Skip Navigation Links

Karaağaç'ı yeniden inşa edeceğiz!

Günü kurtarmaya yönelik, makyaj esasına dayalı belediyeciliğe son vermeyi ilke edinmiş bir isim olan Demokratik Sol Parti Karaağaç Belediye Başkan Ada

Politika   A+a-

Günü kurtarmaya yönelik, makyaj esasına dayalı belediyeciliğe son vermeyi ilke edinmiş bir isim olan Demokratik Sol Parti Karaağaç Belediye Başkan Adayı Emin Keskin, her geçen yıl bir kat daha büyüyen, şehirleşme sürecinde önemli mesafe ket eden Karaağaç’ta kangren olmuş sorunları bir bir ele alarak kısa sürede çözüme kavuşturacaklarını söyledi.
Altyapı konusunda iddialı olduklarını belirten Emin Keskin, “Altyapısı olmayanın üst yapısı olmaz” diyerek de Karaağaç halkına da mesaj verdi.
Bugüne kadar hiçbir belediye başkanının alt yapı konusuna el atmayı düşünmediğini hatırlatan Emin Keskin, “Karaağaç’ın sorunları büyürken, oturduğun yerden ahkam kesmek ayıptır. Halkın gözünün içine baka baka yalan söylemek insanlığa sığmaz. Nüfusu her geçen yıl katlanan Karaağaç’ta çığ gibi büyüyen sorunların başında alt yapı bulunmaktadır. Altyapı ve çevre düzenlemeleriyle beldeyi yeniden inşa edeceğiz. Hizmet, cesur insanların işidir. Biz kendimizi hizmet etmeğe, belde halkının emrinde olmaya adadık.
Sosyal yaşama en büyük katkıyı da bizler vereceğiz. Bugüne kadar unutulan gençlerimiz, bizlerin döneminde tüm imkanlara kavuşacaklar. Çocuğu, genci, yaşlısı ve toplumumuzun temel taşı kadınlarımız, genç kızlarımız onlar için hazırlanan projelerle toplumun önemli parçası olacaklar.
Bize oy veren vermeyen herkesin belediyesi olacağız. Alışıldığı gibi olmayacak. Karaağaç’ta düzen değişecek ve hizmet herkesin ayağına sorgusuz sualsiz gidecek” dedi.


1-KARAAĞAÇ’TA ALT YAPI!!!
Günümüzde belediyecilik, günü kurtarmaya yönelik yapılmakla birlikte geleceğe dair ciddi projeler hayata geçirilememektedir. Fakir edebiyatıyla geçen yıllarda belde halkının birikimleri heba edilmektedir.
Altyapısı olmayanın üst yapısı olmaz!!!
Karaağaç her geçen yıl bir kat daha büyüyen bir şehir konumundadır. Hala bir köymüş gibi yönetilmeye çalışılmasına karşıyız. Karaağaç halkı en iyisini hak etmektedir. Bugüne kadar hiçbir belediye başkanının cesaret edemediği alt yapı ve kanalizasyon konusunda zaman kaybetmenin beldenin geleceğine ihanet anlamı taşıdığını söyleyebiliriz. İlk işimiz; Altyapı ve kanalizasyon şebekesi konusunu çözüme kavuşturmak olacaktır.
Çok büyük bir maliyeti gerektirmeyen, sadece akılcı uygulamalarla çok kısa sürede ve ucuz maliyet politikalarıyla bitirilmesi mümkün olan alt yapı hususunda iddialıyız.
Payas Belediyesi, Türkiye’nin en ucuz alt yapı inşaatını bitirmek üzeredir. Böylesi güzel örnekler varken, bizlerin aynı ekonomik yöntemlerle alt yapıyı yapmamız da mümkündür.


2-ÜSTYAPI VE ÇEVRE DÜZENLEMELERİ!!!

Altyapı inşaatının bittiği yerlerde hiç vakit kaybetmeden çalışmalar başlayacaktır. Kaybedecek bir tek günümüz ve dakikamız yoktur. Ana caddelerde sıcak asfalt, ara sokaklarda kilitli parke taşı döşeme işi ve kaldırımlarda çalışmalarımız süratle bitirilecektir.
Kendini halkına adamış iyi bir ekip çalışmasıyla tüm bunların başlama ve bitme tarihleri arasındaki süre de kısa olacaktır.
Çevre düzenlemelerinde ise geleceğimizin teminatı çocuklarımız için park ve oyun alanları için kolları sıvayacağız. Çevre düzenlemeleri sırasında çalışacak ekip de yine Karaağaç’ın kendi insanı olacaktır. İşsiz gençlerimize de bu şekilde iş imkanı sunacağız.


3-ÇEVREMİZİ GÜZELLEŞTİRECEĞİZ!!!
İçinde yaşadığımız çevrenin temiz ve güzel olması günlük yaşantımızın da iyi geçmesini sağlayacaktır. Çirkin görüntüleri ortadan kaldıracak, çevre temizliğine azami önemi vereceğiz. Evlerin önünde çöp konteynerlerinin yaydığı mikroplara ve pis kokulara engel olacağız. Çöp konteynerlerinin düzenli olarak yıkanması ve ilaçlanması sağlanarak, halkımızın sağlığını tehdit eden olumsuzluklar önlenecektir.
Ana cadde üzerinde bulunan binaların boyasız ve bakımsız olması çirkin bir görüntü oluşturmaktadır. Bunların önlenmesi için belediye olarak çalışma yapacağız.

 


4-ELEKTRİK KESİNTİLERİNE SON!!!
Karaağaç’ta neredeyse fırtınasız bir gün olmadığını hemen herkes iyi bilir. Yaz kış demeden esen kuvvetli rüzgar enerji nakil hatlarına zarar vererek, elektrik kesintilerine neden olmaktadır. Çağımızda hemen her evde elektrikle çalışan aletlerin arızalanması, evlerin karanlıkta kalması gelişen bir şehir olan Karaağaç’a hiç yakışmamaktadır.
Altyapı kanalizasyon şebekesinin inşaatıyla birlikte TEAŞ’la yapılacak protokolle elektrik şebekelerinin yer altına alınması için belediye olarak fedakarlık yapılacaktır.
Karaağaç’ta karanlık bir tek sokak bırakmayacağız. Aydınlatma sorununu çözerek aşağıda belirttiğimiz güvenlik sorununun çözümüne katkı sağlayacağız.

 

 

5-GÜVENLİK SORUNU!!!
Beldemizde hırsızlık, cinayet ve trafik kazalarının meydana gelmesi sonrası güvenlik güçlerinin yaptıkları çalışmalarla aydınlatılması çok önemli olmakla birlikte, halkımızın güvenlik güçleriyle birlikte hareket etmesi sevindiricidir.
Ancak; Olayların önüne geçmek, caydırıcı bazı tedbirleri almak, halkın can ve mal güvenliğini korumak, güvenlik güçlerine bu manada destek olmak da belediyelerin görevidir.
A- Mobese sistemini beldenin çeşitli noktalarında uygulamaya koymak.
B- Beldenin gençlerinden özel güvenlik sertifikası olanları değerlendirerek, geceleri evinizde rahat uyumanız sağlanarak, can ve mal güvenliğiniz teminat altına alınacaktır.

 

6-YATIRIM VE İŞSİZLİK!!!
Beldemizde işsizliğin her geçen sene bir kat daha arttığı bilinmektedir. İşsiz bir gençlik belde ekonomisinin büyük bir kaybıdır. Genç nüfusun beldedeki yoğunluğu göz önünde bulundurulduğunda, bu konuda ciddi çalışmalar yapmak zorunluluk olmuştur. Firmaların eleman alımlarını belediye önündeki ilan panosunda ilan ederek, işsizlerimize yol gösterecek çalışmalar yapacağız.
Tabiî ki belediyeye işçi alarak bu sorun çözülemez. Belediyelerin bütçesi ve yasalar, işsizlik sorununu belediyeler bünyesinde çözülmesine engel olmaktadır. Bu bağlamda; Yatırımcıları beldeye davet ederek veya mevcut yatırımları destekleyerek beldedeki işsizliği çözmek mümkündür. Beldede işsizliği çözerken aynı zamanda çevreye duyarlı, doğal dengeyi koruyan projelere kucak açmak gerekmektedir. Yani, bacasız sanayi bizim önceliğimiz olacaktır. İskenderun’un gelişecek tek alanı olarak beldemiz kalmıştır.
Yatırımcılarımızın önündeki bürokrasi engellerini yasaların izin verdiği ölçülerde azaltarak yatırım imkanlarını seferber ederek, beldemizi cazibe merkezi haline getireceğiz.
Sahilimizde mevcut restoranlar, bölgenin genelinden büyük ilgi görmektedir. Sahil şeridimizde belediye olarak yapacağımız eğlenme ve dinlenme tesisleriyle çevre ilçe ve beldelerden gelecek potansiyeli çok iyi değerlendirerek, hem işsizliğe çözüm üretecek hem de belediyeye gelir elde edeceğiz.


7-İMAR DÜZENLEMESİ!!!

Günümüzde en büyük sorunlardan birisi daralan arazilerimizdir. Maalesef çok kötü kullanılan arazilerimiz ileriki yıllarda ciddi sıkıntılar doğuracaktır. Yeni bir imar düzenlemesini yapmak bizlerin işi olacaktır. Bir çok şehir ve belde arsa israfından ve düzensiz şehirleşmeden kaynaklanan sorunlarla karşı karşıya kalmıştır.
Bizler beldenin gelecek 100 yılını planlamayı halkımıza karşı en büyük sorumluluğumuz olarak görüyoruz.
Arsa israfını önleyecek çok katlı yapılarla, beldenin her metrekaresinin değerlenmesini sağlamayı hedeflemekteyiz. Geçmiş yıllarda inşaatlarına başlanmış veya bitmek üzere olan müstakil konutlardan oluşan kooperatiflerde 50 ailenin yaşayacağı varsayımıyla düşündüğümüzde aynı metrekare alanda 500 ailenin yaşaması gelecek adına daha randımanlı bir çalışma olacaktır. Çok katlı toplu konutları özendireceğiz.


8-ESNAFIMIZA SAHİP ÇIKACAĞIZ!!!

Belediyenin hizmet alımlarında belde esnafı öncelikli olarak tercih edilecektir. Beldemizde var olduğu halde değişik şehirlerden alım yapmanın belde esnafına büyük bir hakaret olacağına inanıyoruz. Beldemiz insanına sahip çıkmak, her konuda kendi insanıyla el ele vermek önceliğimiz olacaktır. Beldemiz esnafının ekmeğine mani olan korsan esnaflara izin vermeyeceğiz.
Beldemiz bünyesinde bir esnaf kredi kefalet kooperatifi kurulmasına önderlik ederek, kredi hususunda sıkıntı yaşayan esnaflarımıza da rahat nefes alma imkanı sunacağız.

 

9-ORGANİZE SANAYİ!!!
Beldemizin bir organize sanayi bölgesine de ihtiyacı uzun yıllardır hissedilmektedir. Geçmiş dönemlerde organize sanayi bölgesi olarak ayrılan arazi bugünlere geldiğimizde hala gündemdeki yerini korumaktadır. Belediye olarak araziyi organize sanayi bölgesi olarak düzenlemek ve işsizliğin bitirilmesi için faaliyete geçirmek öncelikli görevlerimizden olacaktır.


10-TOPTANCI SEBZE HALİ!!!

Aynı zamanda bir tarım bölgesi olan beldemizle birlikte Arsuz yöresinin de potansiyeli de göz önünde bulundurulduğunda bir toptancı sebze hali zorunluluk olmuştur.
Yer tahsisiyle birilikte beldemizi ticari cazibe merkezi haline getirmemiz mümkün olacaktır. Böylece sadece turizm yatırımları değil aynı zamanda tarımsal potansiyeli geliştirecek ve pazarlama imkanı sunacak projeleri de desteklemiş olacağız.


11-HİZMET ALIMINI KOLAYLAŞTIRACAĞIZ!!!

Sorunlarını anlatmaktan bıkan, yetkili bulamayan vatandaşın küçük sorunlarının çözümü için danışma masası oluşturularak, sorunların anında çözümünü sağlayacağız. Şikayet telefon hatları 24 saat açık bir şekilde hizmet verecektir. Belediye hizmetlerinin yetersizliği veya eksik olması halinde şikayet konusu ve belediyedeki muhatabı ile ilgili anında soruşturma yapılacak ve sonucu vatandaşa bildirilecektir. Vatandaşın hangi konuda olursa olsun taleplerine ilişkin verdikleri dilekçelere yanıt en kısa sürede verilecektir. Bu bağlamda şeffaf belediyecilik uygulanacaktır. Vatandaşa hesap, seçimden seçime değil, her sorulduğunda ve belli dönemlerde yapılacak halk toplantılarında verilecektir.


12-GENÇLİK!!!

Beldemizde eğitim ve kültür düzeyi diğer beldelere oranla daha yüksektir. Üniversite okuyan ve mezun olmuş yüzlerce gencimiz bulunmaktadır. Üniversite hayali bulunan bir o kadar da genç nüfus bulunmasına rağmen beldemizde bir gençlik merkezi bulunmamaktadır. Üniversite mezunu gençlerimizin görüşleri bizler için çok önemlidir. Onlar bizim geleceğimiz, önderimiz olacaklardır. Hangi meslek grubundan olursa olsun okumuş gençlerimizin beldede yapacakları kültür ve sanat faaliyetlerinin desteklenmesi ve bu çalışmaların bir gençlik merkezi çatısı altında olması belediye başkanlığımız döneminde mümkün olacaktır.
Eğitimsiz gençlerimize de meslek edindirme kursları düzenleyerek aile bütçelerine katkı sunmalarını sağlamak gerekmektedir.
Yaz tatillerinde üniversiteli gençlerimizin okul harçlıklarını çıkaracakları iş sahaları yaratmak veya yapacakları kültür ve sanat faaliyetlerinden gelir elde etmeleri için imkan sunmak için tüm çalışmalar yapılacaktır. Bugüne kadar dendiği gibi; “Sen bilmezsin, sen anlamazsın, dünkü çocuksun, üniversite bitirdin adam mı oldun başımıza?” sözlerinin tarih olduğunu, üniversiteli gençlerimizin önemli birer değer olduğunu kanıtlayacağız.


13-KÜLTÜR-SANAT!!!
Beldemizde üniversite mezunu veya halı hazırda üniversiteye hazırlanan genç nüfusumuza zamanlarını değerlendirebilecekleri, kendilerini geliştirebilecekleri ortamları hazırlamak da sosyal sorumluluk çerçevesinde Karaağaç Belediyesi’nin omuzlarında önemli bir mesele olarak kalacaktır. Yaz aylarında düzenlenmesi zorunlu olan, beldede birlik ve beraberliği pekiştireceğine inandığımız spor ve kültür-sanat etkinliklerini yapmak bir zorunluluktur. Beldemizde bir kültür-sanat festivali düzenlemek ve bu festival bünyesinde de spor etkinlikleri yapmak bizlerin görevi olacaktır. Beldede canlılık ve hareket yaratmak toplum olarak ekonomik ve sosyal yönden gelişmemize de olağan üstü katkı sunacaktır. Festival düzenlemek, ünlü bir sanatçıya bir gece konser verdirmek demek değildir. Ünlü sanatçılarımızın da beldemizde konser vermesini sağlarken, beldemizde tiyatro-müzik ve güzel sanatların çeşitli dallarıyla uğraşan gençlerimizin yeteneklerini keşfetmek, onları yüreklendirmek, neler ortaya koyabildiğimizi göstermek için fırsat olmalıdır.
Vatani görevini yapmak için yuvalarından ayrılan gençlerimize veda eğlenceleri düzenlemek de bizlerin sosyal sorumluluk projeleri kapsamında yer almaktadır.
Okullarımızda da bu tür faaliyetleri destekleyerek sosyal gelişimin temellerini atmak istiyoruz. Her yıl bir çok çocuğumuz okul çıkışı okula giderken veya evine dönerken trafik kazalarına maruz kalıyor. Bu durumda okullarda trafik eğitiminin sadece kara tahta üzerinde değil, düzenleyeceğimiz trafik parkında çocuklara güvenli trafik kurallarını bire bir yaşatarak öğretmek için gereğini yapacağız. Bilindiği üzere eğitim anne kucağında başlar, okulda öğretmenlerimizle devam eder. Bu konumda elleri öpülesi eğitimcilerimize de destek vereceğiz.


14-VAKIF KURACAĞIZ!!!
Karaağaç’ta öğrenimine devam eden veya ekonomik nedenlerden dolayı üniversite hayallerini ertelemek zorunda kalan onlarca gencimiz bulunmaktadır. Aynı zamanda yaşlı dul, özürlü yardıma muhtaç ailelerimiz bulunmaktadır. Bildiğimiz bir şey vardır ki, o da halkımızın onurlu ve şerefli olduğudur. Gururuna yediremeyen ihtiyaç sahipleri kimseden yardım isteyememektedir. Bu durum çoğu zaman bizlerin dikkatini çekmiş olup, kuracağımız bir vakıf yoluyla bu ihtiyaç sahiplerine gizli bir şekilde yardımları ulaştıracağız. Zaten hayırseverliğimizi de uzun yıllardır bu şekilde yapmaktaydık. İhtiyaç sahibi insanın onurunu zedelemeden yapılan gizli yardım en makbulüdür. Bu vesile ile; beldenin ileri gelenlerinden oluşturmayı planladığımız vakıf yönetimi, beldede ihtiyaç sahiplerini özenle seçecek ve yardımları ulaştıracaktır. Bilindiği üzere toplumumuz yardımlaşma ve dayanışmaya özel önem verir, komşusu açken kendisi tok olan insanımız yoktur. Vakıf bünyesinde bağışlar ve yardımlar tümüyle belgeli bir şekilde yapılarak, bir üst kurul ve devlet tarafından denetine her zaman açık olacaktır. Vakfın kısa sürede kurulumunu tamamlayıp halkımızın faydasına çalışmasını sağlayacağız.

 


15-MKÜ İLE İŞBİRLİĞİ YAPILACAK!!!

Bilindiği üzere üniversiteler bulundukları şehrin gelişimi ve kültür düzeyini yükseltmektedir. Beldemiz yüksek okullar için müsait bir çok alana sahiptir. Mustafa Kemal Üniversitesi ile iş birliği projelerini hazırlayıp, yüksek okulların beldemizde faaliyete girmesini sağlayacağız. Bir yüksek okulun faaliyette olması da yeni bölümlerin beldemizde açılabileceğini göstermektedir.


16-SPOR!!!

Beldemizde sportif etkinlikler bir kaç amatör kulübümüzle sınırlı kalmıştır. Yetersiz imkanlarla ellerinden geldiğince mücadele veren sporcularımızın elinden tutmak yine bizlerin görevi olacaktır. Unutmamalıyız ki, gençler bizlerin geleceği, umudu olarak sağlıklı, kötü alışkanlıklardan uzak bir şekilde yetişmelidir. Elinden tutulmayan, imkan tanınmayan gençliğin nerelere vardığı günümüz Türkiyesi’nde de ortadadır.
Bizler gençlerimize önem verdiğimizi tüm projelerimizle ortaya koymuş bulunuyoruz.
Deplasmanlara giderken kara kara düşünen, imkansızlıklar nedeniyle de moral ve motivasyondan yoksun bir şekilde müsabakalara çıkmaktadırlar. Böyle bir olumsuz tablo karşısında üzülmemek mümkün değildir.
Beldemiz güçlü ve dayanışmayı seven bir belde olup, organizasyon eksiği nedeniyle böyle bir birliktelik bugüne kadar gerçekleşmemiştir. Bizlerin önderliğinde belde halkının kulüplerine sahip çıkması sağlanacaktır. Deplasmanlar kabus olmaktan çıkıp panayır havasında taraftarların da gidebildiği şölenlere dönüştürülecektir.
Kötü alışkanlıklardan uzak sağlıklı bir nesil için spor organizasyonlarında gençlerimizle el ele şampiyonluklara koşacağız.
Futbol, voleybol ve basketbol sahaları herkesin gönül rahatlığıyla müsabakaları izleyebileceği şekilde düzenlenecektir.

 

Adınız
:
Mail
:
Mesajınız
:
Bu içeriğe ilk siz yorum yapın!
 
son gelişmeler
öne çıkanlar
deneme bonusu güncel giriş supertotobet