Skip Navigation Links
Enerjisa-Toroslar

DASİFED “HATBORU, Türkiye’nin En Dinamik Şirketleri Arasında”

'Türkiye'nin Yükselen Liderleri' olarak adlandırılan en dinamik 100 şirket arasında Hatay’dan HATBORU da yer aldı.

DASİFED “HATBORU, Türkiye’nin En Dinamik Şirketleri Arasında”

Ekonomi   A+a-

 TÜRKONFED ve Londra Borsası iş birliği ile yapılan araştırmaya göre "Türkiye'nin Yükselen Liderleri" olarak adlandırılan en dinamik 100 şirket arasında Hatay’dan HATBORU da yer aldı.
 
 DASİFED Genel Sekreteri Onur DÖNMEZER tarafından yapılan açıklamaya göre Türkiye’nin En Dinamik Şirketleri arasına Hatay’dan HATBORU da girdi. Londra Borsası'nın yenilikçi küçük ve orta ölçekli firmalara destek vermek amacıyla yürüttüğü ELITE programı kapsamında yapılan araştırma; İngiltere, AB Ülkeleri ve Afrika'nın ardından Türkiye'de de yapıldı. Araştırma kapsamında son 3 yılda sürekli yüksek büyüme gösteren ilk 100 şirketten oluşan "Türkiye'nin İlham Veren Şirketleri" ile 69 şirketten oluşan "Türkiye'nin İlham Veren Bilişim Şirketleri" de belirlendi. Türkiye’nin İlham Veren 100 Şirketi arasına DASİFED Başkanı Mehmet Kılıçlar’ın sahibi olduğu HATBORU da girmeyi başardı.
 
 Araştırmaya göre Türkiye'nin İlham Veren Şirketleri listesine giren 100 şirket, 2013 ve 2016 yılları arasında Türkiye'nin aynı dönemdeki GSYH artış hızının 2 katı üzerinde büyüme göstermiş; 2016 yılında istihdamlarını bir önceki yıla göre yüzde 7,40 oranında artırdı. Üç yıllık bileşik büyüme hızına bakıldığında ise Türkiye genelindeki yıllık istihdam artışının yaklaşık 4 kat üzerinde bir performans sergileyen bu şirketlerin, önümüzdeki 3 yıl içerisindeki stratejik önceliklerinde yüzde 52 ile yeni tesis yatırımı ilk sırada yer almış.
 
Adınız
:
Mail
:
Mesajınız
:
Bu içeriğe ilk siz yorum yapın!
son gelişmeler
öne çıkanlar
deneme bonusu güncel giriş