Skip Navigation Links

'CHP'Yİ İktidara Taşımaya Var Mısınız?'

Eczacı Ali Aslan, görkemli bir katılımla CHP Hatay Milletvekili aday adaylığını açıkladı. Kalabalık bir vatandaş topluluğunun hazır bulunduğu adaylık

Politika   A+a-

Eczacı Ali Aslan, görkemli bir katılımla CHP Hatay Milletvekili aday adaylığını açıkladı. Kalabalık bir vatandaş topluluğunun hazır bulunduğu adaylık açıklamasında konuşan Ali Aslan, AKP iktidarına yüklendi.
CHP Hatay Milletvekili aday adayı Eczacı Ali Aslan’ın konuşma metni aynen şöyle:
“Sayın İlçe Başkanım ve Yönetim Kurulu Üyeleri, Belediye Meclis Üyeleri, İl Genel Meclisi Üyeleri, Belde Belediye Başkanları, Mahalle ve Köy Muhtarları.. Hatay Eczacı Odası Başkanım, Yönetim ve Denetleme Kurulu Üyeleri, Eczacı Meslektaşlarım.
Sivil toplum örgütlerinin değerli yöneticileri, Milletvekili aday adayı arkadaşlarım, Geleceğimizin teminatı gençlerimiz.
Hatay'ın dört bir tarafından gelen dostlarımız, Değerli basın emekçileri. Kıymetli hanımefendiler, beyefendiler.
HALKIN İKTİDARINA GÖNÜL VERMİŞ DOSTLARIM.. HOŞ GELDİNİZ…
Bugün bizleri burada bir araya getiren, birbirimize yaklaştıran, omuz omuza verdiren, Onurlu bir gelecek için
HALKIN İKTİDARINI KURMA isteğimizdir. Hepimiz bunu istiyoruz. Bunun için çabalıyoruz.
Dostlarım; Ben işçi çocuğuyum, işçinin halinden anlarım. Ben esnafım, esnafın halinden anlarım. Ben memur kardeşiyim, memurun halinden anlarım. Ben hükümettin yıllardır sürdürdüğü yanlış ve haksız politikalara karşı
En direngen meslek örgütü olan Türk Eczacıları Birliği’nin yöneticiliğini yaptım. Örgütlenmeyi, mücadele etmeyi, direnmeyi bilirim. Dostlarım; Hayatın her alanında örgütlü olmak demokrasinin bir gereği. Örgütlü olmak, görev ve sorumluluk almayı gerektirir. Bugün bu bilinç ve istekle karşınızdayım. Bugün, doğduğum büyüdüğüm memleketimden milletvekili aday adayı olduğumu açıklamak için buradayım. Ben buradan söz veriyorum, CHP iktidarının milletvekili olmak için yola çıktım. Ve CHP'yi hep birlikte iktidara taşıyacağız.
Bugün, çan, hazan, ezan seslerinin dostça bir arada yaşandığı, hoşgörünün ve sevginin egemen olduğu
İskenderun’un sesi olmak, Hatay’ın sesi olmak, Türkiye’nin sesi olmak, ve sorunlarımızı çözmeye aday olmak için buradayım…
Bölgemizin ticaret merkezi olması, doğal zenginliğimiz olan körfezimizden insanlarımızın daha çok yararlanması için adayım. Hatay’ı tarımda, Sanayide, Turizmde Türkiye’nin incisi yapmak için adayım.
Sizlere söz veriyorum, liste de önde olmuşum, arkada olmuşum, birinci sıradaymış ya da son sıradaymışım hiç fark etmeyecek. Bir Cumhuriyet Halk Partili olarak var gücümle 12 Haziran seçimlerinde AKP belasından kurutulmak için çalışacağım.
Çünkü biz; Ağabeylerimizden, büyüklerimizden böyle gördük. Çünkü biz Cumhuriyet Halk Partiliyiz.
Yaşasın Cumhuriyet Halk Partisi, yaşasın Cumhuriyet Halk partililer
Hayatım boyunca yürüdüğüm ve yürüyeceğim yolun adresi bellidir. Bu yol; Eşitlik, özgürlük, barış, sosyal adalet ve halkın iktidarının yoludur. Önümüzdeki engellerin farkındayım. Mücadele dolu günlerin beni beklediğini biliyorum. İçinizden biri olarak mücadeleye hazırım.
O zaman yola çıkmak için daha fazla beklemeyeceğiz. Hep beraber Cumhuriyet Halk Partisi’ni iktidara taşıyıp,
HALKIN İKTİDARINI kuracağız.
Değerli dostlar; Girdiğimiz yolun zor olduğunu biliyorum. Çünkü kolumda altmış bin dolarlık saatim yok,
oğlumun gemiciği yok, yandaş basınım yok, oğlumun evinde kiracı da değilim. Çocuklarımın okuması için burs verecek tanıdık iş adamları da yok. Ama şimdi size soruyorum. Ampulü patlatmaya, Cumhuriyet Halk Partisini iktidara taşımaya VAR MISINIZ?
Sevgili Dostlar;
8 YILLIK AKP İKTİDARINDA
İşsizlik mi azaldı? Terör mü bitti? Avrupa Birliği’ne mi girdik? Kıbrıs Sorunu mu çözüldü? Eğitimin niteliği mi düzeldi? Gelir ve vergi adaleti mi sağlandı? Çiftçinin yüzü gülmeye mi başladı? Emekli daha mı rahat yaşıyor?
Şimdi sizlere soruyorum; AKP bu ülkenin hangi temel problemini çözmüş? AKP’nin çözdüğü (!) problemleri sizlere hatırlatmak isterim; Dünyanın en pahalı benzini benim ülkemde satılıyor, 2002 senesinde halkımıza ait olan 721 adet fabrika, tersane, tesis, liman ve arazi ARTIK yabancıların. 300 milyon dolara yandaşlarına özelleştirdikleri TEKEL’i, 9 ay sonra 900 milyon dolara sattılar. 300’e devletten alıp 900’e satılan TEKEL'in
O zamanki Yönetim Kurulu üyesinin AKP li bir Bakan’ın oğlu olduğunu hatırlatmak isterim.
İhale Mevzuatı 8 yılda TAM 23 kez değiştirildi, kendi zenginlerini yarattılar. Zümrüt, yakut ve elmasta KDV’yi düşürdüler. İş adamları ve gazeteler vergi silahıyla sindirildi. Vakko bayisi Devlet Bakanı siyah ceketine yumurta atan öğrenciden davacı oldu. Hukuk katledildi. Silivri’ de başka, Deniz Feneri’nde başka hukuk icat edildi. Taraf olmayan bertaraf oldu. Kenan Evren yargılanacak dendi, bırakın yargılanmayı maaşına zam yapıldı. Milletin derdi dinleneceğine, telefonları dinlendi. Milletin sesi meydanlarda polis copuyla, biber gazıyla kesildi. Ergenekon dendi, her yere kondu; Gazetecilerin başına, Yargıçların başına, Rektörlerin başına, Askerlerin başına kondu. Düşünen, yazan, AKP’ye karşı gelen herkesin başına kondu. Masallarla, yalanlarla bu ülkenin güzel insanlarının duygularıyla oynadılar !
Davos’ta İsrail’e “One minute” dendi ama, her türlü askeri ve ekonomik işbirliği artarak devam etti.
Sayın Başbakan Lübnan’da katile katil derken, Bağdat’ta dili tutuldu. 16 yaşında idam edilen Erdal Eren için
Başbakan 30 yıl sonra timsah gözyaşları döktü, ağladı. Ama AKP’li Esenyurt Belediyesi Erdal Eren’i anma gecesi için salon vermedi. Türkiye’nin zenginleştiği masalını bize anlatmaya başladılar. Bu ülkede 11 milyon yeşil kartlı var, 9 milyon emekli, 5 milyon asgari ücretli, 7 milyon işsiz var. Bu mu zenginleşme…
Bağ-kur primini yatıramayan esnaf mı? Ürünü tarlada çürüyen çiftçi mi? Kredi kartı borcunun asgarisini bile yatıramayan vatandaş mı zenginleşti?
Bu ülkede zenginleşenler var; doğru;
Gemiciğini yürüten kaptanlar var biliyoruz. Girişim dehası bakan, başbakan, hatta cumhurbaşkanı çocukları var.
Ama… Bunların yatacak yeri yok. Güzel memleketimin kurumlarını çatıştırdılar. Ülkenin gerçek gündemini sakladılar. Bu ülkenin gerçek gündemi; İşçinin, çiftçinin, memurun, emeklinin ve kadınlarımızın, 230 bin Eğitim Fakültesi mezunu işsiz gençlerimizin düştüğü durumdur. Nüfusun %12’sini aşan işsizliktir. Cari açıkta, borç stokunda, protestolu senet ve karşılıksız çek sayısında, kredi kartı borçlarında, bütçe açığında Cumhuriyet tarihinin rekorunu kırmasıdır. Bu sorunların hepsi yapay gündemlerle örtülmeye çalışılıyor.
Ama şimdi …
ANALARIMIZI DA ALIP SANDIĞA GİTME ZAMANI. EVET ANAMIZI ALACAZ. ALTI OKU YAKAMIZA TAKACAZ, AMPÜLÜ PATLATACAZ HALKI İKTİDARA TAŞIYACAZ.
İşte bizler halkın çocukları olarak, CHP’ye gönül vermiş insanlar olarak, Halkın iktidarına hazırlanırken
Herkes için sözümüz olduğunu herkese anlatacağız. Çalışanlarımız için, esnaf kardeşlerimiz için, çiftçimiz için,
Emekli vatandaşlarımız için, öğrencilerimiz için, kadınlarımız için, engelli yurttaşlarımız için… Herkes için…
Halkımızın bir bütün olarak iktidara gelmesi için, artık rahat bir nefes almak için, her konuda sözümüz olduğunu göstereceğiz.
CHP’NİN HERKES İÇİN OLDUĞUNU, HERKESİN CHP’Sİ OLDUĞUNU GÖSTERECEĞİZ…
Her mahalleye, her sokağa, her eve, her iş yerine gideceğiz. Ülkenin rahat bir nefes alması için, yıllardır üzerimize çökmüş ölü toprağını atmak için “Çalmadık kapı bırakmayacağız”. CHP’nin halk için var olduğunu herkese göstereceğiz. Kapı kapı dolaşarak halkın iktidarını anlatacağız. Nasıl Bir Türkiye Hayalimiz olduğunu anlatacağız. Peki Dostlarım.. Nasıl Bir Türkiye hayalimiz var? Halkımızın ilaca ve sağlığa parasız erişiminin sağlandığı, Eğitimin parasız hale geldiği ,engelli bireylerin yaşamın her alanına katılmalarının sağlandığı
(özel eğitim, iş ve meslek edinme, spor imkânları vb.) Termik santrallerin portakal bahçelerini, derelerimizi, denizlerimizi, havamızı kirletmediği, Nükleer Santrallerin yaşamımızı tehdit etmediği, insanların düşüncelerinden dolayı toplumdan ayrıştırılmadığı, kardeş kavgasının olmadığı, anaların ağlamadığı, bu ülkenin gençlerinin genç yaşta solmadığı, çalışanlarımızın yaşamlarını onurlu bir şekilde sürdürecekleri bir ücrete sahip oldukları , ve asgari ücretin gerçekçi bir seviyede olduğu, emeklilerimizin onurlu ve insanca bir yaşama sahip olduğu, üretim potansiyelimizin desteklendiği, ithalata bağlı olmaktan çıkmış bir tarım düzeninde, çiftçimizin refahının ve soframızın bereketinin birlikte arttığı, Yargının bağımsız olduğu, Meclis, hükümet, yargı kurumları arasında güvenilir ve şeffaf bir ilişkinin kurulduğu, Basının özgür olduğu, Milletimizin telefonlarının değil dertlerinin dinlendiği ve çözüme ulaştırıldığı, sadaka devleti olmaktan çıkıp gerçek bir sosyal devletin yaratıldığı bir Türkiye.
PEKİ, DOSTLARIM
BÖYLE BİR TÜRKİYE İDEALİ İMKÂNSIZ MI ?
SORUYORUM SİZLERE
Tabi ki Hayır ! Halkın iktidarı ile hepsi gerçekleşecek… Hiç endişeniz olmasın...
SAYIN GENEL BAŞKANIMIN DA SÖYLEDİĞİ GİBİ; HER AİLE İÇİN AŞ, HER BABA İÇİN GURUR,
HER ANNE İÇİN MUTLULUK, HER ÇOCUK İÇİN GÜZEL BİR YARIN, YANİ HERKES İÇİN ONURLU BİR YAŞAM HAKTIR.
Bu hakkı yaşatmak için, güçlendirmek için iktidara geleceğiz.
Dostlarım,
Tüm hayallerimizle birlikte Somut projelerimiz olacak. Bunlar boş vaatler olmayacak. Genel Başkanımızın imzaladığı vaat Sözleşmelerimiz olacak. Öğrenci, emekli, işçi, çiftçi, ev kadını sözleşmeleri ile CHP olarak yurttaşa garanti vereceğiz. İşte bu kadar inandık ve güvendik biz CHP’ye ve halkın iktidarına.
Bana güvendiğinize ve hep birlikte omuz omuza bu yolda yürümeye hazır olduğumuza inancım tam.

HALKIN İKTİDARINI HALKIN ÇOCUKLARIYLA KURMAK İÇİN YOLA ÇIKTIK. RAHAT BİR NEFES ALMAK İÇİN YOLA ÇIKTIK…CHP İKTİDARI İÇİN, EL ELE VE GÜVENLE, YARININ GÜZEL GÜNLERİNE ULAŞMAK İÇİN… BİR HALK ÇOCUĞU OLARAK, İÇİNİZDEN BİRİ OLARAK
BANA GÖSTERDİĞİNİZ VE GÖSTERCEĞİNİZ DESTEĞE…GÜVENE… LAYIK OLMAYA ÇALIŞACAĞIM. SÖZ VERİYORUM!
BİZİM DAVAMIZ, AÇLARA EKMEK, CEKETSİZLERE CEKET, YALIN AYAKLARA AYAKKABI BULMA DAVASIDIR. BİZİM DAVAMIZ İŞSİZLERE İŞ, TOPRAKSIZLARA TOPRAK, OKUYAMAYANLARA OKUL, HASTALARA ŞİFA VERME DAVASIDIR.
BİZİM DAVAMIZ İŞÇİLERİN, KÖYLÜLERİN VE BÜTÜN EMEKÇİLERİN KURTULUŞU DAVASIDIR.
BİR KEZ DAHA HEPİNİZE TEŞEKKÜR EDİYORUM…YOLUMUZ AÇIK OLSUN”

Ali ASLAN kimdir?
İşçi Emeklisi bir baba ile ev hanımı bir annenin çocuğu olarak 1967 yılında İskenderun'da doğdu. İlk, orta ve lise öğrenimini İskenderun'da tamamladı. 1989 yılında Gazi Üniversitesi Eczacılık Fakültesi'nden mezun oldu. Aynı yıl İskenderun’da serbest eczacılığa başladı.
2001 - 2003 Yılları arası 28. Bölge Hatay Eczacı Odası İskenderun Temsilciliği,
2003 - 2006 Yılları arası Hatay Eczacı Odası Yönetim Kurulu Üyeliği,
2004 - 2007 Yılları arası Güney Ecza Kooperatifi’nde Yönetim Kurulu Üyeliği görevlerinde bulundu.
2007 Yıllında Türk Eczacıları Birliği Merkez Heyeti Üyesi olarak göreve başladı.
2009 Yılında Türk Eczacıları Birliği Merkez Heyetinde Genel Sayman olarak görev aldı.
Halen Türk Eczacıları Birliği Merkez Heyeti Üyesi olarak görevini sürdürmektedir.
Cumhuriyet Halk Partisi İskenderun İlçe Yönetim Kurulu Üyeliği,
İskenderun Çevre Koruma Derneği Yönetim Kurulu üyeliği görevlerinde bulunmuş, halen Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği İskenderun Şubesi üyesidir.
Ecz. Ali ASLAN, evli ve iki çocuk babasıdır.

 

Adınız
:
Mail
:
Mesajınız
:
Bu içeriğe ilk siz yorum yapın!
 
son gelişmeler
öne çıkanlar
deneme bonusu güncel giriş supertotobet