Skip Navigation Links
Enerjisa-Toroslar

İSTE Filarmoni Orkestrası’ndan Muhteşem Konser!

İskenderun Teknik Üniversitesi Klasik Müzik Orkestrası, Hataylılara muhteşem bir Yeni Yıl Konseri sundu.

İSTE Filarmoni Orkestrası’ndan Muhteşem Konser!

Kültür Sanat   A+a-

 İskenderun Teknik Üniversitesi (İSTE) Mustafa Yazıcı Devlet Konservatuvarı öğretim görevlileri ve öğrencilerinden oluşan Klasik Müzik Orkestrası, Hataylılara muhteşem bir Yeni Yıl Konseri sundu.
 
İskenderun Teknik Üniversitesi (İSTE) Mustafa Yazıcı Devlet Konservatuvarı’nda okuyan ve çalışan öğrenci ve öğretim görevlilerinden oluşan Filarmoni Orkestrası, Öğretim Görevlisi Valentin TROFİMOV şefliğinde dinleyicilere unutulmaz bir müzik ziyafeti sundu. Konsere katılan İSTE Rektörü Prof. Dr. Türkay DERELİ, Tosyalı Holding Yönetim Kurulu Üyesi Fatih TOSYALI, Ekinciler Holding Yönetim Kurulu Üyesi Recep EKİNCİ, akademik ve idari personel, öğrenciler ve toplumun her kesiminden dinleyiciler unutulmaz bir müzik gecesi yaşadılar. İSTE Mustafa Yazıcı Devlet Konservatuvarı Öğretim Görevlisi ve Orkestra Şefi Valentin TROFİMOV’un bestelediği ‘Hatay’ın Rüzgârı’ adlı eser büyük ilgi gördü ve beğenildi. 
 
Konserde en çok beğeni toplayan eserlerinden biri de, Maurice RAVEL’in ‘Bolero’ adlı bestesi oldu. Dinleyicilerin alkışlarıyla Orkestra tarafından tekrar icra edilen eser, dakikalarca ayakta alkışlandı. İSTE Filarmoni Orkestrası’nın Şefi Valentin TROFİMOV; “Rektörümüz Prof. Dr. Türkay DERELİ’nin teşvikleriyle kurulan ve her geçen gün büyümeye devam eden Orkestramız bu konser için altı ay çalışmıştır ve defalarca prova yapmıştır. Repertuarımızı her geçen gün geliştirerek, yeni konserlerle karşınızda olmayı istiyoruz” diyerek Konseri dinlemeye gelen sanatseverlere teşekkür etti. 
 
Orkestra üyelerini teker teker tebrik edip,  Orkestra Şefi Valentin TROFİMOV’a çiçek takdim eden İSTE Rektörü Prof. Dr. Türkay DERELİ ise; “İSTE olarak, teknoloji kadar sanata da önem veriyoruz. Çünkü sanatın, girişimciliğin ve inovasyonun anahtarı olduğunu düşünüyoruz. Bizlere muhteşem bir müzik gecesi yaşatan sanatçılarımıza ayrı ayrı teşekkür ediyorum. Orkestralar, takım halinde neler yapılabileceğini gösteren, harmoni kelimesinin ne demek olduğunu gösteren, çok önemli platformlardır. Takım olan, birlik olan, uyum içinde çalışan kazanır! Bu gece burada; eğer İSTE’rsek, Bolero eserinde belirtildiği gibi, uyum içinde çalışan bir takım olursak, bir olursak, beraber olursak, birbirimizi desteklersek neler yapabileceğimizi gördük. Burada ‘Filarmoni Orkestrası’ olmaz dediler. Ama biz başladık, çalıştık ve hamdolsun başardık. Tabii, Orkestrayı sizlerin desteği ile daha da büyütmeye ve geliştirmeye çalışacağız. Yakında turnelere çıkmayı ve bu değerleri Türkiye ile dünya ile de paylaşmayı planlıyoruz” şeklinde konuştu.
 
 
 
 
 
 
Adınız
:
Mail
:
Mesajınız
:
Bu içeriğe ilk siz yorum yapın!
son gelişmeler
öne çıkanlar