Skip Navigation Links
Enerjisa-Toroslar

İnşaat Mühehendisleri Odasının 63,Kuruluş Yıldönümü

İMO 63 yaşında Kısa adı İMO olan İnşaat Mühendisleri Odası’nın 63. kuruluş yıldönümü düzenlenen yemekli geceyle kutlandı.

İnşaat Mühehendisleri Odasının 63,Kuruluş Yıldönümü

Magazin   A+a-

Kısa adı İMO olan İnşaat Mühendisleri Odası’nın 63. kuruluş yıldönümü düzenlenen yemekli geceyle kutlandı.
Antakya Anemon Otelde gerçekleşen yemeğe Defne Belediye Başkanı Dr. İbrahim Yaman, Samandağ Belediye Başkanı Mithat Nehir,Samandağ Belediye Başkan Yardımcısı Mehmet Ali Kamacı, Antakya Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Hikmet Çinçin, Hatay Eczacı Odası Başkanı Sedat İlkin Aközcan, Veteriner Hekimleri Odası Başkanı Yahya Hamurcu, ATSO Meclis Başkanı Selahattin Eskiocak ile İMO üyeleri katıldı.
HARBİYELİ: KOLEKTİF ÇALIŞMALAR YÜRÜTTÜK
Gecede konuşma yapan İnşaat Mühendisleri Odası Hatay Şube Başkanı Selim Harbiyeli, Meslek odlarına görev almak gönüllülük esasına dayalı emek özveri ve deneyim gerektirir. İşte biz de yönetim kurulu olarak ciddi emekler vererek bu işi yapmaya çalıştıklarını belirterek, “Şuana kadar oda çalışmalarımızda kentimizin. Ülkemizin, mesleğimizin ve meslektaşlarımızın çıkarlarını ön plana tutarak kolektif çalışmalarımızı yürüttük. Görevimizi yaparken odamızın ve görevimizin bizlerde yüklemiş olduğu sosyal sorumluluğumuzdan da hiç uzak durmamaya çalıştık. Toplumsal çalışmalarımızdan paydaşlarla birlikte hareket ederken, mesleki çalışmaları yürütürken de hem üyelerimizin hakları için mücadele ettik ve hem de üyelerimiz arasında eşitliği ve olası haksız rekabeti önlemeye ve bununla ilgili tedbirleri almaya çalıştık” dedi.
 
SORUNLAR YAŞIYORUZ
İMO olarak ilk genel kurulunu 19.12.1954’te yaptığını hatırlatan Başkan Harbiyeli, “63 yıldır toplumsal ve mesleki duyarlılıkları ön planda tutarak gerçek anlamda yanlışlara ve haksızlıklara karşı mücadele ederken, meslektaşlarımızı da her türlü yeniliğe, kanun ve yönetmenlik değişikliklerine karşı bilgilendirmektedir. İşte bu süreçte, 2013 yılında TMMOB yasasındaki değişiklik ile maalesef denetimsiz bir sürece girdik ve hemde oda üye ilişkisi zedelendi hem de üzülerek ifade etmem gerekir ki yapı ve hizmet üretiminde denetimsiz bir süreç yaşadık. Şuan ciddi anlamda bu yönetmenlik değişikliğinden kaynaklı sorunlarla TMMOB’a bağlı bütün meslek odalarında olduğu gibi bizler de sorunlar yaşıyoruz. Ülkemizin tamamında olduğu gibi bizler de Hatay Şube olarak çözüm üretmeye çalışıyoruz. Bu çerçevede sağlıklı ve güvenli kentler için, Belediyelerle işbirliği protokolleri imzalanıyor. Bizde İnşaat Mühendisleri Hatay Şubesi olarak Hatay’daki TMMOB’ye bağlı meslek odaları ile birlikte “Sağlıklı Kentleşme, nitelikli yapılaşma, kültürel, tarihi ve doğal çevre değerlerinin korunarak geliştirilmesi için ortak mesleki ve teknik işbirliği protokolü” adı altında önce Samandağ Belediyesi ile sonra Defne Belediyesi ile protokol imzaladık. Önümüzdeki süreçte mimar olan Antakya Belediye Başkanı İsmail Kimyeci ile de görüşerek bu protokolü Antakya Belediyesiyle imzalamayı hedefliyoruz. Bu protokollerin, sağlıklı ve güvenli kentlerin oluşturulmasını ve denetimli hizmet üretimine sağlayacağı inancındayız. Burada Samandağ Belediye Başkanı Mithat Nehir’e ve Defne Belediye Başkanı İbrahim Yaman’a huzurunda tekrar tekrar teşekkür ediyorum. Hatay İlimizde bir ilke imza atmış oldular. Bütün olumsuzlar ve zorluklara rağmen barış ve mutluluğun hakem olduğu bir dünya dileklerimizle saygılar sunuyorum” açıklamasında bulundu.
MAZMANOĞLU: İLKESİNDEN ASLA TAVİZ VERMEYEN BİR MESLEK ÖRGÜTÜNÜN KURULUŞUNU KUTLUYORUZ
TMMOB İnşaat Mühendisleri Odası Merkez Yönetim Kurulu Üyesi Cihat Mazmanoğlu da konuşmasında, “Bu yıl Odamızın kuruluşunun 63. Yılı kutluyoruz. Üyelerin hak ve çıkarlarını korumakla birlikte, toplumsal yarar ilkesinden asla taviz vermeyen bir meslek örgütünün kuruluşunu kutluyoruz” dedi.
Mazmanoğlu, “İnsani ve sosyal yönü bu kadar görünüz bir başka mühendislik disiplini var mıdır bilmiyorum. Ancak bildiğim bir şey var. İnşaat mühendisleri çoğu zaman yaşamlarını hiçe sayarak mesleklerini icra etmişlerdir.
İdeallerine sıkı sıkıya bağlı ve böyle olduğu için de yalanması mümkün olmayan meslektaşlarımın önünde saygıyla eğiliyorum. Önemi bir teşekkürü de sizlerin her zaman yanında olan eşlerinize olduğunu belirtmek istiyorum. Bu duygularla yönetim kurulumuz adına bir kez daha sizleri kutluyor, yaşlanmayı değil yaşamı seçen meslektaşlarıma saygılar sunuyorum” dedi.
BAŞKAN NEHİR :”BU MESLEĞİN MERKEZİNDE İNSAN VAR “
Samandağ Belediye Başkanı Mithat Nehir:” Siz inşaat mühendisleri ile yaklaşık 8 – 9 yıldır birebir mesai yapıyoruz. Belediye başkanlarının en asli, en vazgeçmedikleri meslek grubudur İnşaat Mühendisliği. Biz de kendi mesleğimizi yaparken diğer mesleklerle ilgili çok aklımıza gelmiyor ama ne zaman ki kamusal bir iş üretecekseniz, bir yerde bir idareci olacaksanız veya toplumu ilgilendiren bir şey yapacaksanız anlıyorsunuz ki o zaman bu iş bir meslek ile olacak bir şey değil, hele ki bazı meslekler vazgeçilmez. Ben sizlerin mesleğinizin de böyle bir şey olduğunu biliyorum. Herhalde sizlerle bir araya gelmediğimiz bir gün geçmiyor. Özellikle inşaat mühendisi arkadaşlarımızla ortak çalışmalar yapıyoruz. Çok önemli sorumluluklarınız var. Mesleğin gereklerini layığıyla yapmak adına biraz önce değerli başkanların ifade ettiği o duygulu konuşmalardan da şunu anladık, o etik değerlere sadakatle bağlı olan meslektaşların mesleklerini icra ederken o kadar güzel ve değerli şeyler yaratıyorlar ki. Merkezde insan var, bir hata o insanın kendisi çocuğu, ailesi ve belki bir çok insanın ölümüne sebep olabilir ya da o etik değerlere, o insani kurallara uyulduğu vakit, bütünüyle onları koruyan ve özellikle deprem bölgelerinde uzun ömürler yaşama fırsatı yaratan bir meslek icra ediyorsunuz. Böylelikle biz sizleri seviyoruz, sizlerle bir arada olmaktan mutlu olduğumuzu ifade ediyoruz. Belediyelerde sizler olmadan olmaz. Yüreğinize sağlık. Sizleri bir araya getiren ve bizleri de sizlerle buluşturan değerli oda başkanımıza da teşekkürü bir borç biliyorum. İyi eğlenceler diliyorum.”ifadelerine ye r verdi.
 
 
 
25. VE 40. YILI DOLDURANLAR PLAKET VERİLDİ
İMO’nun 63. kuruluş yıldönümü gecesinde mesleğinde 25. ve 40. yılı tamamlayan İnşaat Mühendislerine plaket verildi.
Mesleğinde 25. Yılını dolduran Ali Muratoğlu, İsmail Altınöz, Behçet Serin ile 401. Yılını dolduran Cevdet Köse, Abdurrahman Nafiz Özcan, Züheyn Gülücü, Adnan Muratoğlu, Şekip Büyükaşık, İsmail Atmaca, Mehmet Ali Aksu, Fadış Dursun Ersöz, Mehmet Halef Emir, Fevzi Altay, Süleyman Metin Kalkan, Osman Aray, Şahap Karakaya ve Reşit Yalman’a hazırlık plaket ve onur belgeleri protokol üyeleri tarafından verildi.
Gecede İMO üyeleri müzik eşliğinde gecenin geç saatlerine kadar eğlendiler.
 
 
Adınız
:
Mail
:
Mesajınız
:
Bu içeriğe ilk siz yorum yapın!
son gelişmeler
öne çıkanlar
deneme bonusu güncel giriş