Skip Navigation Links

Hassa Ak Parti Kongresi Yapıldı

Adalet ve Kalkınma Partisi Hassa 4. Olağan genel kurulu toplantısı yapıldı. Kongreye tek liste ile girildi ve Turgay Demir yeniden aynı göreve seçildi

Politika   A+a-

 
 
Adalet ve Kalkınma Partisi Hassa 4. Olağan genel kurulu toplantısı yapıldı. Kongreye tek liste ile girildi ve Turgay Demir yeniden aynı göreve seçildi.
Hassa Pazar yerinde yapılan kongreye katılım çok büyük oldu. Adalet Bakanı Sadullah Ergin, milletvekilleri Mehmet Öntürk, Adem Yeşildağ, Orhan Kayasayar, Hacı Bayram Türkoğlu , Ak Parti İl Başkanı İsmail Kimyeci, AK Partili Belediye Başkanları, İl Genel Meclis üyeleri, Belediye Meclis üyeleri ve kalabalık bir partili grubu katıldı.
Kongrede bir konuşma yapan AK Parti Hassa İlçe Başkanı Turgay Demir, bugune kadar yapılan her seçimde AK Partinin oylarını arttırdığını ve en son seçimde ise yüzde 70 oya ulaştığını vurguladı. 2014 seçimlerinde hedeflerinin yüzde 85’lere ulaştırmak olacağını belirten Demir, elde edilen tüm bu başarılarda partinin her kademesinde görev yapanların olduğunu söyledi. İlçe Başkanı Demir, kongreleri yapmak ve gençlerin spor ihtiyaçlarını karşılamaları için bir Kapalı Spor Salonu ve çok eski olan Adliye Binasının yenilenmesi gerekliliğini dile getirdi.
Milletvekilleri, Türkoğlu, Karasayar, Yeşildağ’ın kısa konuşmaları ardından Mehmet Öntürk kongre katılımcılarına seslendi.
Milletvekili Öntürk, birlik ve beraberliğin korunduğu müddetçe çok daha büyük başarılara imza atılacağını vurgulayarak başlattığı konuşmasında şunları söyledi “ 7 aylık süreçte, Hassa bölgesinde 36,5 km. stabilize yol yapıldı. 28 km yeni yol açıldı. Açılan yolların 4’ü yayla yoludur. Uzun zamandır sıkıntı çekilen yolları bu süreçte açarak sorunları çözdük. İçme suyu konusunda köylerimizin tamamının sorunları çözüldü. Hassa Bademli’ye 12 derslikli, Küreci’ye ise bir ilköğretim okulu yapacağız. Yoluklar, Gülpınar, Hacılar göletlerini 2013 yılı sonunda hizmete sunacağız. Kırıkhan- Akbez karayolundaki çalışmaları aksatan kamulaştırma konusunda, 38 kamulaştırma kararını neticelendirdik. Yol yapım çalışmaları devam ediyor. Karayolları Kamulaştırma Bilirkişi heyeti çalışmalarını hızlandırdı. Yıl sonunda inşallah bu karayolunu sizlerin hizmetine sunacağız Sağlıkta Hassa’nın doktor eksiği kalmamıştır. 2014 yılına doğru 25 yataklı bir ek bölümü Devlet Hastanesine kavuşturacağız. Dağ köylerinde evleri olmayan yoksul olan kimseleri yönelik konut yapma projemizi başlatmış bulunuyoruz. İlk etapta 20 evi en kısa zamanda tamamlayıp, ihtiyaç sahiplerine dağıtacağız. Orman ve Kadastro çalışmalarımız sürüyor. Kadastro çalışmaları, 1m2 boş bir alanın kalmamasına kadar sürecektir.”dedi.
Kongreye katılan Adalet Bakanı Sadullah Ergin yaptığı konuşmada, Hassa halkını rahatlatıp, ilerisi için umut saçtı. Bakan Ergin konuşmasında şunları söyledi “ Siz yan yana durdukça, siz bu fedakarlığı gösterdikçe bu hizmet kervanı Allah’ın izni ile kesintisiz olarak devam edecektir. 2001 yılı şartlarını unutmayalım, unutturmayalım. Milletimiz gününü ve yarınından endişe duyduğu, her gün kriz korkusu yaşadığı , memurun, işçinin maaşının nasıl ödeyeceğiz diye korkularından AK Parti ile kurtulmuştur. Bu istikrarın sürmesi hizmetlerin devamını sağlamak için siyasi ortamın korunması ve güvenin devamı şarttır.”dedi.
Türkiye’nin , İstanbul’un çılgın projesi olurda, Hatay’ın Hassa’nın çılgın projesi olmaz mı şeklinde konuşan Bakan Ergin “ Hassa’nın ve bu bölgenin can suyu, can damarı olacak yatırımlar var. Kılavuzlu Barajı bitmiş durumdadır. 80 km.lik açık kanal ve irsaliye hattının 35 km.si ihale edildi. 16 km.sinin inşaası bitti., geri kalanı inşaası devam ediyor. Geri kalan 45 km.lik bölümün proje ihalesi yapıldı. İnşallah oda kısa sürede tamamlanacaktır. Kılavuzlu Barajından Tahta köprü barajına su gürül gürül geliyor. Amik ovasını besleyecek, bölgeyi canlandıracak bu çalışmanın üzerinde hassasiyetle duruyoruz” dedi.
Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım ile 2 ay önce Hatay’a geldiklerini ve avans proje üzerinde çalıştıklarını belirten Bakan Sadullah Ergin “ Karayolları Mersin Bölge Müdürlüğünce avans projesi hazırlandı. Amanosların batısından İskenderun-Dörtyol arasında bir bölgeden Amanosları delerek Hassa bölgesine açılacak tünellerle Hassa ovasını, Kilis’i, Gaziantep’i, İskenderun bölgesine kıyı yapacağız. Hassa’yı denizle buluşturacağız. Düşünce aşamasından proje aşamasına geçilmiştir.”dedi.
Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın Hatay’la ilgili tüm projelere verin gitsin, yapın gitsin dediğini belirten Ergin “ Hatay’ın tüm eksikliklerini gidermeye çalışıyoruz. Hiçbir hakkımızın kalmaması için çalışıyoruz” dedi.
Bakan Ergin, Dostluk Barajının Türkiye tarafındaki çalışmaların aksatılmadan devam ettiğini söyledi. Bakan Ergin, üstümüze düşen çalışmaları eksiksiz yapıyoruz dedi.
Tüm bu konuşmaların ardından yapılan seçimlere geçildi. Kongreye Turgay Demir başkanlığında oluşturulan tek liste ile girildi. Turgay Demir yeniden başkanlığa seçildi.
 

Adınız
:
Mail
:
Mesajınız
:
Bu içeriğe ilk siz yorum yapın!
ramazan bayrami 
son gelişmeler
öne çıkanlar
deneme bonusu güncel giriş supertotobet