Skip Navigation Links
Enerjisa-Toroslar

CHP Arsuz Gazetecilerin Yanında..

CHP Arsuz teşkilatı gazetecilerin 10 Ocak Gazeteciler Günü’nü kutlarken,ağızları bantlı üç kişiyle de basında sansürü eleştirdiler.

CHP Arsuz Gazetecilerin Yanında.. Web
TV

Arsuz   A+a-

 Cumhuriyet Halk Partisi Arsuz Kadın Kolları Başkanı Sibel Uslu ve Gençlik Kolları Başkanı Süleyman Devrim, CHP Arsuz İlçe Başkanı Faik Çekin’in de katıldığı bir basın açıklaması yaparak, gazetecilerin 10 Ocak Gazeteciler Günü’nü kutlarken, ağızları bantlı üç kişiyle de basında sansürü eleştirdiler.   
Arsuz Belediyesi Karaağaç hizmet binası yanındaki parkta basın açıklaması yapan CHP Arsuz İlçe Kadın ve Gençlik Kolları’na çok sayıda üye de destek verdi. 
CHP Arsuz Gençlik Kolları Başkanı Süleyman Devrim yaptığı açıklamada, basının bir çok zorluğa göğüs gererek halkı bilgilendirme görevini yerine getirdiğini belirterek, OHAL sürecinin neden olduğu sıkıntıları dile getirdi ve şöyle dedi; 
“Değerli basın emekçileri  10 Ocak  çalışan Gazeteciler  gününüzü kutlarım .
Ülkemde hala devam etmekte olan, insan hak ve özgürlüklerine aykırı ülke adına utanç verici ve bu süreçte işlerinden,  aşlarından, yerlerinden, yurtlarından ohal sürecini hala yaşamaktayız .
Bu süreci aydınlık geleceği için değil kendilerine muhalif olan belediye başkanları, memurlar, eğitimcileri, sağlıkçılar, hukukçular ve vatandaş haber hakkı paylaşan basın emekçilerinin  susturup, korkutup, engellemeye çalıştıkları bir süreçtir. 
    Bugünün önemini vurgularken, geçmişten bugüne doğru ilkeli haber  yapan gazetecilerimiz katledilmiş tutuklanmış işlerine son verilmiş ve gazeteleri kapatılmıştır.
Biz buradan haykırarak diyoruz ki, haber alma özgürlüğümüze dokunmayın. Özgür basın susturulamaz .!”
CHP Arsuz Kadın Kolları Başkanı Sibel Uslu da yaptığı açıklamada, iktidara yüklenerek gazetecilerin haber alma ve toplumu bilgilendirme hakkını kısıtladığını iddia etti ve şöyle dedi; 
“Saygı değer Arsuzlu’lar ve çok değerli basın emekçileri…
Toplumun aydınlatılması, bilinçlendirilmesi, halkın talep ve beklentilerinin kamuoyuna iletilmesi, kentlerimizin tanıtılması gibi pek çok konuda  önemli bir kamu görevi üstlenen yerel ve ulusal basınımızın ne yazık ki zor günler geçirmektedir.
         Demokrasiyi özümsemeyen, araç olarak  gören iktidar, demokrasinin en önemli araçlarından biri olan basın ve ifade özgürlüğünü de kısıtlamaktan ne yazık ki geri duruyor. Adeta istibdat dönemi yaşanılan şu günlerde gazetecilik mesleği en zorlu zamanlarını yaşamaktadır. Bizler biliyoruz ki basını özgür olmayan bir toplum özgür değildir . 
       Türkiye’de halkın haber alma hakkının önündeki engellerin kaldırılması, gazetecilik mesleğinin hedef gösterilmesinden, saldırıya uğramadan tutuklanmadan yapılabilmesi için o hal değil, demokrasi gerekmektedir. Bu düşüncelerle, demokratik hayatımızın vazgeçilmezi olan basın emekçilerimizin 10 Ocak Çalışan Gazeteciler gününü kutlarız.
        Görüşlerini açıkça dile getirdikleri için haksızlıklara boyun eğmeden kalemlerini  satmadıkları için çalışamayanlara da selam olsun .”
CHP Arsuz İlçe Başkanı Avukat Faik Çekin de kadın ve gençlik kollarının ardından yaptığı kısa değerlendirmede, önümüzdeki süreçte sorunlarının değil mutluluklarının konuşulduğu bir basın camiası temennisinde bulundu.
 
CHP Arsuz Gazetecilerin Yanında..  videosunu izlemek için tıklayın.
Adınız
:
Mail
:
Mesajınız
:
Bu içeriğe ilk siz yorum yapın!
 
son gelişmeler
öne çıkanlar