekleştirildi. Ünite;7 Kardiyoloji Uzmanı, 8 hemşire ve 2 röntgen teknisyen ile hizmet vermeye başladı. 
İl Sağlık Müdürü Dr.Sebahattin YILMAZ konu ile ilgili yaptığı açıklamada; Kardiyoloji uzmanlarımızla vatandaşlarımızın kaliteli sağlık hizmetlerine hakkaniyet içinde erişmelerini sağlamak, hizmet standartlarını yükseltmek üzere ihtiyaç kapsamında bölge ihtiyaçları hedeflenerek yapılan planlama neticesinde, Hatay Devlet Hastanesinde hizmete giren Anjiyo Ünitesi hayata geçirilerek bölge halkına kardiyak ve vasküler cerrahi alanında kaliteli, özellikli tanı ve tedavi imkanı sağlanmıştır.
SIRADA BY-PASS VAR…
Kalp krizi ve damar hastalıklarının acil müdahale gerektiren önemli hastalıklar olduğunu ifade eden Yılmaz; hastaya tanının hızlı konularak, anjiyo hizmetinin verilmesi gerektiğini belirtti. 7 gün 24 saat nitelikli ve sürdürülebilir sağlık hizmetiyle kalp krizi geçiren hastalara ya da damar hastalıkları olanlara hızlıca tanı koyarak gerekliyse anjiyo hizmetinin verileceğini, Kalp rahatsızlıklarında dakikaların bile önem arz ettiği koroner arter hastalıklarının teşhis ve tedavisinde,  Anjiyografi Ünitesinin hizmete girmesi ile birlikte; Vatandaşlarımızın çevre illere sevk edilmesinin önüne geçilecek olup,  By-pass ameliyatını gerçekleştirecek alt yapı hazırlıklarımızın da devam ettiğini,
İL DIŞINA SEVK OLMAYACAK…
Gerek kapak hastalığı gerekse de koroner hastalığı olan kardiyoloji hastalarımızı çevre illere, sevk etmeyeceğiz. İl dışı sevk nedenlerimiz % 55 ile en önemli yeri tutan koroner arter hastalıklarıdır. Hastanemizden ayda ortalama 300 hasta Acil Anjiyografi gereksinimi ile ortalama 250 hasta da poliklinikten il dışına sevk edilmektedir. Yıllık ortalama toplam 6000 civarında hastamızın anjiyografi cihazından faydalanacağını düşünüyoruz. 
 
Anjiyografi ünitesinin kurulmasıyla günün hangi saatinde olursa olsun hasta kalp krizi ile geldiği zaman hastaya hızlı bir şekilde Acilde müdahalesi yapılıp tanısı konulacak ve hızlı bir şekilde gerekirse Anjiyoya alınacaktır. Hizmetin nitelikli sürdürülebilir olması çok önemli, çünkü kalp hastaları için saatler ve dakikalar önemlidir. Hızlı bir şekilde hastaya müdahale edildiğinde hiçbir problem olmadan hastayı kurtarabilirsiniz.
Yılmaz; “Koroner anjiyografi, kalp damarları (koroner arter) içine özel bir ilaç verip röntgen ışınları kullanılarak görüntülerinin alınması işlemidir. Bir tanı yöntemidir. Anjiyografi cihazının eğitimli ve deneyimli hekim ve sağlık personelinin bulunduğu laboratuvarlarda yapılır. Kesinlikle bir ameliyat değildir. İşlem için hastanın uyutulmasına gerek yoktur, işlem süresince hasta uyanıktır ve konuşabilir. İşlem ortalama 15–20 dakika sürer. İşlem sonrası hekimin kararına göre, hasta çoğunlukla aynı gün veya ertesi gün taburcu edilir. Dedi.
 
 
Adınız
:
Mail
:
Mesajınız
:
Bu içeriğe ilk siz yorum yapın!
son gelişmeler
öne çıkanlar