Skip Navigation Links
Enerjisa-Toroslar

Biz Büyük Bir Aileyiz

Mahalle Muhtarlarıyla yılsonu istişare toplantısında bir araya gelen Arsuz Belediye Başkanı Nazım Culha, 'Biz büyük bir aileyiz' dedi.

Biz Büyük Bir Aileyiz

Arsuz   A+a-

 Arsuz Belediye Başkanı Nazım Culha, mahallelerdeki sorunların çözümünde sürekli istişare halinde oldukları muhtarlarla kahvaltıda bir araya geldi. Arsuz Lion King Apart Otel'de düzenlenen ve Muhtarlık İşleri Müdürlüğü tarafından 2017 senesi yılsonu istişare toplantısı olarak nitelendirilen toplantıya Başkan Nazım Culha'nın yanı sıra, başkan yardımcıları, birim müdürleri ve belediye meclis üyeleri ve muhtarlar azaları ile birlikte katıldı. 
 
Toplantının açılış konuşmasını Arsuz Belediyesi Muhtarlık İşleri Müdürü Ali Yoksulabakan yaptı.
Temel amaçlarının; muhtarların mahallelerine ilişkin sorunları ve önerilerini dile getirmeleri ve belediye olarak bu sorunlara çözüm sunulması olduğunu ifade eden Ali Yoksulabakan, "Problemlerin çözümü ve hizmetlerin hayata geçirilmesinde yaşanan sıkıntılar ve çözüm önerileri hakkında birim müdürlerimizin bilgilendirmelerde bulunmaları amacıyla sizlerle birlikteyiz. Halka en yakın çalışma arkadaşı olarak gördüğümüz muhtarlarımız ve azalarının da konuyu anlamaları ve halka doğru aktarılması hususunda belediye çalışanları ile işbirliği içinde olmalarını rica ederiz" dedi.
 

ARSUZ'A EN İYİ HİZMET TEK BİR NOKTADAN VERİLECEK 

 
En iyi hizmeti en iyi şekilde verebilmek adına yoğun çabalar sarf ettiklerini belirten Arsuz Belediye Başkanı Nazım Culha ise yaptığı konuşmasında, "Biz muhtarlarımız, birim müdürlüklerimiz, başkan yardımcılarımız, belediye meclis üyelerimiz, personellerimiz ve en önemlisi halkımızla beraber büyük bir aileyiz. 4 yıla yakın bir süredir bu görevi işbirliği içerisinde bu kenti belli bir noktaya taşıdık ve ciddi mesafeler kat ettik" dedi. 
Arsuz'un ilçe statüsü kazanmasıyla beraberinde kurulan Arsuz Belediyesinin daha önceki belde belediyelerinin sistemlerinden farklı olduğunu vurgulayan Başkan Culha, "Zira İlçe belediyelerinin çoğu yetkisinin Büyükşehir Belediyesinin yetkisine geçmesiyle ilçe belediyelerin belediyecilik adına yapacağı hizmetler çok azaldı. Ama bilerek veya bilmeyerek halkımız her türlü hizmeti ilçe belediyemizden talep ediyor. İlçemizde yürütülen enerji çalışmalarından örnek vermek gerekirse, ENERJİSA yetkilileri çalışma yapacakları yollara başlamadan önce Büyükşehir Belediyesine bağlı birim olan Ulaşım Koordinasyon Merkezine tahrip ettiği yolun bedelini öder ve gerekli izinlerle söz konusu bölgede çalışma yapar. Nitekim Arsuz merkezimizdeki Sami Oytun Caddesi başta olmak üzere bize bağlı veya büyükşehir bağlı çoğu yolumuz bu sebeple tahrip edilmiş olmakta ve müdahale edememekteyiz. UKOME’nin bu yolları yapması gerekmekte olduğunu bildiğimiz gibi ilimizde yine bu durumda olan bir çok yolun var olduğunu biliyor, bu çalışmaların bir periyodik program halinde ilerlediğini de biliyoruz. Bizim yetkimizde bağlı olmayan bir probleme ilişkin vatandaşlarımızın gerek eleştirileri gerekse şikâyetleri bizi oldukça üzüyor. Fakat yine de büyükşehrimizle paslaşmalar yaparak belediyeler arası açıklarımızı kapatıyoruz.  Söz konusu yollarla alakalı imkanlarımız müsait olduğu sürece yollara el atıyoruz, az sayıda personel ve iş makinelerimizle büyük coğrafyamıza yine de en iyi hizmeti  vermeye çalışıyoruz" ifadelerini kullandı.  
 
Akçalı Mahallesinde bulunan 100 dönümlük arazide yapılacak olan yeni belediye binasının Hatay Büyükşehir Belediyesi'ne ve HATSU’yu bağlı müdürlüklerin de içerisinde yer alacak şekilde projelendirildiğini dile getiren Başkan Culha, yeni hizmet binası projesinin ihalesinin bittiğini ve hızlı bir şekilde proje tasarımlarının yapılmakta olduğunu söyledi. Hatay Büyükşehir Belediye Meclisinde aldıkları kararla projenin zeminin Arsuz Belediyesinden imalatının ise Büyükşehir Belediyesi tarafından yapılmak üzere anlaşmaya vardıklarını ifade eden Başkan Culha bu projenin hayata geçmesiyle kurumların Arsuz’a dair vereceği hizmetlerin tek bir noktadan verileceğini kaydetti.
 

"İMAR SIKINTILARINI AŞACAĞIZ"

 
İlçe Mahallelerinin mülki ve imar problemlerine ilişkin uzun süredir konunun takibinde olduklarının belirten Başkan Culha, "Ağırlığı olan bölgelerimizin çalışmaları yapılıyor. Bu bölgeler arasındaki turizm bölgesi olan Konacık Mahallemizde plan çalışmalarının altyapısı oluşturuluyor ve bunun akabinde de imara girilecek. Şu an 1 bölü 5 binlik çalışması içerisindeyiz akabinde 1 bölü binlikler yapılarak İnşallah mahallerimizdeki imar sıkıntısını aşacağız. Şimdiden duyurusunda bulunmak da fayda var, Büyükşehir Belediyemiz tarafından düzenlenecek olan 1 bölü 100 binlik imar planı istişare toplantısı 17 Ocak Çarşamba günü Arsuz Nikah Salonumuzda gerçekleşecek" dedi. 
 

"YA BİZE YETKİ VERECEKLER YA DA ÇÖZÜM ÜRETECEKLER"

 
Bakanlık Kurulu tarafından Arsuz'un büyük bir bölümünün tarımsal sit alanı olarak ilan edilmesine yönelik açıklamalarda da bulunan Başkan Culha konuşmasına şu şekilde devam etti: "Her ne kadar Arsuz için turizm kenti diyor olsak da bu kent bir tarım kentidir. Fakat yinede tarımsal sit alanı kararı bu kentin gelişimine kilit vurmuştur. Gerek mülkiyet kavgası gerekse Milli Emlak arazilerinin üzerinde uygulanan yüksek oranlı ecrimisillerin doğurduğu sıkıntıların çözümüne yönelik Valiliğimize bildirimlerde bulunduk. Bu bölgenin birinci olarak emlak arazi problemi, ikinci olarak çok mülkiyetli arazi ve üçüncüsü de yabancı uyruklu arazilerin yarattığı sorunlar kentin gelişmesine ve işleyişinde ciddi sıkıntılar yaratıyor. Tarım alanların en fazla olduğu bölgelerde vatandaşlarımız sıkıntı çekiyor ve bu sıkıntılar çözümünün bizim elimizde olmayışı canımızı sıkıyor, elimizi kolumuzu bağlıyor. Ya bize yetki verecekler ya çözüm üreterek bu kentin gelişmesine yönelik ihtiyaç duyulan bölgeleri imara açacaklar. Biz bu bölgenin tarımsal faaliyetlerinin korunmasından da yanayız fakat yine de bu uygulamanın çok ters bir zamanda geldiğini de belirtmek zorundayım. Merkez mahallemiz olan Uluçınar Mahallemizde adım atacak yer yok. Şehri ana yol üzerinden gelişimine olanak sağlamak adına, bu şehrin bütünleşmesi  ve nüfus  yoğunluğuna cevap verecek müsaitliğe varabilmesi adına bazı mahallerimizin bazı bölgelerinde imara gidilmesi gerekir. Bu konu Arsuz'umuzun en önemli konularından biridir." 
 
Daha sonra sorulan soruları yanıtlamak adına söz alan İmar ve Şehircilik Müdürlüğü adına Başkan Yardımcısı Özgür Murt mülki ve imar problemleri ile ilgili önemli bilgiler aktardı.
 
Adınız
:
Mail
:
Mesajınız
:
Bu içeriğe ilk siz yorum yapın!
son gelişmeler
öne çıkanlar