Skip Navigation Links

Kurtuluş Bayramınız kutlu olsun. Ne Mutlu Türk’üm Diyene!

Başkan Toksoy’dan 9 Ocak Dörtyol’un Düşman İşgalinden Kurtuluşu Mesajı

Kurtuluş Bayramınız kutlu olsun. Ne Mutlu Türk’üm Diyene!

Dörtyol   A+a-

 Dörtyol Belediye Başkanı Yaşar Toksoy, Dörtyol düşman işgalinden kurtuluşunun 96. yıldönümü dolayısıyla yazılı bir mesaj yayımladı.
Türk milleti bugünlere kolay gelmemiştir. Bin yıldır üzerinde yaşadığımız, her bir taşına, her bir parçasına terimizi ve kanımızı akıttığımız vatan toprakları namusumuz ve şerefimiz olmuştur. 
Ülkemizi içten ve dıştan sarmalamaya çalışan hain odakların tetiklediği terör saldırılarında şehadete erişen tüm asker, polis ve vatandaşlarımızı rahmetle, şükranla anıyor, mekânlarının âli, ruhları şad olsun.
Neredeyse bundan 100 yıl öncesinde bu toprakları bölmeye, bölüşmeye kalkan emperyalist güçlerin hala bölge ve ülkemiz üzerinde gözü olduğunu biliyoruz. Bu şer odakları hangi maşaları, ne tür terör eylemleri ile kullanırsa kullansınlar başarılı olamayacak, hüsrana uğrayacaklardır. 
Dünün Kara Mehmet Çavuşları, Kara Hasan Paşaları, Hacı Emin Hocalarının yerine bugün de canını bu vatan için seve seve ortaya koyacak Ayhan KIYMACI, Ömer HALİSDEMİR, Mehmet AZIN’LARI, Fethi SEKİN’LER var. Mayası vatan aşkıyla yoğrulmuş milletimiz; asla bölücülere, yıkıcılara, ülkemiz üzerinde planlar yapanlara fırsat vermeyecektir.
1918 yılında üzerinde bulunduğumuz bu vatan toprakları önce İngilizlerin işgali ile karşılaştı. Ardından İngilizler, Fransızlarla anlaşarak bu toprakları Fransızlara devretti. Fransızlar da Fransız üniforması giydirdikleri Ermenilerle bölgemizi işgal edip bölgeye Ermenileri getirdiler. Tüm bunları yaparken hiçbiri Türk’ün düşüncesini almak gereği bile duymadılar. 
Türk yurdu üzerinde planlar yapanlar bizim düşüncemizi önemsemedikleri gibi, bizim ne yapabileceğimizin de farkında değildi. Çünkü bizim vatan sevgimizi, birlik ve beraberlik tutkumuzu, vatan için yapabileceğimiz fedakârlığın sınırsız olduğunu bilmiyordu.
Dörtyol’da bir Mehmet KARA çıktı, bir Karahasan Paşa, bir Hacı Emin Hoca çıktı; Antep’te Kamil Bey, Şahin Beyler çıktı, Osmaniye’de Rahime Hatun, Erzurum’da Nene Hatun, Maraş’ta Sütçü İmam çıktı. Velhasıl Türk milletinin yiğit evlatları çıktı. Büyük Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk çıktı.
İşgalci emperyalistlerin tüm planlarını başlarına geçirdi. Bu yüzden tarihimizle, atalarımızla övünüyoruz. 
Bizim bir Kurtuluş Savaşımız, bir 9 Ocak Kurtuluş Günümüz var. Bir ikincisi daha olmayacak, çünkü buna asla izin vermeyeceğiz.
Kurtuluş Bayramınız kutlu olsun. Ne Mutlu Türk’üm Diyene!
 
Adınız
:
Mail
:
Mesajınız
:
Bu içeriğe ilk siz yorum yapın!
son gelişmeler
öne çıkanlar
deneme bonusu güncel giriş supertotobet