Skip Navigation Links

İsdemir’de Özlenen ve Beklenen Tablo..

İsdemir, Akdeniz Havzasının En Büyük Çelik Üreticisi Olacak..

İsdemir’de Özlenen ve Beklenen Tablo..Web
TV

Gündem   A+a-

 İsdemir´de 3 bin 107 işçiyi kapsayan ve ilk 6 ay yüzde 8´lik ücret artışı ile 26. dönem toplu iş sözleşmenin uzlaşmayla sonuçlanmasının ardından İsdemir´de kutlama töreni düzenledi.
 
İsdemir Karayolları Meydanı´nda saat 16.00 vardiya çıkışı taraflar biraraya geldi. Çalışanlarının çocuk ve eşlerinin de katıldığı törende TBMM İdare Amiri ve Ak Parti Hatay Milletvekili Orhan Karasayar,  Hak-İş Konfederasyonu Genel Başkanı Mahmut Arslan ve Çelik-İş Genel Başkanı Yunus Değirmenci ile İsdemir Genel Müdürü Toker Özcan çiçekle karşılandı.
 

Çelik İş Sendikası Genel Başkanı Değirmenci: 

Yeni  Türkiye ile Yeni Çelik İş Var .. 

Yetkisizlik sürecinin yaşandığı süreci değerlendirdiği konuşmasında yok sayıldıklarını, yetkiye karşın masaya oturtulmayacakları yönünde yaklaşımlarla karşılaştıklarını anlatan Başkan Değirmenci, ‘eski Türkiye´nin sergilenmek istendiğini, ancak beklentilerin aksine yeni bir dönem başlattıklarını söyledi. Değirmenci, “Biz yeni Türkiye´nin yeni Çelik İş´i olarak, yeni dönem başlatarak, işçisiyle işvereniyle devletiyle milletiyle barışık bir sendikal yaşamı hayata geçiriyorduk. Bir buçuk yıl önce genel başkanlık görevini alınca, bütün üyelerimize biz söz verdik. Hiç kimseye yalan söylemeyeceğiz. Yalan söyleyenlerle de beraber olmayacağımızı söyledik. Sözümüz İsdemir çalışanlarına, yetkiyi tekrar alarak bir tarih yazmaktı, ne aldatan, nede aldanan olacağız dedik. İş barışını huzuru ve kardeşliği sağlayacağız dedik. Hamdolsun yetkiyi aldık, tören yaparak taçlandırdık” diye konuştu.
 

Hak-İş Genel Başkanı  Aslan:

 Rakip değil sosyal ortağız

Hak-İş Genel Başkanı Mahmut Aslan da yetki ile ilgili yürütülen yargı süreci ile toplu iş sözleşme görüşme döneminin uzlaşma ve barış içinde sonuçlanmasının çalışma ve sanayi ilişkileri açısından büyük değer taşıdığını belirtti. Yeni bir anlayışın ve kültürün inşası sürecinde olduklarına da işaret eden Mahmut Aslan, İsdemir ve OYAK´ı rakip değil sosyal ortak olarak tanımladı. Aslan, “Birbirimizle kavga değil, birlikte geleceği inşa edeceğiz. Çatışma yerine uzlaşmayı, kavga yerine barışı, rekabet yerine birlikte çalışmayı, geleceği birlikte inşa etme anlayışını bu işletmede hâkim kılacağız inşallah” diye konuştu.
 

İsdemir Genel Müdürü Toker Özcan: 

İsdemir, Akdeniz Havzasının En Büyük Çelik Üreticisi Olacak.. 

 
Törende konuşan İsdemir Genel Müdürü Toker Özcan, çalışanlara seslendiği konuşmasında Akdeniz havzasının en büyük çelik üreticisi hayalinin artık ortak hayal olduğunu ve bunu birlikte gerçekleştireceklerini vurguladı.
 

İlk 6 aya yüzde 8´lik zam

Çelik-İş Genel Başkanı Yunus Değirmenci´nin “Yeni Türkiye´nin sözleşmesi” olarak tanımladığı ve müjde olarak duyurduğu 3 yıllık sözleşmede, ilk altı ay için yüzde 8, diğer altı aylar için ise enflasyon oranından zamma imza atıldığı açıklandı.
Geçmiş dönemler için 5 Ocak´ta ödenmek üzere en düşük ücret grubuna 6 bin, en yüksek ücret grubuna 7 bin 500 lira fark ödeneceğini bildiren Değirmencioğlu, geçen süre için işçilerden sendika aidatı da almayacaklarını söyledi. Değirmencioğlu´nun duyurduğu zam oranları şöyle: “İlk altı ay yüzde 8, ikinci, üçüncü, dördüncü ve beşinci aylar için enflasyon, altında altı ay için enflasyon artı 2 puan.”
 
 
 
 
İsdemir’de Özlenen ve Beklenen Tablo.. videosunu izlemek için tıklayın.
Adınız
:
Mail
:
Mesajınız
:
Bu içeriğe ilk siz yorum yapın!
 
son gelişmeler
öne çıkanlar
deneme bonusu güncel giriş supertotobet