Skip Navigation Links

Milletin Emanetini Taşıyorduk Ve Bırakıp Kaçamazdık

Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, 'Bizim başımıza geldiği kadar tuzak, bizim başımıza geldiği kadar engel hiçbir partinin başına gelmedi.

Politika   A+a-

 
- Arınç: "Bizim Başımıza Geldiği Kadar Tuzak, Bizim Başımıza Geldiği Kadar Engel Hiçbir Partinin Başına Gelmedi. Ama Biz Hiçbir Zaman Kaçmadık, Boyun Eğmedik, Şapkamızı Alıp Gitmedik. Çünkü Biz Milletin Emanetini Taşıyorduk Ve Bırakıp Kaçamazdık”
 
 
Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, "Bizim başımıza geldiği kadar tuzak, bizim başımıza geldiği kadar engel hiçbir partinin başına gelmedi.
Ama biz hiçbir zaman kaçmadık, boyun eğmedik, şapkamızı alıp gitmedik. Çünkü biz milletin emanetini taşıyorduk ve bırakıp kaçamazdık” dedi.
Hatay’a gelen Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, AK Parti Hatay İl Teşkilatı'nın 4. Olağan Kongresine katıldı. Alkış arasında ve mehteran takımının konseri ile salona giren Bülent Arınç, kongrede yaptığı konuşmasında, Türkiye’nin AK Parti öncesi ve sonrası ile ilgili bir konuşma yaptı.
Arınç, tüm Türkiye’nin Miraç Kandilini kutlayarak başladığı sözlerinde, Başbakan Erdoğan’ın Hatay halkına mesajını ileterek devam etti. Şanlıurfa Cezaevindeki olayla ilgili konuşma da yapan Arınç, “Çok üzücü bir olay, müdahaleyi engellemek için kapıların arkasına barikat da kurulmuş, sonucu bizi fevkalade üzmüştür. Bu olayda hayatını kaybedenlere rahmet; yakınlarına ise başsağlığı diliyorum, gereği yapılacak” dedi.
Kongreye katılan CHP, MHP ile iş dünyası temsilcilerine teşekkür eden Arınç, bunun, hoşgörünün göstergesi olduğunu vurguladı. Arınç, “Temmuz başında tüm illerin kongresi tamamlanacak ve daha sonra büyük kongremizi yapacağız. Bugüne kadar AK Partiye destek veren, görev alan il ve ilçe başkanlarıyla partililere gönülden teşekkür ediyorum bu başarı onlarındır. Ülkemizde üç seçimlerde de başarı ile çıktık. 12 Haziran’da Türkiye’de 21 milyon 500 bin oy aldık. Şimdi bütün anketler gösteriyor ki; AK Parti’nin oyu yüzde 54. siz böyle bir partiye mensupsunuz. Bu parti bir cumhurbaşkanı çıkardı, dört meclis başkanı ve iki başbakan çıkardı. Millete yanlış yapmazsak, sözümüzde durursak daha çok dönemler AK Parti tek başına iktidar olarak devam edecektir. Bizim başımıza geldiği kadar tuzak, bizim başımıza geldiği kadar engel hiçbir partinin başına gelmedi. Ama biz hiçbir zaman kaçmadık, boyun eğmedik, şapkamızı alıp gitmedik. Çünkü biz milletin emanetini taşıyorduk ve bırakıp kaçamazdık” diye konuştu.
81 ilden oy aldıklarını belirten Arınç şöyle devam etti:
"Bugün öyle partiler var ki 35 ilinde milletvekili yok. AK Parti’nin 79 ilde milletvekili var ve bu bizim gücümüzü gösteriyor. Çünkü biz Türkiye’nin partisiyiz. 7 milyona yakın kayıtlı üyemiz var. Toplumun tüm kesimlerini temsil eden mensubumuz var. Aldığımız oyun neredeyse üçte biri kadar kayıtlı üyemiz var. Hedefimiz önümüzdeki seçimlerde de aynı başarıyı yakalamak ve başarı çıtamızı arttıracağız. Başarımızın temelinde hizmete dayalı siyaset yürütmek var. Eğitimden sağlığa her alanda hizmet çıtasını arttırdık, her alanda başarılı politikalar yürüttük.”.
 
GELİNLİKLE OY KULLANMAYA GELDİLER
Arınç konuşurken, AK Parti delegesi olduğu öğrenilen ve yeni evlenen gelin ve damat oy kullanmak için salona geldi. Arınç’ın dikkatini çeken genç çiftler, AK Parti delegesi olduklarını ve oy kullanmak için geldiklerini söylediler.
Teşkilat Başkan Yardımcısı ve Çorum Milletvekili Murat Yıldırım’ın Divan Başkanlığını yaptığı seçimlerde divanın katip üyeliğini Gaziantep Milletvekili Mehmet Erdoğan yaparken, üyeler Emrullah Gülen, Ahmet Atıç ve Alev Seçmen’den oluştu. Tek liste ile girilen kongrede mevcut Başkan İsmail Kimyeci yeniden başkanlığa seçildi.
İsmail Kimyeci, kongrede yaptığı konuşmasında, “AK Partinin kuruluşundan buyana en başarılı en yüksek neticeleri halkımız sayesinde aldık. İlk günkü heyecanımızla, canla başla çalışıp çaba gösterip partimizi daha yükseklere çıkaracağız. Bu çalışmalarda emeği geçenlere teşekkür ediyorum” dedi.
Kongreye, AK Parti Hatay Milletvekilleri ile CHP Hatay Milletvekili Hasan Akgöl, Antakya Belediye Başkanı Lütfü Savaş ile önceki dönem Antakya Belediye Başkanı Mehmet Yeloğlu ve partililer katıldılar.
Kongreden sonra Habib-i Neccar Camisinin tamamlanan restorasyon çalışmalarının açılışını gerçekleştiren Arınç, Antakya Ortodoks Kilisesi’ni de ziyaret etti.
 

Adınız
:
Mail
:
Mesajınız
:
Bu içeriğe ilk siz yorum yapın!
 
son gelişmeler
öne çıkanlar
deneme bonusu güncel giriş supertotobet