Skip Navigation Links

Hatay Başarılı Olmuştur

CHP HATAY MİLLETVEKLİ ÇAY: 'Hatay Seçmeni Tercihini Hayır'dan Yana Kullanmıştır Ve Dolaysıyla Hatay Bu Konuda Büyük Baskılara Ve Orantısız Güce Rağmen

Politika   A+a-

CHP HATAY MİLLETVEKLİ ÇAY: "Hatay Seçmeni Tercihini Hayır’dan Yana Kullanmıştır Ve Dolaysıyla Hatay Bu Konuda Büyük Baskılara Ve Orantısız Güce Rağmen Başarılı Olmuştur.”
Türkiye’de Anayasa değişiklik paketi konusunda yapılan halk oylaması sonucuyla ilgili CHP Hatay Milletvekili Futa Çay değerlendirme yaparak şunları söyledi: “Anayasa değişiklik ile ilgili 5 Ayadır süre gelen bir maraton yaşandı. Türkiye’de bu maraton sürecinde ülkenin tün sorunları bir tarafa atıldı. Türkiye Cumhuriyeti sadece referanduma endekslendi. Trilyonlarca lira harcandı. Referandum sürecinde konu Anayasada yapılan değişiklik konusunun özü saptırıldı. Polemiklerle ve gergin yaratan söz ve davranışlar sergilendi. Seçmenlerin çoğu referandum konusunu bile anlayamadı. Orantısız harcamalar yapıldı. Devletin ve bürokrasilerinin imkanları hukuka aykırı biçimde AKP lehine evet oyları için kullanıldı. ve geldiğimiz noktada Türkiye genelinde %58 evet %42 hayır oy oranı ile Anayasa değişikliği gerçekleşmiş oldu. Bu Anayasa değişikliği iktidar gücüne rağmen ancak %58 ‘le olabildi. Çağdaş ve demokratik ülkelerde anayasalar yıllar süren çalışma ve toplumun tüm kesimlerinin iktidar ve muhalefetinin mutabakatıyla hazırlanır ve halka sunulur.%80-90’la Anayasalar destek alarak oylanır ve yürürlüye girer. daha birinci gün bile toplumun değişik katmanları siyasal partiler ve başbakan ve AKP sözcüleri bile yeni bir anayasa ihtiyaç vardır demektedirler. Deme ki bu değişiklik dayatma değişikliğidir. Çıkan sonuca göre toplumun seçimlere katılmayan ve oy kullanmayanları oyları hesaba kattığımızda toplumun %50’sine yakın bu anayasa değişliğine karşıdır. Bu referandum toplumu gerdirmiş ve ikiye bölmüş durumdadır. Çıkan sonuca göre halkın iradesine saygılıyız. Hatay özeline geldiğimiz zaman Hatay seçmeni tercihini hayır’dan yana kullanmıştır ve dolaysıyla Hatay bu konuda büyük baskılara ve orantısız güce rağmen başarılı olmuştur. oy veren ve vermeyen bütün Hataylı seçmenlerimize ve vatandaşlarımıza tüm Hataylılara teşekkür ediyorum. Seçimlerin hoşgörü ortamı içerisinde ve olaysız geçmesi bizleri daha da memnun etmiştir. Bundan sonra iktidarın ve Bürokrasinin intikam hırsıyla değil devlet adamlığı ve tarafsız bir biçimde hizmetleri devam edeceğini umudunu taşıyorum ve bu işin takipçisi olacağım.”
Referandumla ilgili Samandağ değerlendirmesinde bulunan Çay “ Samandağ halkı demokrasi hukuk devleti ulusal çıkarların ve laiklik üzerinde hassasiyeti çok yüksek düzeydedir. Anayasa da yapılan özellikle yargının siyasallaşması ve i
İktidarın emrine girme şeklindeki değişlikten dolayı işin özünü kavramış ve bu anlayışla sandığa gitmiştir. Bu nedenle Samandağ halkı tarihi bir sonuç çıkaran seçmenlere ayrıca teşekkür ediyorum.

 

Adınız
:
Mail
:
Mesajınız
:
Bu içeriğe ilk siz yorum yapın!
ramazan bayrami 
son gelişmeler
öne çıkanlar
deneme bonusu güncel giriş supertotobet