Skip Navigation Links
Enerjisa-Toroslar

İSTE Öğrencileri HAVELSAN’da…

İSTE Yenilikçilik ve Girişimcilik Topluluğu öğrencileri, simülasyon sistemlerini incelemek üzere Ankara’daki HAVELSAN tesislerini ziyaret etti.

İSTE Öğrencileri HAVELSAN’da…

Eğitim   A+a-

 Savunma sanayii alanında araştırmalar yapan İskenderun Teknik Üniversitesi’nin Yenilikçilik ve Girişimcilik Öğrenci Topluluğu, savunma sanayisinde kullanılan ürünlerin üretimi noktasında Ülkemizin olarak gurur kaynağı Türk Silahlı Kuvvetlerini Güçlendirme Vakfı'nın kuruluşu olan HAVELSAN A.Ş.’ye teknik gezi düzenlendi. Yenilikçilik ve Girişimcilik Öğrenci Topluluğu üyelerinin katıldığı teknik gezi, İSTE Araştırma Görevlisi ve Topluluk Akademik Danışmanı Onur Eser KÖK koordinasyonunda gerçekleşti.
 
Uzman Zeynep KAYGUSUZ’un öğrencileri bilgilendirmesi ile başlayan gezide; ulusal ve uluslararası projeler ve projelerin detayları, ihracat yapılan ülkeler, projelerin Ülkemize ekonomik getirileri hakkında genel bilgiler verildi. Daha sonra öğrencilere simülasyon cihazlarının üretiminin yapıldığı departmanları gezdiren KAYGUSUZ; “Üretmiş olduğumuz simülatörler gerçek araçlarla birebir aynı özellikleri taşımaktadır. Bu simülatörler sayesinde teçhizat, yakıt ve zaman kazanılmakta, aynı zamanda yapılan eğitimlerdeki tehlikeler ve can kayıpları önlenmektedir. Ordumuza vermiş olduğumuz desteğin haricinde yabancı ordulara da satışlarımız bulunmaktadır” dedi. Cihazları tanıtarak ödül alan projelerden de bahseden KAYGUSUZ, üniversitelerden yetişen analitik zekâya sahip nitelikli mühendislere çok ihtiyaçları olduğunu ve staj, işe alım gibi konularda her zaman İSTE’nin yanında olacaklarını ifade etti.
 
Adınız
:
Mail
:
Mesajınız
:
Bu içeriğe ilk siz yorum yapın!
son gelişmeler
öne çıkanlar
deneme bonusu güncel giriş