Skip Navigation Links

İskenderun'un acilen bir imar planına ihtiyacı var..

CHP İskenderun Belediye Başkan Adayı Dr.Yusuf Civelek, İskenderun'un acilen imar planına ihtiyacı olduğunu belirtti.

Politika   A+a-

CHP İskenderun Belediye Başkan Adayı Dr.Yusuf Civelek, İskenderun'un acilen imar planına ihtiyacı olduğunu belirtti.
Hatay Milletvekili A.Aziz Yazar, ilçe yönetimi, il genel ve belediye meclis üyesi adayları ile partilerle birlikte İskenderun Deniz Ticaret Odası (DTO) Başkan Yardımcısı Kadir Doğan'ı ziyaret eden Civelek, seçimde destek istedi.
Ziyarette, İskenderun'un dinamik bir kent olduğunu belirten İskenderun DTO Başkan Yardımcısı Doğan, yönetime gelecek olanların bu dinamiği daha ileriye götürmesi gerektiğini söyledi.
İskenderun'un potansiyelinin büyümeye açık bir kent olduğunu, kent dinamizmini daha ileriye taşımak için yola çıktıklarını belirten Dr.Civelek, "Ekonomik krizde bir gerçek. Sizlerin, halkın desteğini alabilirsek bunu harekete geçireceğiz" dedi.
Kriz nedeniyle önümüzdeki 1.5 yılda yatırımın zorlaşacağını ve küçülmede olacağını belirten Civelek, şöyle konuştu: "İskenderun'un acilen imar planına ihtiyaç var. Altyapısı 500-600 bin nüfusa hitab edecek şekilde kanalizasyonunu oluşturmak gerekiyor. Aksi takdirde zaten gecekondu problemi var sorunlar katlanır. Su şebekesinin eskimesi, kanalın çalışmaması, elektrik kesintileri, elektrik şebekelerinin yer altına alınmaması, asbestli boruların kanserojen riski, borulardan sızan kaçak suyun vatandaşa fatura edilmesi, musluklardan sağlıksız su akması gibi sorunları 1.5 yıl sonra büyümeye başlayana kadar halledebilirsek atağa hazır hale getireceğimize inanıyorum."
Dünya genelinde bir kriz olduğunu ancak TOBB Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu'nun resmi belgelere dayanarak yaptığı açıklamasına göre, ilimizin kötü durumda olmadığını gösterdiğini anlatan Doğan, "Hisarcıklıoğlu'nun açıkladığı resmi donelere göre, en güzel tarafı 2007 yılının üçüncü çeyreği itibarıyla ülkemizde tüm değerler düşüş trendine girmesine rağmen Hatay'da açılan şirket sayısında yüzde 35 artış var. Bu durumu daha çok İskenderun yönlendiriyor. Biz ülke ortalamasına göre kötü durumda değiliz. Kriz ortamında tüm ülkeye göre kazançlı çıkabiliriz. Yeni göreve gelecek kişi bunları gerçekleştirirse daha refah, altyapı üstyapı istediğimiz gibi kent olur. Ancak en önemlisi elektrik kesintilerinden kurtulmak lazım" dedi.
Elektrik sorununun kökten çözümü konusunda müteahhitin belediye ile anlaşma yapamadığını belirten Hatay Milletvekili A.Aziz Yazar, "Anlaşma olsaydı elektrik şebekesi yeraltına alınacaktı ve bu sorunlar olmayacaktı. Belediyeyi aldığımız zaman bu sorunu çözeceğiz. İskenderun deniz, karayolu, havayolu, demiryolu ulaşımı herşey mahmur bir kent. Deniz taşımacılığı zor durumda. Devlet desteği verilmeli. İskenderun'da üretim yapan fabrikalar var. Mutlaka desteklenmeli. SSK prim teşviği verilmeli. Ancak AKP üreticileri destekleme değil kösteklemeye çalışıyor. İhracat arttı ama buna karşın ithalatta kat kat arttı. Devlet deniz taşımacılığını desteklemeli ve önem vermeli" diye konuştu.
Krizde en çok denizcilik ve demir çelik sektörü etkilendiğini, navlun gelirinde ciddi düşüş yaşandığını belirten Doğan da, uzun vadede yapılan planlamanın girdilerde artış yaşanması nedeniyle tıkanmayı getirdiğini anlattı. Doğan, tersanelerin gemi siparişlerinin de durduğunu belirtti.
Krizden kurtuluş için üreticinin desteklenmesinin şart olduğunun altını çizen Milletvekili Yazar,
"Emekli, memur, işçi, Bağ-Kurlu'nun maaşı çok düşük. İşverenin vergisi, SSK'sını düşüreceksiniz. Otomotiv sektöründeki sıkıntıyı rahatlatmak için KDV'yi bir müddet kaldırmalı. İşçi çıkarıyorlar. Durumları iyi değil. Devlet, krizi atlatabilmek için taviz vermeli. Krizin faturası mutlaka vardır. Öyle teğet geçtiyle olmaz. Şu ana kadar ciddi paket sunulmadı. İktidar gerçekçi çözüm sunmalı. Herşey birbirine bağlı" dedi.
Doğan'dan, sorunların çözümü için öneri beklediklerini söyleyen Dr.Civelek, en iyi çözümlerin hep birlikte oluşturulacağını belirtti. Kriz ortamında insanların işsiz kalma korkusu yaşadığına dikkat çeken Civelek, üç kişinin yaptığı işi tek kişinin daha az parayla yapmak durumunda kaldığını söyledi.
Doğan ise, petrol, kömür, çinko, bakır piyasasını üç-beş şirketin elinde tutarak, fiyatları belirlemesinden yakındı.
 

Adınız
:
Mail
:
Mesajınız
:
Bu içeriğe ilk siz yorum yapın!
ramazan bayrami 
son gelişmeler
öne çıkanlar
deneme bonusu güncel giriş supertotobet